Öğrenciler Üretti, Muhtarlara Teslim Edildi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
10 Haziran, 2022 13:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Öğrenciler Üretti, Muhtarlara Teslim Edildi

Karabük’ün Yenice ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin belirlediği köyler için üretilen oturma bankları köy muhtarlarına teslim edildi.
Yenice Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan ‘Meslek Lisesi Öğrencileri Köylerimizi Güzelleştiriyor’ işbirliği protokolü dolayısıyla Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri oturma bankları üretti. Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Atölyesinde öğretmen ve öğrenciler tarafından üretilen 17 adet oturma bankının teslimi için tören düzenlendi. Törene, Kaymakam Yasin Erdem, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çorbacı, Orman İşletme Müdürü Umut Yılmaz, KÖYDES Müdürü Fahri Kara, Muhtarlar Derneği Başkanı Ergün Akman ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Törende konuşan Kaymakam Erdem, öğretmen ve öğrencilere verdikleri emekleri dolayısıyla teşekkür etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çorbacı, ‘Meslek Lisesi Öğrencileri Köylerimizi Güzelleştiriyor’ protokolünün amacının işgücü piyasasının gereksinim duyduğu vasıflı elamanları yetiştirmek, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, ‘Güçlü Türkiye İçin Mesleki Eğitim’ felsefesini ve 2023 hedeflerini gerçekleştirmek olduğunu belirterek, öğrencilerin mesleki yeterliliğini artırarak, nitelikli insan gücünün oluşturulması ve işgücü piyasasında ara eleman değil ‘aranan eleman’ olmalarına katkı sağlamak olduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından banklar köy muhtarlarına teslim edildi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu belediyesinde yurutulen sorusturmada gozaltina alinan 3 kisi serbest birakildi Euubdb2e
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Nisan, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu Belediyesi’nde yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 3 kişi serbest bırakıldı

Bolu Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 kişi çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Geçtiğimiz ay yürütülen ’icbar suretiyle irtikap’ soruşturması kapsamında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Dün sabahın ilk ışıklarıyla birlikte jandarma ekipleri tarafından belediye binasına geniş çaplı başlatılan arama çalışmaları devam ediyor. Jandarma, kurumdaki tüm bilgisayarları ve dijital materyalleri inceleme altına alırken 3 kişi gözaltına alındı.

Olaya ilişkin CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız gözaltına alındı. Soruşturmaya ilişkin daha önce de Naim Ayhan ve Ali Sarıyıldız gözaltına alınmış ve ifadeleri sonrası serbest bırakılmıştı. Jandarma ekipleri belediye binasında yaklaşık 5 saat süren çalışmalarını tamamladı. Ekipler tarafından önemli evrak ve bilgisayarlar torbalarla Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na götürüldü.

3 isim de serbest bırakıldı

il Jandarma Komutanlığı’nda gözaltı işlemleri tamamlanan CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız öğle saatlerinde Bolu Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılıkta ifade işlemlerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 3 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin