Reklam
Reklam

Öğrenci Azaldı, Tasarrufa Gidildi..!

673c80637f2da
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
19 Kasım, 2024 15:11 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’ün merkez okullarından biri olan Öğlebeli Şehit Nazif Topsakal İlköğretim Okulu’nda öğrenci sayısı azaldığı için birleştirilmiş sınıf uygulaması ile tasarrufa geçildi.

Karabük’ün merkez okullarından Öğlebeli Şehit Nazif Topsakal İlköğretim Okulu’nda öğrenci sayısının azalması nedeniyle birleştirilmiş sınıf uygulamasına geçildi. Daha sömestr tatili gelmeden 1. ve 2. sınıfların birleştirilmesi, hem öğrencileri hem de velileri mağdur etti. Özellikle okuma yazma öğrenme aşamasındaki 1. sınıf öğrencilerinin, eğitim seviyeleri daha ileride olan 2. sınıflarla bir araya getirilmesi tepki topladı.

“ÇOCUKLARIMIZ EĞİTİM HAYATININ BAŞINDA SIKINTIYA SOKULUYOR”
Veliler, bu uygulamanın çocuklarının eğitim hayatına ciddi zarar vereceğini belirterek tepkilerini dile getirdi. Eğitim çağının başında olan çocukların, kendi seviyelerine uygun bir ortamda öğrenim görmesi gerektiğini ifade eden veliler, birleştirilmiş sınıf uygulamasının çözüm değil, daha büyük sorunlara yol açacağını savunuyor.

“21. YÜZYILDA EĞİTİMDE TASARRUF MU OLUR?”
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan tasarruf tedbirleri kapsamında böyle bir uygulamaya gidildiği belirtilirken, veliler bu duruma tepki gösterdi. “21. yüzyılda eğitimde tasarruf olmaz” diyen veliler, bu kararın çocuklarının geleceğini olumsuz etkilediğini dile getirdi. Ayrıca, Karabük Valiliği’nin “Eğitim Kenti Karabük” sloganıyla yürüttüğü projelerle bu kararın büyük bir tezat oluşturduğuna dikkat çektiler.

“OKULUN KAPANACAĞINI BİLSEYDİK, ÇOCUKLARIMIZI BAŞKA OKULA GÖNDERİRDİK”
Veliler, okulun sene sonunda kapanacağı iddialarını da endişeyle karşıladı. “Bu durumun sene başında bize söylenmesi gerekirdi. Çocuklarımızı başka bir okula gönderir ve bu mağduriyeti yaşamazdık” diyen veliler, bu tür kararların daha şeffaf bir şekilde alınmasını talep etti.

VELİLER ÇÖZÜM BEKLİYOR
Tepkilerini dile getiren aileler, Karabük Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden çözüm beklediklerini ifade etti. “Sayın Valimiz sesimizi duysun ve mağduriyetimizi gidersin” diyen veliler, “Eğitimde tasarruf olmaz” diyerek bu kararın yeniden gözden geçirilmesini istiyor. Eğitimde alınan tasarruf kararlarının uzun vadede çocukların geleceğini olumsuz etkileyebileceğini belirten veliler, yetkililerin bir an önce harekete geçmesini talep ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Kargo gönderiminden kaçak ürün çıktı

kargo gonderiminden kacak urun cikti 5ZRngggG
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Haziran, 2026 04:15 tarihinde yayınlandı
0 0

DÜZCE(İHA) – Düzce’de jandarma ekiplerince kaçakçılıkla mücadele kapsamında düzenlenen operasyonda, İstanbul’a kargo firmaları aracılığıyla sevk edilmek istenen kaçak ürünler ele geçirildi.

Düzce İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar neticesinde, kargo firmaları aracılığıyla Doğu illerinden İstanbul’a kaçak ürün sevkiyatı yapılacağı bilgisine ulaştı. Edinilen istihbari bilgiler doğrultusunda, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çalışma başlatıldı. Şüpheli şahıslara ait kargolarda gerçekleştirilen adli aramalarda 920 paket elektronik sigara kartuşu, 7 bin 616 paket sigara sarma kağıdı ve 28 çift ayakkabı ele geçirildi.

Ele geçirilen kaçak ürünlere el konulurken, olayla ilgili 6 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığı bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin