Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
10 Nisan, 2015 08:14 tarihinde yayınlandı
0

Öğrenciler Kutlu Doğum Haftasını Kutladı

BARTIN ‘da, 2015 Yılı İlk Kutlu Doğum Programı Kızılelma Ortaokulu’nda gerçekleştirildi.
Kızılelma Ortaokulu Konferans salonunda gerçekleştirilen programda saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının
ardından İbrahim Denizçakan Fetih Suresinden ayetler okudu.
Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Civelek günün anlam ve önemini belirten kısa bir konuşma yaptı.
Kutlu Doğum Temalı Şiir Yazma Yarışmasında 1.olan Yasemin Yılmaz ve 2.olan Pakize Temirtaş şiirlerinı okuyarak okul korosu ilahiler seslendirdi. Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erdoğan Köycü, Hz. Peygamber, Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku konulu bir konferans verdi.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın Çalışma Takvimine Kutlu Doğum Haftası etkinliklerini de eklemesiyle ilk defa bu sene okullarda da Kutlu Doğum Etkinlikleri düzenlenmeye başlandı.
Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanlığı ile Kızılelma Ortaokulu Müdürlüğü ile
birlikte düzenlediği kutlu doğum programına, Bartın
Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Civelek,
Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, İl Müftü
Yardımcısı Rıdvan Karataş, Bartın İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Metin Çetin, Okul Müdürleri, öğrenciler ve köy halkı
katıldı.
Programın sonunda misafirlere ikram yapıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Z2Z2
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Mayıs, 2026 14:40 tarihinde yayınlandı
0

Karaca tarlada otlandı, kurt ise kar altında yiyecek aradı

Safranbolu ve Eskipazar ilçelerinde yaban hayatına ait dikkat çeken görüntüler kaydedildi. Safranbolu’da tarlaya inen bir karaca kayda alınırken, Eskipazar’da ise karlı arazide yiyecek arayan kurt fotokapanla görüntülendi.

Safranbolu ilçesinde doğa çekimi yapan vahşi yaşam fotoğrafçısı Ömer Faruk Korkmaz, tarlada otlayan bir karacayı fark etti. Sessizliğini koruyarak hayvanın doğal davranışlarını bozmayan Korkmaz, karacayı fotoğraf makinesiyle görüntüledi. Görüntülerde, taze otlarla beslenen karacanın zaman zaman başını kaldırarak çevresini kontrol ettiği görüldü. Bir süre tarlada kalan karaca, daha sonra ormanlık alana yönelerek gözden kayboldu.

Eskipazar ilçesine bağlı Çakmakkaya Yaylası’nda ise karla kaplı arazide yiyecek arayan bir kurt, bölgeye yerleştirilen fotokapanlar tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, kurdun ormanlık alandan çıkarak karlı zeminde bir süre dolaştığı ve çevresini kokladığı yer aldı. Yiyecek aradığı değerlendirilen kurt, daha sonra sis altında ağaçların arasına girerek gözden kayboldu.

Kaydedilen görüntüler, Karabük’ün zengin yaban hayatını bir kez daha ortaya koyarken, bölgedeki biyolojik çeşitliliğin korunmasının önemine dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin