Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
10 Haziran, 2022 13:00 tarihinde yayınlandı
0

Öğrenciler Üretti, Muhtarlara Teslim Edildi

Karabük’ün Yenice ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin belirlediği köyler için üretilen oturma bankları köy muhtarlarına teslim edildi.
Yenice Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan ‘Meslek Lisesi Öğrencileri Köylerimizi Güzelleştiriyor’ işbirliği protokolü dolayısıyla Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri oturma bankları üretti. Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Atölyesinde öğretmen ve öğrenciler tarafından üretilen 17 adet oturma bankının teslimi için tören düzenlendi. Törene, Kaymakam Yasin Erdem, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çorbacı, Orman İşletme Müdürü Umut Yılmaz, KÖYDES Müdürü Fahri Kara, Muhtarlar Derneği Başkanı Ergün Akman ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Törende konuşan Kaymakam Erdem, öğretmen ve öğrencilere verdikleri emekleri dolayısıyla teşekkür etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çorbacı, ‘Meslek Lisesi Öğrencileri Köylerimizi Güzelleştiriyor’ protokolünün amacının işgücü piyasasının gereksinim duyduğu vasıflı elamanları yetiştirmek, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, ‘Güçlü Türkiye İçin Mesleki Eğitim’ felsefesini ve 2023 hedeflerini gerçekleştirmek olduğunu belirterek, öğrencilerin mesleki yeterliliğini artırarak, nitelikli insan gücünün oluşturulması ve işgücü piyasasında ara eleman değil ‘aranan eleman’ olmalarına katkı sağlamak olduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından banklar köy muhtarlarına teslim edildi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
yesilirmakta su seviyesi yukseldi vatandaslar tehlikeye ragmen kopruye akin etti gxBwalDj
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Yeşilırmak’ta su seviyesi yükseldi: Vatandaşlar tehlikeye rağmen köprüye akın etti

Tokat’ta son günlerde etkili olan yoğun yağışlar ve Almus Barajı’nın dolusavağının taşmasının ardından Yeşilırmak’ta su seviyesi yükseldi. İl merkezinden geçen ırmağın debisinin artmasıyla birlikte Atatürk Köprüsü çevresinde tehlikeli görüntüler oluştu.

Kent merkezinde gece saatlerinde yükselen su seviyesini gören vatandaşlar köprü üzerine akın etti. Taşkın riskine rağmen köprü çevresinde toplanan çok sayıda vatandaş, cep telefonlarıyla o anları görüntüledi. Bazı vatandaşlar, Yeşilırmak’ın uzun yıllardır ilk kez bu kadar yükseldiğini ifade etti. Kahverengiye dönen ve hızla akan suyun köprü ayaklarına kadar ulaştığı görüldü. Özellikle köprü altında oluşan güçlü akıntı dikkat çekti. Öte yandan Yeşilırmak’taki yükseliş dron ile havadan da görüntülendi. Görüntülerde suyun debisinin ciddi şekilde arttığı, köprü çevresinde yoğun insan kalabalığı oluştuğu ve ırmağın taşkın seviyesine yaklaştığı görüldü. Yetkililer, vatandaşların dere ve ırmak kenarlarından uzak durmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin