Öğrenciler hem motosikleti tanıdı hem de deneyimleme imkanı buldu - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
2 5
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Haziran, 2024 21:57 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 11.06.2024 10:01
0
0

Öğrenciler hem motosikleti tanıdı hem de deneyimleme imkanı buldu

AW224443 08 scaled

Karabük’te düzenlenen etkinlikle, ilkokul öğrencileri hem motosikleti tanıma hem de deneyimleme fırsatı yakaladı.

Safranbolu Müzekent Motosiklet Kulübü, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin katılımı ile Karabük’te motosikleti tanıma ve sürüş eğitimi etkinliği düzenledi.

Şehit Şendoğan Topçu İlkokulu’nda düzenlenen etkinlikte yunus timleri ile kulüp üyeleri öğrencilere motosiklete nasıl binileceğine dair bilgilendirmelerde bulunurken, Müzekent Motosiklet Kulübü Başkanı Celil Özdemir tarafından da motosiklet kullanırken kask, mont, dizlik ve eldivenin önemine değinildi.

Bilgilendirmenin ardından öğrencilere hem ATV hem de motosiklet sürme deneyimi yaşatıldı.

Gazetecilere konuşan Başkanı Özdemir, “Gençlerimize motosikleti, bilinçli ve güvenli kullanmaları, kaskın, montun, dizliğin, eldivenin önemini anlatacak eğitimler veriyoruz. Aynı zamanda motosikleti sevdirici aktivitelerimiz ve etkinliklerimiz oluyor. Bir parkur oluşturuyoruz. ATV’lerimiz, iki tekerlekli motosikletlerimizle çocukları motosiklete alıştırma sürecimiz devam ediyor. Her yıl bu etkinlikleri kulüp olarak organize ediyoruz” dedi.

Öğrencilerin motosiklete çok meraklı olduklarını ifade eden Özdemir, “Çok meraklılar, bilgililer de yani. Sağ olsun okul yönetimi çocukları trafik kuralları olarak ciddi bilgilendirmişler. Sorduğumuz sorulara hiç tereddüt etmeden toplu bir şekilde cevap verdiler. Bu bizi cidden şaşırttı. Hem gurur duyduk, hem onore olduk. Demek ki ektiğimiz fidanlar yeşermeye başlamış diyoruz. Biz 2014 yılından beri bu konuda ciddi uğraşıyoruz. Bu kadar da böyle bilinçli bir ilköğretim gençliği görmek bizi mutlu etti” diye konuştu.

>>>VİDEO<<<

Bizi sosyal medyadan takip edin
z
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
28 Nisan, 2026 12:10 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te köy yollarında çalışmalar devam ediyor

Karabük İl Özel İdaresi tarafından köy yollarında yürütülen bakım ve onarım çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda, Merkez ilçeye bağlı Karaşer Köyü’nde sürdürülen malzemeli bakım çalışmaları yerinde incelendi.

İncelemeye İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Okan Kirman ile İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci katıldı. Yetkililer, sahada görev yapan ekiplerden çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı.

Gerçekleştirilen ziyaretin ardından Kirman ve Kelleci, özveriyle çalışan personellere teşekkür ederek işlerinde kolaylıklar diledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin