Karabük merkeze bağlı Cumayanı köyünde ağaç kesimi yaptığı sırada dengesini kaybederek çukura düşen kadın yaralandı.
Olay, Cumayanı Armağan Mahallesi mevkiinde ormanlık alanda meydana geldi. Ümran Demirkır isimli kadın odun kesimi yaparken dengesini kaybederek çukur bir alana düştü. Düşme sonucu yaralanan kadından haber alamayan yakınları durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Arama çalışmalarına başlayan ekipler AFAD ve UMKE ekiplerinden yardım istedi. Ekiplerin saatlerce aramasının ardından yaralı olarak bulunan kadına ilk müdahale sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Yaklaşık 1 kilometre sedye ile ambulansa taşınan yaralı Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.


Odun keserken düşen kadın yaralandı
Taş ocağında dinamit patlatılması sırasında 4 işçi yaralandı
Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Aydınyayla çevresinde faaliyet gösteren bir taş ocağında dinamit patlatılması sırasında 4 işçi yaralandı.
Olay, saat 13.00 sıralarında Alaplı Aydınyayla kırsalında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, taş ocağında kontrollü dinamit patlatması gerçekleştirildiği sırada çevreye savrulan kaya parçaları bazı işçilere isabet etti. Diğer işçilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralanan E.T., F.G., E.D. ve E.B., olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Alaplı ve Ereğli Devlet Hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Jandarma ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


