Karabük Üniversitesi Bilgisayar Teknolojileri Bölümü öğrencileri, akademisyenleri eşliğinde ziyaret ettikleri Kocaeli Bilişim Fuarı’nda yapay zekâdan siber güvenliğe kadar birçok alandaki yenilikleri yerinde gördü.
Karabük Üniversitesi (KBÜ) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (TOBB TB MYO) Bilgisayar Teknolojileri Bölümü öğrencileri, Kocaeli Bilişim Fuarı’nı ziyaret ederek bilişim sektöründeki güncel gelişmeleri yakından inceleme fırsatı buldu.
Bilgisayar Teknolojileri Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Dursun Ekmekci ve Öğr. Gör. Eyüb Ekmel Sula’nın akademik rehberliğinde gerçekleştirilen teknik gezi kapsamında öğrenciler, Türkiye’nin en kapsamlı bilişim organizasyonlarından biri olan fuarda çeşitli oturumlara katıldı.
Yapay zekâ, siber güvenlik, girişimcilik, bulut sistemleri ve dijital dönüşüm başta olmak üzere birçok alanda düzenlenen panellerde öğrenciler, sektör temsilcileri ve uzmanlardan güncel bilgiler aldı.
Fuar süresince öğrenciler; ESET Digital Security, Teknoloji Girişimciliği, Kodlanan Gelecek: Yapay Zekâ, KOBİ’lerde Bulut Teknolojisi ve ERP Kullanımı, Fikirden Servete: Yeni Sermaye Dinamikleri, Geleceğe Hazırlık, Siber Tehditler ve Devlet Yapıları, Yeni Nesil Startup Ekonomisi ile Girişimcilikte Zorluklarla Mücadele başlıklı oturumlara yoğun ilgi gösterdi. Oturumlarda, teknoloji odaklı iş modelleri, dijitalleşme süreçleri ve bilişim sektöründe kariyer fırsatları ele alınırken, öğrenciler geleceğin meslek alanlarına ilişkin uzman görüşlerini dinleme imkânı buldu.