Reklam
Reklam
ogrenciler bu bahcede sebze ve meyve yitistirecek bGLjcOEI
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Haziran, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
0

Öğrenciler bu bahçede sebze ve meyve yitiştirecek

Kastamonu’da ortaokul öğrencilerinin mevsimlik zerzevat meyveler ile çeşitli bilgiler yetiştireceği bahçe açıldı.

Kastamonu’da bulunan Kurucaören Ortaokulunda geri dönüşüm uygulamaları, güç tasarrufu, kompost üretimi üzere pek çok yenilikçi ve ekolojik çalışmaya mesken sahipliği yapacak olan Sürdürülebilir Hayat Atölye ve Bahçesi açıldı. Mevsimlik sebzeler, bitkiler ve doğal tarım uygulamalarıyla çocukların doğayı koruyarak yaşamayı öğrenecekleri bir alan olacak bahçenin açılışı, Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Hasan Gümüş tarafından gerçekleştirdi. Açılışa Kurucaören Ortaokulu Müdürü Dilek Turan, Şube Müdürü Halil İbrahim Kara ile öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Açılışta konuşan Kastamonu Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, sürdürülebilir ömür şuurunun erken yaşta kazandırılmasının değerine dikkat çekerek, “Bugünün çocukları, yarının etraf koruyucuları olacak. Bu proje ile çocuklarımız tabiatla iç içe, sorumluluk alarak üretmeyi, geri dönüşüm ve güç tasarrufu üzere temel ömür maharetlerini kazanacaklar. Sürdürülebilir ömür şuuruyla öğrencilerimiz akademik bilginin yanı sıra etrafa hassaslık, toplumsal sorumluluk ve tabiatla uyumlu yaşama marifetlerini de elde edecektir” dedi.

Sürdürülebilir Hayat Atölyesi ve Bahçesi’nin, öğrencilerin uygulamalı öğrenme yoluyla kalıcı marifetler edinmelerine katkı sağlayacağını belirten Gümüş, emeği geçen okul yönetimine, öğretmenlere ve projeye takviye veren tüm paydaşlara teşekkür etti.

Açılışın akabinde Gümüş, beraberdekilerle birlikte öğrenciler eşliğinde atölye ve bahçeyi gezerek yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
s 12
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
10 Mayıs, 2026 15:27 tarihinde yayınlandı
0

Başkan Cıva’dan su kesintisi açıklaması

Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Cıva, ilçede iki gündür devam eden su kesintileri nedeniyle arızanın yaşandığı bölgede incelemelerde bulundu. Kazı alanında eline aldığı parçalanmış asbest boruyu gösteren Başkan Cıva, mevcut şehir şebekesinin artık kullanım ömrünü tamamladığını söyledi.

Yaklaşık 48 saattir süren su kesintileri vatandaşların tepkisine neden olurken, çalışmaları yerinde takip eden Cıva, ekiplerin arızayı gidermek için yoğun mesai harcadığını belirtti. Eskiyen altyapının ciddi sorunlara yol açtığını ifade eden Cıva, “Vatandaşımız haklı, susuz yaşamak kolay değil. Ancak kullanılan borular 30-40 yıllık asbest hatlardan oluşuyor. Şebeke artık dayanmıyor ve parçalanıyor. Ekiplerimiz gece geç saatlere kadar çalıştı, bugün de çalışmalar sürüyor” dedi.

İlçedeki su kaybının ciddi boyutlarda olduğunu kaydeden Başkan Cıva, depodan çıkan suyun büyük bölümünün kaçaklar nedeniyle yer altında kaybolduğunu söyledi. Altyapının yıllardır yenilenmediğini vurgulayan Cıva, doğalgaz çalışmaları sırasında boruların da değiştirilmesi gerektiğini ancak bunun yapılmadığını dile getirdi.

Sorunun kalıcı çözümü için yeni bir altyapı projesi hazırladıklarını açıklayan Cıva, “Bahane üretmeye değil, çözüm üretmeye geldik. En kısa sürede şebekeyi yenileyerek ilçemizin su sorununu kökten çözmek istiyoruz. Yaşanan aksaklık nedeniyle vatandaşlarımızdan özür diliyor, biraz daha sabır bekliyoruz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin