Ödüllü sanatçıdan baston sergisi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
24 Mayıs, 2023 14:17 tarihinde yayınlandı
0
0

Ödüllü sanatçıdan baston sergisi

Yurt içi ve yurt dışında bir çok sergi açan ve geçtiğimiz yıl, ‘Yaşayan İnsan’ ödülüne laik görülen ünlü baston sanatçısı Tansel Işık, güzel sanatlar galerisinde sergi açtı.
Sergi açılışına, Zonguldak Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Taner Dursun ve vatandaşlar katıldı.
Sergi açılışı öncesinde konuşma yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Taner Dursun, “Tansel Işık ustamız diyelim. Uluslarası arenada Zonguldak’a değer katmış, Zonguldak’ta söz sahibi olması için bu sergiyi açtık. Şuanda buradayız inşallah daha da değerlenir Zonguldakımız. Türk mutfağı haftası. Değerli insanlarında bu haftaya entegre olması için bu hafta da sergiyi açtık”dedi.
Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar ise, “Valimiz Mustafa Tutulmaz ve kendim adına sizleri selamlıyorum. Turizm çalışmaları içerisinde bugün gastronomi ile ilgili programda yapılmıştı. El sanatları kültürel değerleri, kaybolmuş hem sergilenip hem de pazarlanmasıyla Zonguldak şehir markasına bir değer katılmaya çalışılıyor. Tansel usta da yaptığı işlerle bir marka haline geldi. Zonguldak’ın markası onun markası. Zonguldak’ın markasına değer katacak. Dolayısıyla bu hafta vesilesinde burada böyle bir sergi yapmaya çalıştık. El sanatların gelişmesine bu sergiler vesile olsun. Bu tür sergilere kişilere bağlı olmasın. Daha çok gelecek nesillerin öğrenmesi ve sahip çıkması çok önemli. Bizim bunun değerini anlayıp gelecek nesillere aktarmamız gerek. Bur sergiler bunlar vesile olacak” diye konuştu.
Ardından Vali Yardımcısı Uçar yönetiminde protokol üyeleri serginin açılış kurdelesini gezdi.
Sergide ünlü baston sanatçısı Tansel Işık, bastonun yapılış şeklini ve değişik figürlerle yapılan baston çeşitlerini gösterdi.
Program toplu hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda alacak verecek kavgasinda silahlar konustu cPbTgI43
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Nisan, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da alacak verecek kavgasında silahlar konuştu

Bolu’da alacak-verecek meselesi nedeniyle karşı karşıya gelen iki grup arasında çıkan tartışmada silahlar çekildi. Havaya ateş açılan olayda can kaybı ve yaralanma yaşanmazken, 4 şüpheli gözaltına alındı.

Olay, Aktaş Mahallesi Kocabey Sokak üzerinde gece saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, aralarında alacak-verecek husumeti bulunan iki grup sokak ortasında karşılaştı. Sözlü olarak başlayan tartışma kısa sürede büyüyerek silahlı kavgaya dönüştü. Tarafların silahlarını çekerek havaya ateş açması çevrede paniğe neden oldu. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yerine kısa sürede ulaşan ekipler, kavgaya karıştığı belirlenen M.Y., A.A., U.A. ve K.Y.’yi gözaltına aldı. Olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığı öğrenildi. Ayrıca ekipler, 2 şüphelinin olay yerine geldiği 06 DID 751 plakalı aracı inceledi.

Polis ekipleri, olayın ardından çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, olayla ilgili incelemenin sürdüğü bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin