Ödüllü sanatçıdan baston sergisi - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
24 Mayıs, 2023 14:17 tarihinde yayınlandı
0
0

Ödüllü sanatçıdan baston sergisi

Yurt içi ve yurt dışında bir çok sergi açan ve geçtiğimiz yıl, ‘Yaşayan İnsan’ ödülüne laik görülen ünlü baston sanatçısı Tansel Işık, güzel sanatlar galerisinde sergi açtı.
Sergi açılışına, Zonguldak Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Taner Dursun ve vatandaşlar katıldı.
Sergi açılışı öncesinde konuşma yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Taner Dursun, “Tansel Işık ustamız diyelim. Uluslarası arenada Zonguldak’a değer katmış, Zonguldak’ta söz sahibi olması için bu sergiyi açtık. Şuanda buradayız inşallah daha da değerlenir Zonguldakımız. Türk mutfağı haftası. Değerli insanlarında bu haftaya entegre olması için bu hafta da sergiyi açtık”dedi.
Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar ise, “Valimiz Mustafa Tutulmaz ve kendim adına sizleri selamlıyorum. Turizm çalışmaları içerisinde bugün gastronomi ile ilgili programda yapılmıştı. El sanatları kültürel değerleri, kaybolmuş hem sergilenip hem de pazarlanmasıyla Zonguldak şehir markasına bir değer katılmaya çalışılıyor. Tansel usta da yaptığı işlerle bir marka haline geldi. Zonguldak’ın markası onun markası. Zonguldak’ın markasına değer katacak. Dolayısıyla bu hafta vesilesinde burada böyle bir sergi yapmaya çalıştık. El sanatların gelişmesine bu sergiler vesile olsun. Bu tür sergilere kişilere bağlı olmasın. Daha çok gelecek nesillerin öğrenmesi ve sahip çıkması çok önemli. Bizim bunun değerini anlayıp gelecek nesillere aktarmamız gerek. Bur sergiler bunlar vesile olacak” diye konuştu.
Ardından Vali Yardımcısı Uçar yönetiminde protokol üyeleri serginin açılış kurdelesini gezdi.
Sergide ünlü baston sanatçısı Tansel Işık, bastonun yapılış şeklini ve değişik figürlerle yapılan baston çeşitlerini gösterdi.
Program toplu hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
uyusturucu maddeleri paketlerken yakalandi tiDmAc7w
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Nisan, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Uyuşturucu maddeleri paketlerken yakalandı

Düzce İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, il dışından getirdiği uyuşturucuları satmak için hazırlayan bir kişiyi yakaladı. Şahsın evinden 50’şer gram halinde paketlenmiş 1 kilo 50 gram uyuşturucu madde çıktı.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Jandadma Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalarda merkez ilçede H.T isimli şahsın il dışından getirdiği uyuşturucu maddelerin ticaretini yaptığı tespit edildi. Jandarma ekiplerinin yaptığı baskında H.T isimli şahıs uyuşturucu maddeleri satışa hazırlarken yakalandı. Şahsın evinde yapılan aramada 21 adet 50’şer gramlık paketler halinde, toplam 1 kilo 50 gram uyuşturucu madde emdirilmiş sentetik kannabinoid ele geçirildi. H.T isimii şahıs göz altına alınırken hakkında adli işlem başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin