Öğrenciler Rektör Polat’tan formasyon sözünü aldı  - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
11 Ekim, 2018 10:42 tarihinde yayınlandı
0
0

Öğrenciler Rektör Polat’tan formasyon sözünü aldı 

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, formasyon eğitimindeki kontenjan düşüklüğü nedeniyle sıkıntı yaşayan öğrencilerin sorunlarının çözüleceğini söyledi.
Karabük Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencileri bölümleri için açılan formasyon kontenjanın yetersiz olması nedeniyle Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yürümüşlerdi. Kontenjan sayısının arttırılması için eylem yapan ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile görüşen öğrencileri rektörlük toplantı salonunda ağırlayan KBÜ Rektörü Refik Polat, 300 öğrencinin talebinin karşılanacağını ve bu sorunun çözülmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını belirtti.
Son sınıf öğrencilerinin formasyonla ilgili bazı problemleri olduğunu söyleyen Polat, “Bizi bağlayan ve bizi aşan da problemler vardı. Bunun bizimle olan kısmını çözdük. Bizimle ilgisi olmayan Milli Eğitimle olan kısmını da Milli Eğitimin verdiği sözler çerçevesinde en kısa sürede çözeceğiz. Öğrencilerimizin bir problemi kalmayacak. Hepsi formasyonun sahibi olacak” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda daglik alanda ucurumdan dusen genc icin ekipler seferber oldu X2zJSyiv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Nisan, 2026 08:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da dağlık alanda uçurumdan düşen genç için ekipler seferber oldu

Kastamonu’nun Küre ilçesinde dağlık alanda dolaştığı sırada dengesini kaybederek uçuruma düşen genç için ekipler seferber oldu. 30 metrelik uçuruma düşen genç, ekiplerin çalışmasıyla güçlükle düştüğü yerden kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Küre ilçesine bağlı Karadonu Köyü sınırlarında bulunan Doğanlar Kalesi mevkiinde dağlık alanda gezen 22 yaşındaki A.T.C., dengesini kaybederek uçuruma düştü. Yaklaşık 30 metre yuvarlanarak düştüğü yerde kayalıklara sıkışan A.T.C. için yakınları, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi. İhbar üzerine harekete geçen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), itfaiye, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve sağlık ekipleri sevk edildi. Bölgeye ulaşan ekipler, yaralı gence ulaşmak için çalışma başlattı. Zorlu arazi şartlarına rağmen ekipler, güçlükle yaralı gence ulaştı. Sağlık ekipleri tarafından olay yerinde ilk müdahalesi yapılan genç, ekiplerin müşterek çalışması sonucu sedyeye alınarak güçlükle uçurumdan çıkartılabildi. Ambulansın beklediği noktaya kadar getirilen genç, ardından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bizi sosyal medyadan takip edin