Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Ağustos, 2023 00:10 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Öğrenciler Canik Belediyesi’ne koştu

blank
Mesleksel deneyim edinmek isteyen öğrencilerin birinci tercihi Canik Belediyesi oldu.
Bilim ve teknoloji eğitimleriyle geleceği tasarlayan kuşaklar yetiştirmeye devam eden Canik Belediyesi, mesleksel deneyim edinmek isteyen öğrencilerin durak noktası oldu. Yaz periyodu staj eğitimlerini gerçekleştirmek üzere Canik Belediyesi’ne akın eden yükseköğrenim öğrencileri, kısımları ve meslek planlamaları doğrultusunda staj eğitimlerini almaya devam ediyor. Teorik olarak aldıkları eğitimleri Canik Belediyesi’nde uygulama ve pratik yapma imkânı bulduklarını belirten öğrenciler, Canik Belediyesi’nde staj yapmaktan ötürü duydukları memnuniyeti tabir etti.

“Birçok mesleksel deneyim edindim”
Canik Belediyesi’nde yaptığı staj boyunca birçok mesleksel deneyim edindiğini belirten İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Doküman İdaresi Kısmı 3. sınıf öğrencisi Anıl Başar, “Burada dokümanların düzenlenmesi ve arşivlenmesi konusunda çalışmalar gerçekleştiriyorum. Canik Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü’nde gerçekleştirdiğim staj sürecinde kısmımla ilgili birçok mesleksel deneyim edindim. Canik Belediyesi’nde staj eğitimi gerçekleştirdiğim için mutluyum” dedi.

“Kendimi geliştirme imkânı buldum”
Staj devrinde iş hayatı içerisinde ehemmiyet belirten mevzularda, kendisini geliştirme imkanı bulduğunu tabir eden Ondokuz Mayıs Üniversitesi İrtibat Fakültesi Halkla Alakalar Kısmı 3. sınıf öğrencisi Şeyma Bayrak, “Kurum işçileri burada geçirdiğim staj periyodu boyunca kısmımla ilgili her mevzuyu etap kademe öğretiyor. Basın, Yayın ve Halkla Münasebetler Müdürlüğü’nde hem halkla bağlantılar alanında kıymetli mevzuları, hem de basın ile ilgili mevzu başlıkları ortasında yer alan haber metni oluşturmayı, görüntü kurgu yapmayı ve toplumsal medya metin lisanıyla metin yazmayı öğrendim. İki metin lisanı ortasındaki farkları öğrendim. Burada mesleksel açıdan kendimi geliştirme imkânı buldum” diye konuştu.

“Hemen kabul edildim”
Canik Belediyesi’ne gerçekleştirdiği staj müracaatının çabucak kabul edildiğini söyleyen Fırat Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı Kısmı 2. sınıf öğrencisi Leyla Çevik, gerçekleştirdiği staj periyodunda belediye işçilerinin büyük bir ilgiyle bilgi ve deneyimlerini aktardıklarını tabir ederek, “Canik Belediyesi’ne yaz periyodu stajımı yapmak üzere müracaatta bulumdum. Staj eğitimi için çabucak kabul edildim. Canik Belediyesi’nde staj yaptığım müddet içerisinde okulda teorik olarak gördüğüm eğitimleri burada uygulama ve teknik açıdan pratik yapma talihi buldum. Ünite müdürüm ve ünite çalışanları, staj yaptığım müddet boyunca özelikle bilgisayar donanımı ile ilgili birçok bilgi aktardı. Burada bilmediğim hususları öğrenerek bu bahislerde deneyim sahibi oldum” tabirlerini kullandı.

Gençlerin yetenekleri deneyimle taçlandı
Yaz periyodu ve akademik eğitim yılı içerisinde staj eğitimi almak isteyen öğrencilerin Canik Belediyesi’ne büyük bir ilgiyle müracaatta bulunduğunu söz eden Canik Belediye Lideri İbrahim Sandıkçı, “Yıl içerisinde onlarca öğrencimizi staj eğitimleri için belediyemizde ağırlıyoruz. Geleceğimizin mimarı gençlerimizle özel olarak ilgileniyoruz. Ünitelerimizde gerçekleştirdikleri çalışmalarla teorik olarak aldıkları eğitimleri, uygulama ve pratik yapma imkânını öğrencilerimize sunuyoruz. Öğrencilerimiz, belediyemizde gerçekleştirdikleri çalışmalarla birçok mesleksel deneyim kazanıyor. Öğrencilerimizin mesleksel deneyim ve tecrübe kazanması, kendilerini geliştirmesi için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz” açıklamasında bulundu.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Berkay Doğan tarafından
06 Mayıs, 2025 11:29 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu’nun unutulmuş kültürel mirası gün yüzüne çıkıyor

Karabük Üniversitesi Safranbolu MYO El Sanatları Bölüm Başkanı Durmuş Gür, “Safranbolu Kıranköy’de Gayrimüslimlere Ait İşlikler (Şarapbana)” adlı makalesinin yayınlanmasının ardından Safranbolu evlerindeki unutulmuş kültürel miras değerlerinin önemine dikkat çekti.

Dr. Öğr. Üyesi Durmuş Gür, yaptığı açıklamada, Roma ve Bizans döneminde tarım ve ticaretin yoğun olarak yapıldığı Paflagonya bölgesinde Safranbolu'nun tarih boyunca önemli bir merkez olduğunu belirtti.

Gür, Safranbolu’nun Osmanlı dönemiyle birlikte önemli yapılar ve ticaret ağlarıyla öne çıktığını, bölgedeki tarımsal ürünler arasında safran ve üzümün ön planda olduğunu vurguladı. İklim, toprak ve su kaynaklarının yanı sıra, Safranbolu’nun Karadeniz’e yakınlığı sayesinde ticari ağların geliştiğine işaret eden Gür, bölgedeki üzüm bağlarının uzun yıllardır şarap ve sirke üretiminde kullanıldığını kaydetti.

Gür, özellikle Roma ve Bizans dönemlerinde bağların içi ve yakınındaki şarap işliklerinde üretim yapıldığını, Osmanlı döneminde ise bu üretimin evlerde, gayrimüslimlerin zemin katlarındaki şarapbanalarda gerçekleştirildiğini belirtti. 1923-1924 yıllarına kadar Yazıköy ve Kıranköy’de gayrimüslimlerin evlerindeki şarapbanalarda üzüm suyu sıkılarak şarap ve sirke üretildiğinin tespit edildiğini ifade etti.

Çalışma kapsamında, günümüze ulaşmış ve iyi durumda olan Kıranköy, Yazıköy ve Yörük Köyü’nde 20’den fazla sirke ve şarap işlikleri incelendi. Gür, bu yapıların tarihçe, tipoloji, mimari özellikleri, kullanılan malzemeler, teknik ve üslup detayları ile ikonografi ve korunma durumlarının değerlendirildiğini söyledi.

Elde edilen verilerin bölgenin şarap üretimindeki önemini ortaya koyduğunu belirten Gür, kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılması adına bu yapıların büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi.

Saffronia 1900 konak ise 125 yıllık taş levhalarla oluşturulmuş işliği ile benzersiz bir örnek sunuyor.

Makalenin Linki için tıklayınız.

blank

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.