Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Kasım, 2024 23:45 tarihinde yayınlandı
0

Ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden alan UNESCO tescilli kilit ustası Özdemir: “Bu duygu tarif edilemez”

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Safranbolu ilçesinde 46 yıldır kilit ustalığı yapan Hüseyin Şahin Özdemir, ‘Yaşayan İnsan Hazineleri Geleceğe Aktarılan Mirasın Temsilcileri Ödülü’nü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan almanın mutluluğunu yaşadı. Özdemir, “Bu duygu tarif edilemez bir duygu. Her ne kadar yaptığımız iş zor olsa da böyle ödüller bizi rahatlatıyor” dedi.

“Korumanın başkenti” unvanıyla anılan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde 228 yıllık tarihi Demirciler Arastası’ndaki UNESCO tescilli kilit ustası Hüseyin Şahin Özdemir, 46 yıldır mesleğini aralıksız sürdürüyor. Tarihi konakların kapı kilitlerini yapan demirci ve çilingir ustası 62 yaşındaki Özdemir, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri ve Yaşayan İnsan Hazineleri Ödül Töreni”ne davet edildi. Geleceğe Aktarılan Mirasın Temsilcileri Ödülü’nü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alan Özdemir, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine yaptığı açıklamada, “Bizim için güzel bir ödül ve bölgemiz adına da güzel bir gurur oldu. Bölgemizi orada tanıtmış olduk” dedi. “Çeşitli aşamalardan sonra bu ödüllere layık olduk” diyen Özdemir, “Birden bir şey yok. Kişi ne iş yaparsa önce yaptığı işi samimi olarak sevip kabullenmeli. Başarı isterse bu şekilde. Yani ‘bu iş sert, bu iş soğuk’ diye birşey yok. Başarı isteyen kişi yaptığı işi en güzel şekilde kabullenmeli ve sevmelidir. Gördüğünüz gibi bizim yaptığımız iş metal işleri. Metal, bildiğiniz gibi en sert bir şey ama samimiyetimizi, gönlümüzü verdik. İşimizi sevdik. Elimizdeki en sert demir hamur şeklini aldı” ifadelerini kullandı.

UNESCO tescilli kilit ustası ünvanına sahip olduğunu belirten Özdemir, “Restorasyonlar yaparken ecdadımızın yaptığı kapı dekorları, yani kapının üzerinde nasıl bir metal varsa en iyisini yapmaya çalıştık. Yani soğuk, sert, zor demedik. Yani zoru kabullendik, başarılı olduk ki herhalde birileri gördü ve Cumhurbaşkanımız tarafından da böyle bir ödüle layık olduk” diye konuştu.

Tören için Ankara’da çok güzel ağırlandıklarını aktaran Özdemir, Cumhurbaşkanının elinden ödül aldığı sırada yaşadığı mutluluğu ise şu sözlerle anlattı:

“Bu duygu tarif edilemez bir duygu. Ancak orada yaşamak gerekiyordu bu duyguyu. Yani biz gerçekten yaptığımız işin önemini orada anlıyoruz. Her ne kadar yaptığımız iş zor olsa da böyle ödüller bizi rahatlatıyor.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda bir haftada 143 supheli gozaltina alindi TmkLFvm6
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Mayıs, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da bir haftada 143 şüpheli gözaltına alındı

Bolu’da polis ve jandarma ekiplerince son bir haftada düzenlenen asayiş, narkotik ve kaçakçılık operasyonlarında gözaltına alınan 143 şüpheliden 22’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kent genelinde huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla 27 Nisan – 3 Mayıs tarihleri arasında geniş çaplı denetim ve operasyonlar yürüttü. Narkotik suçlarla mücadele kapsamında 7 farklı adrese düzenlenen operasyonlarda 15 şüpheli yakalandı. Yakalanan şüphelilerden 1’i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yapılan aramalarda 187,24 gram esrar, 42 gram metamfetamin, 1 gram bonzai, 30 adet sentetik ecza ve 1 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi.

Aranan 31 kişiden 10’u cezaevine gönderildi

Asayişin sağlanmasına yönelik çalışmalarda ise meydana gelen 213 farklı olaya müdahale eden güvenlik güçleri, bu olaylara karışan 84 şüpheliyi yakaladı. Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 3’ü tutuklandı. Öte yandan, il genelindeki uygulamalarda çeşitli suçlardan haklarında yakalama kararı bulunan 31 kişi de gözaltına alındı. Bu kişilerden 8’i, sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Binlerce kaçak puro ele geçirildi

Kaçakçılık ve organize suçlara yönelik çalışmalarda 3 ayrı adrese yapılan operasyonlarda 5 kişi gözaltına alındı. Operasyonlarda bin 700 adet kaçak puro, 510 adet kaçak sigara, 15 adet elektronik sigara, 1 adet tabanca, 4 adet şarjör, 9 adet fişek ve 1 adet sikke ele geçirildi.

8 düzensiz göçmen yakalandı

Göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti suçlarının önlenmesine yönelik denetimlerde, yurda yasa dışı yollarla girdiği belirlenen 8 düzensiz göçmen yakalandı. Düzensiz göçmenler hakkında yasal işlem başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin