Öğrenciler daha güvenli hissetsin diye polis tüm birimleriyle sahaya indi - Karabük Haber Postası
ogrenciler daha guvenli hissetsin diye polis tum birimleriyle sahaya indi RzHXhdWk
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Ekim, 2024 12:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Öğrenciler daha güvenli hissetsin diye polis tüm birimleriyle sahaya indi

Bolu’da polis ekipleri üniversitede daha güvenli ortam oluşması hedefiyle stant açarak öğrencileri bilgilendirdi. Açılan stantlar yoğun ilgi gördü.

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü, ‘El Ele Güvenli Geleceğe’ isimli proje çerçevesinde Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde Güvenlik, TEM, Narkotik Suçlarla Mücadele, Siber Suçlarla Mücadele, Asayiş Şube ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlükleri stant açtı. Öğrencilerin daha güvenli ortamda yaşamaları için meydana gelebilecek olumsuzlukların önlenebilmesi için polisler gençleri bilinçlendirdi.

“Güvenliğimize güvenlik kattığımızı düşünüyorum”

Stantlardan bilgi alan Esmanur Yavuz, “Çok mutlu oldum. Daha güvende hissettim kendimi. Şu günlerde, sıkıntılı dönemlerde çok mutlu oldum. Uygulamayı da indirdim, KADES uygulamasını, daha detaylı öğrendim. Güvenliğimize güvenlik kattığımızı düşünüyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
cea
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
20 Nisan, 2026 11:24 tarihinde yayınlandı
0
0

Çetinkaya:  “Atasını Bilmeyen İt Peşinde Gezer”

Karabük’te “Çocuklar Arasında Şiddet Akran Zorbalığı ve Madde Bağımlılığını Önleme” konulu konferans düzenlendi. Programda akran zorbalığı, şiddet ve madde bağımlılığının nedenleri, sonuçları ile koruyucu ve önleyici çalışmalar ele alındı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, yaptığı konuşmada merhum Alparslan Türkeş’in “Sokağa hakim olan ülkeye hakim olur” sözünü hatırlattı.

Çetinkaya, çocukların tarih bilinciyle yetişmesi gerektiğini vurgulayarak, “Atalarını bilmeyen it peşinde gezer. Atamızı bileceğiz, nereden geldiğimizi bileceğiz” dedi. Toplumun rol modellerinin modern çağın dayattığı figürler olmaması gerektiğini ifade eden Başkan, “Bizim Seyit Onbaşı’dan Şerife Bacı’ya, Mustafa Kemal Atatürk’ten Peygamber Efendimize kadar örnek alabileceğimiz çok derin bir tarihimiz var” diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde bir okulda gerçekleşen ve 1 öğretmen ile 10 çocuğun hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin üzüntüsünü dile getiren Çetinkaya, çocukları korumanın herkesin en önemli görevi olduğunun altını çizdi.

“Dünya artık bir köye dönüştü” ifadesiyle iletişim ve teknolojinin sınırları ortadan kaldırdığını belirten Çetinkaya, bilgisayar ve tabletler aracılığıyla dijital dünyanın evlerin içine, çocukların odalarına kadar girdiğini söyledi. “Bizler evimizde çayımızı yudumlarken, yan odada çocuklarımıza nelerin empoze edildiğini çoğu zaman bilmiyoruz” diyen Çetinkaya, en öncelikli sorumluluğun çocukları yakından takip etmek ve korumak olduğunu vurguladı.

Kendisini dünyanın hamisi sanan ülkelerin insanlığa yaptığı kötülükler karşısında tek çarenin tarihten ders almak olduğunu ifade eden Başkan, “Köklü geçmişimizden güç alarak bir gelecek inşa etmek zorundayız. Binlerce yıllık tarihimizle ahlaklı, birlik ve beraberlik içinde bir toplum kurmak mecburiyetindeyiz. Erzurum’dan Kars’a, Antalya’dan Karabük’e kadar şartsız ve koşulsuz kardeşlik ruhunu beslemeliyiz” dedi.

Çetinkaya, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Karabük’e gelen gençler ve çocuklar için Karabük Belediyesi sığınabileceği bir yuvadır. İhtiyaçları olur, iyi günü kötü günü olur kapılarımız 7/24 her zaman açıktır. Bunun da bilinmesini isteriz.”

 

cetinkaya3

Bizi sosyal medyadan takip edin