Karabük Postası tarafından
24 Mayıs, 2023 14:17 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Ödüllü sanatçıdan baston sergisi

Yurt içi ve yurt dışında bir çok sergi açan ve geçtiğimiz yıl, ‘Yaşayan İnsan’ ödülüne laik görülen ünlü baston sanatçısı Tansel Işık, güzel sanatlar galerisinde sergi açtı. Sergi açılışına, Zonguldak Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Taner Dursun ve vatandaşlar katıldı. Sergi açılışı öncesinde konuşma yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Taner Dursun, “Tansel Işık ustamız diyelim. Uluslarası arenada Zonguldak’a değer katmış, Zonguldak’ta söz sahibi olması için bu sergiyi açtık. Şuanda buradayız inşallah daha da değerlenir Zonguldakımız. Türk mutfağı haftası. Değerli insanlarında bu haftaya entegre olması için bu hafta da sergiyi açtık”dedi. Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar ise, “Valimiz Mustafa Tutulmaz ve kendim adına sizleri selamlıyorum. Turizm çalışmaları içerisinde bugün gastronomi ile ilgili programda yapılmıştı. El sanatları kültürel değerleri, kaybolmuş hem sergilenip hem de pazarlanmasıyla Zonguldak şehir markasına bir değer katılmaya çalışılıyor. Tansel usta da yaptığı işlerle bir marka haline geldi. Zonguldak’ın markası onun markası. Zonguldak’ın markasına değer katacak. Dolayısıyla bu hafta vesilesinde burada böyle bir sergi yapmaya çalıştık. El sanatların gelişmesine bu sergiler vesile olsun. Bu tür sergilere kişilere bağlı olmasın. Daha çok gelecek nesillerin öğrenmesi ve sahip çıkması çok önemli. Bizim bunun değerini anlayıp gelecek nesillere aktarmamız gerek. Bur sergiler bunlar vesile olacak” diye konuştu. Ardından Vali Yardımcısı Uçar yönetiminde protokol üyeleri serginin açılış kurdelesini gezdi. Sergide ünlü baston sanatçısı Tansel Işık, bastonun yapılış şeklini ve değişik figürlerle yapılan baston çeşitlerini gösterdi. Program toplu hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
09 Mayıs, 2025 10:38 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Okul Sporları Bocce Grup Birinciliği Müsabakaları Sona Erdi

5 Mayıs’ta Karabük Üniversitesi Bocce Tesisleri’nde başlayan Okul Sporları Bocce (Volo - Petank) Grup Birinciliği müsabakaları, heyecan dolu karşılaşmaların ardından başarıyla tamamlandı.

Küçük Kız-Erkek ve Yıldız Kız-Erkek kategorilerinde mücadele eden sporcular, büyük bir azim ve centilmenlikle sahada ter döktü. Şampiyonada dereceye giren öğrencilere ödülleri düzenlenen törenle takdim edildi.

Ödüller, Karabük Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Özcan, Spor Şube Müdürü Serdar Ali Osman Sevim ve Bocce İl Temsilcisi Hasan Turma tarafından verildi.

blank
blank
Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.