Samsun’un Vezirköprü ilçesinde öğrenci servisinin şarampole devrildiği kazada 7’si öğrenci 9 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Vezirköprü ilçesi Susuz Mahallesi’nde Esme Gögül’ün kullandığı 55 APB 224 plakalı servis minibüsü sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole devrildi. Kazada 7’si öğrenci, servis şoförü ve 1 görevli olmak üzere toplam 9 kişi yaralandı. Yaralılar olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri tarafından Vezirköprü ve Durağan devlet hastanelerine kaldırıldı.
Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.


Öğrenci servisi devrildi: 9 yaralı
Karabük’te asfalt sezonu başladı
AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, 2026 yılı asfalt sezonunun Ovacık ilçesinde başladığını belirterek, “Yol medeniyettir” anlayışıyla Karabük’ün tüm ilçelerinde ve köylerinde ulaşım altyapısını güçlendirmeye devam edeceklerini söyledi.
Ovacık ilçesinde düzenlenen asfalt serim programına Ovacık Kaymakamı Öznur Güler Kıyak, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Okan Kirman, İl Genel Meclisi üyeleri, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, AK Parti teşkilat mensupları ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.
Programda değerlendirmelerde bulunan Salt, vatandaşların güvenli ve konforlu ulaşıma erişiminin öncelikli hedefleri arasında yer aldığını ifade etti.
AK Parti hükümetlerinin eser ve hizmet siyaseti anlayışıyla hareket ettiğini vurgulayan Salt, şunları kaydetti:
“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi Karabük’ümüzde de hizmet üretmeye devam ediyoruz. Asfalt sezonumuzu Ovacık ilçemizde başlattık. ‘Yol medeniyettir’ şiarıyla ilimizin tüm ilçelerinde ve köylerinde ulaşım standartlarını yükseltmek için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz.
Hemşehrilerimizin daha güvenli, daha konforlu ve daha kaliteli ulaşım imkanlarına kavuşması için tüm kurumlarımızla koordinasyon içerisinde çalışıyoruz.”
Salt, 2026 yılı asfalt programı kapsamında çalışmaların Ovacık’la beraber Merkez, Safranbolu, Yenice, Eskipazar ve Eflani ilçelerinde de devam edeceğini belirterek, Karabük genelinde bulunan 278 köyün ulaşım altyapısının güçlendirilmesi ve köy yollarının daha modern hale getirilmesi için yoğun bir çalışma yürütüldüğünü ifade etti.
Karabük İl Özel İdaresi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında sezon boyunca İL genelindeki köy yollarında asfaltlama, bakım ve iyileştirme çalışmalarının devam edeceği bildirildi.

