blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Nisan, 2025 16:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Öğrenciler ahilik geleneğini yaşayarak öğrendi

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde yaklaşık 7 asırdır devam eden ahilik geleneği esnaf duası bu hafta ilkokul öğrencilerinin de iştirakiyle gerçekleşti.

Mudurnu ilçesinde yaşatılan ahilik geleneğinde esnaf; güzel, bereketli kar ve sıhhat için 7 asırdır dua ediyor. Geleneğe nazaran, ayakta çalışan esnafın oturarak, oturarak çalışanların ise ayakta yaptığı duaya ilçe sakinleri ve yerli turistler de eşlik etti. Ayrıyeten Bolu’dan gelen Canip Baysal İlkokulu ile Dumlupınar İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri de asırlardır süren ahilik geleneğine katılarak yerinde öğrenme fırsatı buldular. İlkokul öğrencileri Mudurnu’da süren bu geleneği yaşamanın memnunluğunu yaşadı. Cuma namazı öncesinde okunan klâsik esnaf duası sonrasında esnaf, vatandaş ve öğrencilere pilav ikram edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Ocak, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bolu’da kontrolden çıkan otomobil, dereye uçtu: 3 yaralı

Bolu’da kontrolden çıkarak dereye uçan otomobildeki 3 kişi yaralandı.
Kaza, Yukarısoku Mahallesi, Yukarısoku İlkokulu mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Çele Caddesi üzerinde seyreden bir otomobil, kontrolden çıkıp virajı alamayarak, dereye uçtu. Meydana gelen kazada 3 kişi yaralandı. İhbar üzerine bölgeye sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Araçtan çıkartılan yaralılar sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye sevk edildi. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Dereye uçan ve ağır hasar alan otomobilin dereden çıkartılması için olay yerine vinç çağırıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin