Öğrenciler Üretti, Muhtarlara Teslim Edildi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
10 Haziran, 2022 13:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Öğrenciler Üretti, Muhtarlara Teslim Edildi

Karabük’ün Yenice ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin belirlediği köyler için üretilen oturma bankları köy muhtarlarına teslim edildi.
Yenice Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan ‘Meslek Lisesi Öğrencileri Köylerimizi Güzelleştiriyor’ işbirliği protokolü dolayısıyla Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri oturma bankları üretti. Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Atölyesinde öğretmen ve öğrenciler tarafından üretilen 17 adet oturma bankının teslimi için tören düzenlendi. Törene, Kaymakam Yasin Erdem, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çorbacı, Orman İşletme Müdürü Umut Yılmaz, KÖYDES Müdürü Fahri Kara, Muhtarlar Derneği Başkanı Ergün Akman ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Törende konuşan Kaymakam Erdem, öğretmen ve öğrencilere verdikleri emekleri dolayısıyla teşekkür etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çorbacı, ‘Meslek Lisesi Öğrencileri Köylerimizi Güzelleştiriyor’ protokolünün amacının işgücü piyasasının gereksinim duyduğu vasıflı elamanları yetiştirmek, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, ‘Güçlü Türkiye İçin Mesleki Eğitim’ felsefesini ve 2023 hedeflerini gerçekleştirmek olduğunu belirterek, öğrencilerin mesleki yeterliliğini artırarak, nitelikli insan gücünün oluşturulması ve işgücü piyasasında ara eleman değil ‘aranan eleman’ olmalarına katkı sağlamak olduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından banklar köy muhtarlarına teslim edildi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
safranbolu tso yorex fuarinda yoresel urunlerini tanitti iCzqzQOq
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu TSO, YÖREX Fuarı’nda yöresel ürünlerini tanıttı

Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası, bu yıl 14’üncüsü düzenlenen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’na Batı Karadeniz Kalkınma Birliği ile birlikte katılarak bölgenin yöresel ürünlerini tanıttı.

Türkiye’nin dört bir yanından katılımcıların yer aldığı fuarda Safranbolu standı ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Fuarda, Safranbolu’nun coğrafi işaretli ürünleri başta olmak üzere yöresel lezzetler katılımcıların beğenisine sunuldu.

Erol Altuntepe, yaptığı açıklamada, bu tür organizasyonların yerel üreticilerin tanıtımı ve ürünlerin ulusal pazarda bilinirliğinin artırılması açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nın hem ticari bağlantılar kurmak hem de kültürel değerleri geniş kitlelere ulaştırmak adına önemli bir platform olduğunu ifade eden Altuntepe, Safranbolu’nun değerlerini tanıtmaya yönelik çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti.

Fuar süresince Safranbolu standını ziyaret eden katılımcılara ürünler hakkında bilgi verilirken, bölgenin turizm potansiyeli de tanıtıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin