Öğrenci Kulüpleri Şenliği KBÜ’de Coşkulu Bir Açılışla Başladı - Karabük Haber Postası
ASD
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
08 Mayıs, 2025 10:31 tarihinde yayınlandı
0
0

Öğrenci Kulüpleri Şenliği KBÜ’de Coşkulu Bir Açılışla Başladı

Karabük Üniversitesinde bu yıl ilki düzenlenen Öğrenci Kulüpleri Şenliği, konserlerden tiyatroya, yarışmalardan halk oyunlarına kadar pek çok etkinlikle öğrencilere unutulmaz bir gün yaşattı.

Karabük Üniversitesinde birincisi düzenlenen “Öğrenci Kulüpleri Şenliği”nin açılışı; Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş ve Prof. Dr. Hasan Solmaz, Genel Sekreter Lütfü Köm, akademik ve idari personel ile öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, öğrenci kulüplerinin üniversite kültürünün merkezinde yer aldığını belirterek şenliğin önemine dikkat çekti. Rektör Kırışık, “Öğrencilerimizin aktif olması, etkinliklerini Türkiye ve dünya çapında sergilemesi bizim için son derece önemli. Bu faaliyetleri sistematik şekilde planlıyor ve öğrenci kulüplerimizle birlikte hayata geçiriyoruz.” dedi.

ÜNİDES’te Türkiye Birinciliği Başarısı

Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Üniversitesinin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen ÜNİDES (Üniversite Öğrenci Kulüpleri Destek) Programı’nda dört dönem sonunda Türkiye genelinde en fazla projesi kabul edilen üniversite olduğunu belirterek, bu başarıda öğrenci kulüpleri, danışman akademisyenler, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Araştırma Destek Koordinatörlüğü ve Genç Ofis’in katkısının büyük olduğunu söyledi.

“Zirveye gelmek kadar, zirvede kalmak da önemlidir”

“Zirveye gelmek kadar, zirvede kalmak da önemlidir. Türkiye’nin en fazla destek alan üniversitesi olma başarımızı sürdürmek istiyoruz.” diyen Kırışık, üniversitenin ‘Bilim merkezli, öğrenci dostu üniversite’ sloganını hatırlatarak, her öğrenciyi proje üretmeye, ulusal ve uluslararası yarışmalarda yer almaya davet etti.

TÜBİTAK 2209-A ve 2209-B projelerinde elde edilen başarıların da altını çizen Kırışık, “Bu projeler, öğrencilerimizin ne kadar dinamik, üretken ve başarı odaklı olduğunu açıkça ortaya koyuyor.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Karabük Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi ve Kazakistanlı öğrencilerin dombıra dinletisi izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Etkinlik kapsamında birçok öğrenci kulübü stant açarak faaliyetlerini tanıttı. Rektör Kırışık, kulüp stantlarını tek tek gezerek öğrencilerle sohbet etti, tavsiyelerde bulundu ve hatıra fotoğrafları çektirdi.

Renkli Etkinliklerle Dolu Bir Gün

Gün boyunca süren şenlikte; halk oyunları, tiyatro gösterimleri, konserler, yarışmalar, çekilişler, kulüp tanıtımları, geleneksel sokak oyunları, spor oyunları, dans gösterimleri ve karaoke gibi birçok etkinlik yer aldı. Uluslararası öğrencilerin de kendi kültürlerini tanıttığı alanda, kampüs adeta bir festival havasına büründü. Program, 7 Mayıs Çarşamba günü gerçekleşecek etkinliklerin ardından sona erecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
23 1
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
21 Nisan, 2026 10:07 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ Tıp Fakültesi’nde POCUS Atölyesi düzenlendi

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerine yönelik Odaklanmış Ultrasonografi Atölyesi (POCUS Workshop) gerçekleştirildi.

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi, Can Sağlığı Vakfı ve Acil Tıp Uzmanları Derneği iş birliğiyle düzenlenen atölye, Karabük Üniversitesi 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda yapıldı. Programda öğrencilere hem teorik bilgi hem de uygulamalı ultrasonografi eğitimi verildi.

“HEKİMLİK YALNIZCA TEORİK BİLGİDEN İBARET DEĞİL”

Programın açılışında konuşan Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, hekimliğin sadece teorik bilgiyle sınırlı olmadığını belirterek, uygulama ve tecrübenin mesleki gelişimde kritik rol oynadığını vurguladı. Solmaz, farklı hasta vakalarının hekimlik deneyimini artırdığını ifade ederek kursun öğrenciler için faydalı olacağını söyledi.

Can Sağlığı Vakfı Karabük Temsilcisi Bartu Çelik ise etkinliğin, sahada hızlı ve doğru karar vermeyi destekleyen önemli bir becerinin geliştirilmesine katkı sunduğunu belirtti. Ultrasonografinin özellikle acil tıpta kritik bir yere sahip olduğunu vurgulayan Çelik, öğrencilerin sahaya yönelik etkinliklerle desteklenmesine önem verdiklerini kaydetti.

Can Sağlığı Vakfı Karadeniz Bölgesi Mesleki Kariyer Çalışmaları Sorumlusu Alperen Asiltürk de etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen akademisyenlere teşekkür ederek programın verimli geçmesini temenni etti.

“EĞİTİMLER ULUSAL VE ULUSLARARASI DÜZEYDE DEVAM EDİYOR”

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Bora Çekmen, 2023 yılından bu yana rotasyon eğitimleri yürüttüklerini ve ulusal ile uluslararası düzeyde çeşitli eğitimler gerçekleştirdiklerini belirtti. Çekmen, bu deneyimi Karabük Üniversitesi’ne taşımayı hedeflediklerini ifade ederek atölyenin ilerleyen dönemlerde tekrarlanmasının planlandığını aktardı.

TEORİK VE UYGULAMALI EĞİTİMLER VERİLDİ

Açılış konuşmalarının ardından Dr. Öğr. Üyesi Büşra Bildik tarafından “Ultrason Fiziği ve Knoboloji”, Doç. Dr. Bora Çekmen tarafından ise “Temel Kardiyak Ultrasonografi (FoCUS)” başlıklı sunumlar gerçekleştirildi.

Atölye kapsamında acil ve klinik pratikte yaygın olarak kullanılan odaklanmış kardiyak ultrasonografi (FoCUS) ve genişletilmiş travma odaklı ultrasonografi (e-FAST) başta olmak üzere temel ultrason prensipleri ele alındı. Eğitimde ayrıca ultrason fiziği, cihaz kullanımı, kardiyak ultrasonografi uygulamaları ve travma hastalarında e-FAST değerlendirmesi gibi konular işlendi.

ÖĞRENCİLER ULTRASON CİHAZLARIYLA PRATİK YAPTI

Uygulamalı oturumlarda öğrenciler, küçük gruplar halinde ultrason cihazlarını aktif olarak kullanarak öğrendikleri bilgileri pratiğe dönüştürme imkânı buldu. Eğitmenler, bu tür uygulamaların öğrencilerin klinik becerilerini geliştirmede önemli katkı sağladığını belirtti.

Program, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz tarafından katılımcılara hediye takdim edilmesi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin