Karabük Postası tarafından
24 Mart, 2017 15:20 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Öğrenciler Almanya’da Staj Gördü

Karabük’te “Çocuk Gelişimi ve Eğitiminde Dramatizasyon Stajı” projesi kapsamında Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanında eğitim gören 30 öğrenci, 4 öğretmen refakatinde Almanya’da staj yapma imkanı buldu. Yenice Çok Programlı Anadolu Lisesinin hazırladığı Safranbolu Cemil Meriç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Ovacuma Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin konsorsiyum ortağı olduğu, Avrupa Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) ile sözleşmesi imzalanan 2016-1-TR01-KA102-029464 proje nolu “Çocuk Gelişimi ve Eğitiminde Dramatizasyon Stajı” Projesi kapsamında Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanında Eğitim gören 30 öğrenci, 4 öğretmen refakatinde Almanya’da staj yapma imkanı buldu. Yenice Çok Programlı Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mahir Emre Doğuş, öğrencilerin on farklı Anaokulunda bir fiil staj yaptıklarını söyledi. Doğuş, Almanya’nın Herne, Recklinghausen ve Bochum şehirlerinde iki hafta devam eden staj da öğrencilerin her gün beş saat staj yaptıklarını kaydederek, “Her akşam günün kritiği ve değerlendirmesi yapılmış ve ertesi gün yapılacak etkinlikler ve çalışmalar belirlendi. Öğrencilerimizin ilk günkü heyecanlarını sonraki zamanlarda mutluluklarını, başardım yaptım duygusuyla kendilerine duydukları özgüvenin artmasını, son günde ise buradan ve okullarından ayrılmalarından dolayı duydukları üzüntü görülmeye değerdi. En önemlisi staj yaptıkları okullardaki öğretmenlerin ve öğrencilerin öğrencilerimizden memnun kaldıklarını dile getirip onlara sürprizlerle uğurlamaları muhteşem bir duyguydu. Öğrencilerimiz başarılı bir staj dönemi geçirdiler. Öğrenciler aynı zamanda sosyal kültürel aktiviteler kapsamında Herne, Dortmund, Bochum, Gelsenkirchen ve Recklinghausen gibi Almanya’nın şehirlerini görme olanağı buldular” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Asuman Doğan tarafından
15 Ekim, 2025 13:11 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Trafik Kilitlendi, Vatandaşlar Tepkili: “Karabük’te Plan Yok, Çile Var”

Karabük’te sabah saatlerinden itibaren Karabük-Safranbolu istikametinde ve Kardemir Kavşağı çevresinde yapılan yol çalışmaları kent trafiğini felç etti.

Özellikle işe gitmek isteyen vatandaşlar uzun süre araç ve otobüslerin ilerleyememesi nedeniyle mağdur oldu.

Şehit Ateşe Reşat Moralı Bulvarı’nın tek yönlü kapatılmasıyla birlikte Safranbolu’dan Karabük yönüne ilerleyen araçlar uzun kuyruklar oluşturdu. Kentin ana kavşak noktalarında aynı anda yürütülen üst ve alt yapı çalışmaları trafiği içinden çıkılmaz hale getirdi.

Sabah işe gitmek için otobüs bekleyen vatandaşlardan M. Demir, “Sabah 8’den beri otobüs bekledim. Sonunda pes edip yürümeye başladım çünkü araçlar hareket etmiyordu. Ben de dahil, herkes işe geç kaldı” diyerek tepkisini dile getirdi.

Sürücüler ise yol çalışmalarının plansız yapılmasına dikkat çekti. Bir taksi şoförü, “Her gün başka bir yol kapanıyor. Hiçbir bilgilendirme yok. İnsanlar ne yapacağını bilemiyor. Ambulans bile geçemedi az önce” dedi.

Trafiğin kilitlenmesi nedeniyle ambulansların da geçişlerde güçlük yaşadığı görüldü. Vatandaşlar, Karayolları ekiplerinden çalışmaların daha planlı ve aşamalı şekilde yürütülmesini istedi.

Kentte trafiğin normale dönmesi beklenirken, henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Bizi sosyal medyadan takip edin