Reklam
Reklam
673c80637f2da
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
19 Kasım, 2024 15:11 tarihinde yayınlandı
0

Öğrenci Azaldı, Tasarrufa Gidildi..!

Karabük’ün merkez okullarından biri olan Öğlebeli Şehit Nazif Topsakal İlköğretim Okulu’nda öğrenci sayısı azaldığı için birleştirilmiş sınıf uygulaması ile tasarrufa geçildi.

Karabük’ün merkez okullarından Öğlebeli Şehit Nazif Topsakal İlköğretim Okulu’nda öğrenci sayısının azalması nedeniyle birleştirilmiş sınıf uygulamasına geçildi. Daha sömestr tatili gelmeden 1. ve 2. sınıfların birleştirilmesi, hem öğrencileri hem de velileri mağdur etti. Özellikle okuma yazma öğrenme aşamasındaki 1. sınıf öğrencilerinin, eğitim seviyeleri daha ileride olan 2. sınıflarla bir araya getirilmesi tepki topladı.

“ÇOCUKLARIMIZ EĞİTİM HAYATININ BAŞINDA SIKINTIYA SOKULUYOR”
Veliler, bu uygulamanın çocuklarının eğitim hayatına ciddi zarar vereceğini belirterek tepkilerini dile getirdi. Eğitim çağının başında olan çocukların, kendi seviyelerine uygun bir ortamda öğrenim görmesi gerektiğini ifade eden veliler, birleştirilmiş sınıf uygulamasının çözüm değil, daha büyük sorunlara yol açacağını savunuyor.

“21. YÜZYILDA EĞİTİMDE TASARRUF MU OLUR?”
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan tasarruf tedbirleri kapsamında böyle bir uygulamaya gidildiği belirtilirken, veliler bu duruma tepki gösterdi. “21. yüzyılda eğitimde tasarruf olmaz” diyen veliler, bu kararın çocuklarının geleceğini olumsuz etkilediğini dile getirdi. Ayrıca, Karabük Valiliği’nin “Eğitim Kenti Karabük” sloganıyla yürüttüğü projelerle bu kararın büyük bir tezat oluşturduğuna dikkat çektiler.

“OKULUN KAPANACAĞINI BİLSEYDİK, ÇOCUKLARIMIZI BAŞKA OKULA GÖNDERİRDİK”
Veliler, okulun sene sonunda kapanacağı iddialarını da endişeyle karşıladı. “Bu durumun sene başında bize söylenmesi gerekirdi. Çocuklarımızı başka bir okula gönderir ve bu mağduriyeti yaşamazdık” diyen veliler, bu tür kararların daha şeffaf bir şekilde alınmasını talep etti.

VELİLER ÇÖZÜM BEKLİYOR
Tepkilerini dile getiren aileler, Karabük Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden çözüm beklediklerini ifade etti. “Sayın Valimiz sesimizi duysun ve mağduriyetimizi gidersin” diyen veliler, “Eğitimde tasarruf olmaz” diyerek bu kararın yeniden gözden geçirilmesini istiyor. Eğitimde alınan tasarruf kararlarının uzun vadede çocukların geleceğini olumsuz etkileyebileceğini belirten veliler, yetkililerin bir an önce harekete geçmesini talep ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karadeniz ereglide wegh ruzgari gencler konserde costu hbGIKtIq
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 16:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Karadeniz Ereğli’de Wegh rüzgarı; gençler konserde coştu

Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesinde Cehennemağzı Amfi Tiyatro Acheron Sahne’de düzenlenen konser yoğun ilgi gördü. Organizasyonu üstlenen 3M Production, gerçekleştirdiği başarılı etkinlikle vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı.

Karadeniz Ereğli’de sosyal ve kültürel etkinliklere katkı sunmaya devam eden 3M Production tarafından organize edilen gecede genç sanatçı Wegh sahne aldı. Günler öncesinden hazırlıkları tamamlanan etkinlikte ses, ışık ve sahne sistemleri profesyonel şekilde hazırlanırken, organizasyon alanında geniş güvenlik önlemleri de alındı.

Özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiği konserde Wegh, sevilen şarkılarını hayranları için seslendirdi. Konser alanını dolduran yüzlerce vatandaş sanatçının parçalarına hep bir ağızdan eşlik ederken, gecede renkli ve coşkulu görüntüler oluştu. Sahne performansı ve enerjisiyle büyük beğeni toplayan sanatçı, dinleyicilerden tam not aldı.

3M Production firması sahibi Mehmet Sarıoğlu etkinlik sonrası yaptığı açıklamada vatandaşların ilgisinden memnun olduklarını ifade ederek, “Karadeniz Ereğli’de vatandaşlarımızı kaliteli organizasyonlarla buluşturmaya devam ediyoruz. Cehennemağzı Amfi Tiyatro Acheron Sahne’de çok güzel bir atmosfer oluştu. Gençlerimizin enerjisi ve konsere gösterdiği ilgi bizleri mutlu etti. Önümüzdeki süreçte de farklı etkinlik ve konserlerle Karadeniz Ereğli’de olmaya devam edeceğiz” dedi.

Gece geç saatlere kadar süren konser sorunsuz şekilde tamamlanırken, vatandaşlar benzer organizasyonların devam etmesini istedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin