blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Mayıs, 2024 04:12 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Öğrenciler geleceğin havacılarıyla buluştu, unutulmaz bir gün yaşadı

Kastamonu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu öğrencileri, ziyaret ettikleri okulda öğrencilere unutulmaz bir gün yaşattı.
Kastamonu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Engin Kanbur tarafından Havacılık Yönetimi Bölümünde yürütülen “Sosyal Sorumluluk Kampanyaları” dersi kapsamında, 4. sınıf öğrencileri ziyaret ettikleri okullarda ilk ve ortaokul öğrencileri ile çeşitli havacılık etkinlikleri düzenledi. Havacılık Yönetimi 4. Sınıf öğrencileri Beyzanur Aksu ve Mustafa Kayra Yamadağ yürütücülüğündeki sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde Devrekani ilçesinde bulunan Halime Celal Budak İlkokulu ve Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu’nda eğitim gören öğrencilerle bir araya gelen geleceğin havacıları, öğrencilerle birlikte meyve ve çam fidanı dikimi yaptı. Fidanların dikiminin ardından “Kastamonu Havacılık” yazılı tişörtlere öğrenciler kendi el baskılarını yaptı. Proje çerçevesinde öğrencilere el yapımı oyuncak uçak ve helikopterler hediye olarak dağıtıldı. İlk ve ortaokul düzeyinde eğitim gören öğrencilerin daha verimli ders işlemesi için her sınıfa eğitici oyun ve kataloglar hediye edildi, okul kütüphanesine kitap bağışında bulunuldu. Etkinliğin ardından Devrekani Orman İşletme Müdürlüğü ziyaret edildi. İşletme Müdürü Hüseyin Avni Ertaş, katkılarından ötürü proje yürütücülerine teşekkür etti.
Etkinliklerin düzenlenmesinde özverili çalışmalarından dolayı proje yürütücülerine ve öğrencilere teşekkür eden Kastamonu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Engin Kanbur, “Havacılık bilincini yaygınlaştırmaya yönelik projelerin Kastamonu il genelinde devam ettirme arzusu taşıdıklarını, öğrencileri ile yeni projeler üzerinde çalıştıklarını ve en kısa zamanda yeni etkinlikler ile öğrencilerle buluşmaya devam edeceklerini ifade etti" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Temmuz, 2025 20:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu Üniversitesi’nden 15 Temmuz’un yıl dönümünde çevrim içi sergi

Kastamonu Üniversitesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Ulusal Birlik Günü kapsamında erişime açılan çevrim içi stant, 30 Temmuz’a kadar ziyaret edilebilecek.
Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Ulusal Birlik Günü kapsamında düzenlenen "Zaferin İsmi Türkiye" temalı Memleketler arası Çevrim İçi 2025 Karma Standı erişime açıldı. 15-30 Temmuz tarihleri ortasında çevrim içi olarak gerçekleştirilen stant, farklı coğrafyalardan sanatkarları bir ortaya getirdi. Kastamonu Üniversitesi öğretim üyelerinin yanı sıra, Türkiye, Mısır, Makedonya, Çeçenistan, Fas, Arnavutluk, Özbekistan, Sırbistan ve Bangladeş’ten katılan sanatkarlarla birlikte toplam 9 farklı ülkeden eserler stantta yer aldı.
Toplam 30 yapıtın sunulduğu stantta; demokrasi, bağımsızlık, ulusal birlik ve toplumsal hafıza üzere temalar, sanatkarlar tarafından farklı disiplinlerde ve özgün tekniklerle yorumlandı.
Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nin mesken sahipliğinde hazırlanan stant, hem ulusal hem de memleketler arası seviyede akademisyen ve sanatkarların katkılarıyla oluşturuldu.
Sergiye ise Kastamonu Üniversitesi’nin resmi web sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin