Reklam
Reklam

Öğrenci Azaldı, Tasarrufa Gidildi..!

673c80637f2da
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
19 Kasım, 2024 15:11 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’ün merkez okullarından biri olan Öğlebeli Şehit Nazif Topsakal İlköğretim Okulu’nda öğrenci sayısı azaldığı için birleştirilmiş sınıf uygulaması ile tasarrufa geçildi.

Karabük’ün merkez okullarından Öğlebeli Şehit Nazif Topsakal İlköğretim Okulu’nda öğrenci sayısının azalması nedeniyle birleştirilmiş sınıf uygulamasına geçildi. Daha sömestr tatili gelmeden 1. ve 2. sınıfların birleştirilmesi, hem öğrencileri hem de velileri mağdur etti. Özellikle okuma yazma öğrenme aşamasındaki 1. sınıf öğrencilerinin, eğitim seviyeleri daha ileride olan 2. sınıflarla bir araya getirilmesi tepki topladı.

“ÇOCUKLARIMIZ EĞİTİM HAYATININ BAŞINDA SIKINTIYA SOKULUYOR”
Veliler, bu uygulamanın çocuklarının eğitim hayatına ciddi zarar vereceğini belirterek tepkilerini dile getirdi. Eğitim çağının başında olan çocukların, kendi seviyelerine uygun bir ortamda öğrenim görmesi gerektiğini ifade eden veliler, birleştirilmiş sınıf uygulamasının çözüm değil, daha büyük sorunlara yol açacağını savunuyor.

“21. YÜZYILDA EĞİTİMDE TASARRUF MU OLUR?”
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan tasarruf tedbirleri kapsamında böyle bir uygulamaya gidildiği belirtilirken, veliler bu duruma tepki gösterdi. “21. yüzyılda eğitimde tasarruf olmaz” diyen veliler, bu kararın çocuklarının geleceğini olumsuz etkilediğini dile getirdi. Ayrıca, Karabük Valiliği’nin “Eğitim Kenti Karabük” sloganıyla yürüttüğü projelerle bu kararın büyük bir tezat oluşturduğuna dikkat çektiler.

“OKULUN KAPANACAĞINI BİLSEYDİK, ÇOCUKLARIMIZI BAŞKA OKULA GÖNDERİRDİK”
Veliler, okulun sene sonunda kapanacağı iddialarını da endişeyle karşıladı. “Bu durumun sene başında bize söylenmesi gerekirdi. Çocuklarımızı başka bir okula gönderir ve bu mağduriyeti yaşamazdık” diyen veliler, bu tür kararların daha şeffaf bir şekilde alınmasını talep etti.

VELİLER ÇÖZÜM BEKLİYOR
Tepkilerini dile getiren aileler, Karabük Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden çözüm beklediklerini ifade etti. “Sayın Valimiz sesimizi duysun ve mağduriyetimizi gidersin” diyen veliler, “Eğitimde tasarruf olmaz” diyerek bu kararın yeniden gözden geçirilmesini istiyor. Eğitimde alınan tasarruf kararlarının uzun vadede çocukların geleceğini olumsuz etkileyebileceğini belirten veliler, yetkililerin bir an önce harekete geçmesini talep ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Üniversiteli gençler BARÜFEST’26 coşkusu yaşadı

universiteli gencler barufest26 coskusu yasadi QQIlT8UC
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Haziran, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Bartın Üniversitesi (BARÜ) geleneksel olarak düzenlediği BARÜFEST ile binlerce öğrenciyi müzik ve eğlence dolu etkinliklerle buluşturdu.

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) mezuniyet töreninin ardından geleneksel olarak düzenlenen Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri: BARÜFEST’26 etkinlikleri başladı. Müzikten eğlenceye, kulüp tanıtımlarından sahne performanslarına kadar birçok etkinliğe ev sahipliği yapan festival, binlerce kişinin katılımıyla tamamlandı.

Kutlubey Yerleşkesi gölet alanında gerçekleştirilen BARÜFEST’26’da konserler, çeşitli etkinlikler, eğlence alanları ve sosyal aktiviteler yer aldı. İlk gün mezuniyet sevincini müzikle kutlayan gençler, konser alanında unutulmaz anlar yaşarken ortaya renkli ve coşkulu görüntüler çıktı. İkinci gün farklı gruplar sevilen parçaları seslendirirken DJ’lerin sahne performansıyla öğrenciler doyasıya eğlendi.

Festival kapsamında iki gün boyunca sahne alan sanatçıların seslendirdiği şarkılara binlerce öğrenci hep bir ağızdan eşlik etti. Boya festivali olarak adlandırılan “ColorFest” ise renkli görüntülere sahne oldu. Rengârenk boyaların havaya atıldığı etkinlikte öğrenciler, arkadaşlarıyla birlikte eğlenceli dakikalar geçirdi. Mezuniyet heyecanını festival atmosferiyle bir araya getiren BARÜFEST’26 coşkuyla tamamlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin