Reklam
Reklam
673c80637f2da
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
19 Kasım, 2024 15:11 tarihinde yayınlandı
0

Öğrenci Azaldı, Tasarrufa Gidildi..!

Karabük’ün merkez okullarından biri olan Öğlebeli Şehit Nazif Topsakal İlköğretim Okulu’nda öğrenci sayısı azaldığı için birleştirilmiş sınıf uygulaması ile tasarrufa geçildi.

Karabük’ün merkez okullarından Öğlebeli Şehit Nazif Topsakal İlköğretim Okulu’nda öğrenci sayısının azalması nedeniyle birleştirilmiş sınıf uygulamasına geçildi. Daha sömestr tatili gelmeden 1. ve 2. sınıfların birleştirilmesi, hem öğrencileri hem de velileri mağdur etti. Özellikle okuma yazma öğrenme aşamasındaki 1. sınıf öğrencilerinin, eğitim seviyeleri daha ileride olan 2. sınıflarla bir araya getirilmesi tepki topladı.

“ÇOCUKLARIMIZ EĞİTİM HAYATININ BAŞINDA SIKINTIYA SOKULUYOR”
Veliler, bu uygulamanın çocuklarının eğitim hayatına ciddi zarar vereceğini belirterek tepkilerini dile getirdi. Eğitim çağının başında olan çocukların, kendi seviyelerine uygun bir ortamda öğrenim görmesi gerektiğini ifade eden veliler, birleştirilmiş sınıf uygulamasının çözüm değil, daha büyük sorunlara yol açacağını savunuyor.

“21. YÜZYILDA EĞİTİMDE TASARRUF MU OLUR?”
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan tasarruf tedbirleri kapsamında böyle bir uygulamaya gidildiği belirtilirken, veliler bu duruma tepki gösterdi. “21. yüzyılda eğitimde tasarruf olmaz” diyen veliler, bu kararın çocuklarının geleceğini olumsuz etkilediğini dile getirdi. Ayrıca, Karabük Valiliği’nin “Eğitim Kenti Karabük” sloganıyla yürüttüğü projelerle bu kararın büyük bir tezat oluşturduğuna dikkat çektiler.

“OKULUN KAPANACAĞINI BİLSEYDİK, ÇOCUKLARIMIZI BAŞKA OKULA GÖNDERİRDİK”
Veliler, okulun sene sonunda kapanacağı iddialarını da endişeyle karşıladı. “Bu durumun sene başında bize söylenmesi gerekirdi. Çocuklarımızı başka bir okula gönderir ve bu mağduriyeti yaşamazdık” diyen veliler, bu tür kararların daha şeffaf bir şekilde alınmasını talep etti.

VELİLER ÇÖZÜM BEKLİYOR
Tepkilerini dile getiren aileler, Karabük Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden çözüm beklediklerini ifade etti. “Sayın Valimiz sesimizi duysun ve mağduriyetimizi gidersin” diyen veliler, “Eğitimde tasarruf olmaz” diyerek bu kararın yeniden gözden geçirilmesini istiyor. Eğitimde alınan tasarruf kararlarının uzun vadede çocukların geleceğini olumsuz etkileyebileceğini belirten veliler, yetkililerin bir an önce harekete geçmesini talep ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kelkit cayi tasti agaclik alan nehre donustu seralar sular altinda kaldi Uar9EeBi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Kelkit çayı taştı, ağaçlık alan nehre dönüştü, seralar sular altında kaldı

Tokat’ın Niksar ilçesinde debisi yükselen Kelkit Çayı’nın yön değiştirmesi sonucu yolun bir kısmı nehre kayarken ağaçlar suya kapıldı. Erbaa ilçesinde ise bazı seralar sular altında kaldı.

Son günlerde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Kelkit çayı, Niksar ilçesine bağlı Kumçiftlik Mahallesi’nde taşkın tehlikesini beraberinde getirdi. Suyun yön değiştirmesiyle birlikte çay kenarında bulunan yolda çökmeler oldu. Kıyıda bulunan ağaçlar ise köklerinden sökülerek suya kapıldı. Bölgedeki çökme ve ağaçların sürüklenme anı vatandaşlar tarafından cep telefonu ile kaydedildi.

Mahalle sakinlerinden Erhan Şahin, gece boyunca bölgede nöbet tuttuklarını belirterek; “Burada ikamet ediyorum. Sabaha kadar burada nöbet bekledim. Dört ağaç birden kayarak ırmağa aktı gitti” dedi.

Öte yandan, Tokat’ın Erbaa ilçesinde de taşkından tarım alanları etkilendi. İlçedeki bazı seraların su altında kaldığı öğrenilirken, ekiplerin bölgede inceleme ve hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin