Reklam
Reklam
ASD
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
08 Mayıs, 2025 10:31 tarihinde yayınlandı
0

Öğrenci Kulüpleri Şenliği KBÜ’de Coşkulu Bir Açılışla Başladı

Karabük Üniversitesinde bu yıl ilki düzenlenen Öğrenci Kulüpleri Şenliği, konserlerden tiyatroya, yarışmalardan halk oyunlarına kadar pek çok etkinlikle öğrencilere unutulmaz bir gün yaşattı.

Karabük Üniversitesinde birincisi düzenlenen “Öğrenci Kulüpleri Şenliği”nin açılışı; Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş ve Prof. Dr. Hasan Solmaz, Genel Sekreter Lütfü Köm, akademik ve idari personel ile öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, öğrenci kulüplerinin üniversite kültürünün merkezinde yer aldığını belirterek şenliğin önemine dikkat çekti. Rektör Kırışık, “Öğrencilerimizin aktif olması, etkinliklerini Türkiye ve dünya çapında sergilemesi bizim için son derece önemli. Bu faaliyetleri sistematik şekilde planlıyor ve öğrenci kulüplerimizle birlikte hayata geçiriyoruz.” dedi.

ÜNİDES’te Türkiye Birinciliği Başarısı

Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Üniversitesinin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen ÜNİDES (Üniversite Öğrenci Kulüpleri Destek) Programı’nda dört dönem sonunda Türkiye genelinde en fazla projesi kabul edilen üniversite olduğunu belirterek, bu başarıda öğrenci kulüpleri, danışman akademisyenler, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Araştırma Destek Koordinatörlüğü ve Genç Ofis’in katkısının büyük olduğunu söyledi.

“Zirveye gelmek kadar, zirvede kalmak da önemlidir”

“Zirveye gelmek kadar, zirvede kalmak da önemlidir. Türkiye’nin en fazla destek alan üniversitesi olma başarımızı sürdürmek istiyoruz.” diyen Kırışık, üniversitenin ‘Bilim merkezli, öğrenci dostu üniversite’ sloganını hatırlatarak, her öğrenciyi proje üretmeye, ulusal ve uluslararası yarışmalarda yer almaya davet etti.

TÜBİTAK 2209-A ve 2209-B projelerinde elde edilen başarıların da altını çizen Kırışık, “Bu projeler, öğrencilerimizin ne kadar dinamik, üretken ve başarı odaklı olduğunu açıkça ortaya koyuyor.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Karabük Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi ve Kazakistanlı öğrencilerin dombıra dinletisi izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Etkinlik kapsamında birçok öğrenci kulübü stant açarak faaliyetlerini tanıttı. Rektör Kırışık, kulüp stantlarını tek tek gezerek öğrencilerle sohbet etti, tavsiyelerde bulundu ve hatıra fotoğrafları çektirdi.

Renkli Etkinliklerle Dolu Bir Gün

Gün boyunca süren şenlikte; halk oyunları, tiyatro gösterimleri, konserler, yarışmalar, çekilişler, kulüp tanıtımları, geleneksel sokak oyunları, spor oyunları, dans gösterimleri ve karaoke gibi birçok etkinlik yer aldı. Uluslararası öğrencilerin de kendi kültürlerini tanıttığı alanda, kampüs adeta bir festival havasına büründü. Program, 7 Mayıs Çarşamba günü gerçekleşecek etkinliklerin ardından sona erecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
sehit polis memuru ugur yildiz dualarla anildi AhmMRJh2
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Mayıs, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Şehit Polis Memuru Uğur Yıldız dualarla anıldı

Şehit Polis Memuru Uğur Yıldız, şehadetinin sene-i devriyesinde kabri başında dualarla anıldı.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde, 2016 yılında terör örgütü PKK’ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda şehit düşen polis memuru Uğur Yıldız, Kastamonu’daki kabri başında anıldı. İl Emniyet Müdürü Tamer Taş, Uğur Yıldız’ın şehadetinin sene-i devriyesi ve Kurban Bayramı dolayısıyla, annesi Fahriye Yıldız’ı evinde ziyaret etti. Ziyaretin ardından Şehit Uğur Yıldız’ın kabri ziyaret edildi. Ziyarette, İl Emniyet Müdürü Tamer Taş, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Köksalan, şehit polis memurunun eşi Perihan Yıldız, annesi Fahriye Yıldız, yakınları, gaziler, emniyet teşkilatı mensupları ve Kastamonu Müftülüğü personelleri, Şehit Polis Memuru Uğur Yıldız’ın kabri başında dua etti. Şehitlikteki şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin