Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
26 Temmuz, 2023 15:55 tarihinde yayınlandı
0

Oğlunu Kurtarmak İsterken Ölen Baba Safranbolu”da Toprağa Verildi

Samsun’un Bafra ilçesinde su kanalına düşen 13 yaşındaki oğlunu kurtarmak istediği sırada boğulan babanın cenazesi  Safranbolu ilçesinde toprağa verildi.
Bafra ilçesinin Doğankaya Mahallesi’nde meydana gelen olayda 13 yaşındaki Bilal Esad Durmuş köprüden sulama kanalına düştü. Oğlunu kurtarmak için peşinden suya atlayan baba Hasan Durmuş (42) akıntıya kapılıp kayboldu. İtfaiye ekiplerinin çalışmalarıyla baba-oğul yaklaşık bir kilometre uzakta sudan çıkarılarak ilk müdahalelerinin ardından hastaneye kaldırıldı. Baba Durmuş, yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybederken, oğlunun tedavisi sürüyor.
İşlemlerinin ardından  Safranbolu ilçesine getirilen Hasan Durmuş için Tayyip köyünde cenaze töreni düzenlendi. Öğleye müteakip kılınan cenaze namazının ardından Durmuş’un naaşı aile mezarlığında toprağa verildi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta asiri yagis kirazi vurdu NZpP27LT
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta aşırı yağış kirazı vurdu

Tokat’ta son günlerde etkili olan yağışlar tarım arazilerinde büyük zarara yol açtı. Sular altında kalan bahçelerde özellikle erkenci kiraz çeşitlerinde çatlama ve dökülmeler yaşandı.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Emin Yılar, bazı bölgelerde kirazda hasarın yüzde 100’e ulaştığını belirtti.

Geçtiğimiz yıl yaşanan don felaketinin etkilerinin henüz atlatılamadığını belirten Yılar, “Geçen yıl devletimiz çiftçiye dönüm başına destek vererek önemli bir katkı sağladı. Bu destek üreticiyi ayakta tuttu. Ancak bu yıl da özellikle Tokat’ta kiraz üreticileri çok ciddi bir afetle karşı karşıya kaldı. Bazı bölgelerde erkenci ve orta sezon çeşitlerde hasar yüzde 80 ila yüzde 100 arasında değişiyor. Ürünler tamamen çatladı ve pazarlanamaz hale geldi” dedi.

İhracata yönelik geç sezon kiraz çeşitlerinde ise umutların sürdüğünü ifade eden Yılar, yağışların sona ermesi halinde kalan ürünlerin ayıklanarak ihracata gönderilebileceğini belirtti. Ege Bölgesi’nde kiraz ihracatının başladığını hatırlatan Yılar, ürünlerin kilogram fiyatının 180-200 lira seviyelerinde olduğunu söyledi.

Kiraz üretimindeki kaybın binlerce tonu bulduğunu belirten Yılar, “Erkenci ve orta sezon çeşitlerde yaklaşık 2 bin tonluk zarar olduğunu düşünüyoruz. Eğer yağışlar durursa geç sezon ihracatlık çeşitlerden 3-4 bin ton ürün alınabilir. Ancak genel toplamda bu yıl Tokat’ta kirazda 8 ila 10 bin ton arasında ürün kaybı bekliyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin