Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, formasyon eğitimindeki kontenjan düşüklüğü nedeniyle sıkıntı yaşayan öğrencilerin sorunlarının çözüleceğini söyledi.
Karabük Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencileri bölümleri için açılan formasyon kontenjanın yetersiz olması nedeniyle Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yürümüşlerdi. Kontenjan sayısının arttırılması için eylem yapan ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile görüşen öğrencileri rektörlük toplantı salonunda ağırlayan KBÜ Rektörü Refik Polat, 300 öğrencinin talebinin karşılanacağını ve bu sorunun çözülmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını belirtti.
Son sınıf öğrencilerinin formasyonla ilgili bazı problemleri olduğunu söyleyen Polat, “Bizi bağlayan ve bizi aşan da problemler vardı. Bunun bizimle olan kısmını çözdük. Bizimle ilgisi olmayan Milli Eğitimle olan kısmını da Milli Eğitimin verdiği sözler çerçevesinde en kısa sürede çözeceğiz. Öğrencilerimizin bir problemi kalmayacak. Hepsi formasyonun sahibi olacak” dedi.


Öğrenciler Rektör Polat’tan formasyon sözünü aldı
Kastamonu’da otomobil direğe çarptı: 3 yaralı
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde otomobilin direğe çarpması neticesinde meydana gelen kazada 3 kişi yaralandı.
Kaza, İnebolu ilçesi Kuzluk köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Muzaffer B. yönetimindeki 81 BV 377 plakalı Kia marka otomobil virajı alamayarak elektrik diğerine çarptı. Kazada sürücü ile araçta bulunan Emine B. ve Fatma B. yaralandı. Kazayı gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, İnebolu Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Araçta bulunan vatandaşların bayram tatili için köye geldikleri öğrenilirken, kazayla ilgili inceleme başlatıldı.


