Öğrenci Kulüpleri Şenliği KBÜ’de Coşkulu Bir Açılışla Başladı - Karabük Haber Postası
ASD
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
08 Mayıs, 2025 10:31 tarihinde yayınlandı
0
0

Öğrenci Kulüpleri Şenliği KBÜ’de Coşkulu Bir Açılışla Başladı

Karabük Üniversitesinde bu yıl ilki düzenlenen Öğrenci Kulüpleri Şenliği, konserlerden tiyatroya, yarışmalardan halk oyunlarına kadar pek çok etkinlikle öğrencilere unutulmaz bir gün yaşattı.

Karabük Üniversitesinde birincisi düzenlenen “Öğrenci Kulüpleri Şenliği”nin açılışı; Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş ve Prof. Dr. Hasan Solmaz, Genel Sekreter Lütfü Köm, akademik ve idari personel ile öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, öğrenci kulüplerinin üniversite kültürünün merkezinde yer aldığını belirterek şenliğin önemine dikkat çekti. Rektör Kırışık, “Öğrencilerimizin aktif olması, etkinliklerini Türkiye ve dünya çapında sergilemesi bizim için son derece önemli. Bu faaliyetleri sistematik şekilde planlıyor ve öğrenci kulüplerimizle birlikte hayata geçiriyoruz.” dedi.

ÜNİDES’te Türkiye Birinciliği Başarısı

Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Üniversitesinin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen ÜNİDES (Üniversite Öğrenci Kulüpleri Destek) Programı’nda dört dönem sonunda Türkiye genelinde en fazla projesi kabul edilen üniversite olduğunu belirterek, bu başarıda öğrenci kulüpleri, danışman akademisyenler, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Araştırma Destek Koordinatörlüğü ve Genç Ofis’in katkısının büyük olduğunu söyledi.

“Zirveye gelmek kadar, zirvede kalmak da önemlidir”

“Zirveye gelmek kadar, zirvede kalmak da önemlidir. Türkiye’nin en fazla destek alan üniversitesi olma başarımızı sürdürmek istiyoruz.” diyen Kırışık, üniversitenin ‘Bilim merkezli, öğrenci dostu üniversite’ sloganını hatırlatarak, her öğrenciyi proje üretmeye, ulusal ve uluslararası yarışmalarda yer almaya davet etti.

TÜBİTAK 2209-A ve 2209-B projelerinde elde edilen başarıların da altını çizen Kırışık, “Bu projeler, öğrencilerimizin ne kadar dinamik, üretken ve başarı odaklı olduğunu açıkça ortaya koyuyor.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Karabük Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi ve Kazakistanlı öğrencilerin dombıra dinletisi izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Etkinlik kapsamında birçok öğrenci kulübü stant açarak faaliyetlerini tanıttı. Rektör Kırışık, kulüp stantlarını tek tek gezerek öğrencilerle sohbet etti, tavsiyelerde bulundu ve hatıra fotoğrafları çektirdi.

Renkli Etkinliklerle Dolu Bir Gün

Gün boyunca süren şenlikte; halk oyunları, tiyatro gösterimleri, konserler, yarışmalar, çekilişler, kulüp tanıtımları, geleneksel sokak oyunları, spor oyunları, dans gösterimleri ve karaoke gibi birçok etkinlik yer aldı. Uluslararası öğrencilerin de kendi kültürlerini tanıttığı alanda, kampüs adeta bir festival havasına büründü. Program, 7 Mayıs Çarşamba günü gerçekleşecek etkinliklerin ardından sona erecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
xxxx
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
23 Nisan, 2026 13:27 tarihinde yayınlandı
0
0

Başkan Köse koltuğunu çocuklara devretti

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında koltuğunu Ünsal Tülbentçi İlkokulu öğrencilerine devretti.

Safranbolu Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen ziyarette, Ünsal Tülbentçi İlkokulu 3. sınıf öğrencileri Yiğit Alp Barış, Erva Bilen ve Hatice Sahra Gülden, Belediye Başkanı Elif Köse tarafından karşılandı. Temsili devir teslim töreninde çocuklar, bir günlüğüne tarihi kentin yönetimini üstlendi.

Makam koltuğuna oturan minik başkanlar, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu gibi önemli bir turizm merkezinde belediye başkanı olmanın heyecanını yaşadı. Görev süresince yapmak istedikleri projeleri anlatan öğrenciler, Safranbolu’nun tarihi dokusunu korumanın önemine değindi.

Öğrenciler, ortak açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Böylesine köklü bir tarihe sahip ve dünyanın her yerinden turist çeken bir kentte başkanlık yapmak hem çok zor bir sorumluluk hem de çok büyük bir gurur. Şehrimizi korumak ve geliştirmek için çalışmak çok önemli.”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, bir süre sohbet ettiği öğrencilere belediyecilik faaliyetleri hakkında sorular sordu. Başkan Köse, günün anısına öğrencilere Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüz eseri “Nutuk” kitabını hediye etti.

Başkan Köse, yaptığı açıklamada, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın özgüveni ve bu tarihi kente duydukları aidiyet bizleri çok mutlu etti. 23 Nisan, onlara olan güvenimizin en büyük simgesidir” dedi.

Programda çocuklara Okul Müdürü Latif Gürbüzce ve Sınıf Öğretmeni Meral Akyürek de eşlik etti.

Tören, hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin