ODÜ’de, Filistin ve Doğu Türkistan’daki zulme karşı yürüyüş yapıldı
Ordu Üniversitesinde (ODÜ) bir araya gelen sivil toplum kuruluşları üyeleri ve öğrenciler, Filistin ve Doğu Türkistan’da yaşanan zulme tepki göstermek adına yürüyüş gerçekleştirdi.
Ordu Üniversitesinde (ODÜ) bir araya gelen sivil toplum kuruluşları ve öğrenciler, Filistin ile Doğu Türkistan'da yaşanan insan hakları ihlallerine ve zulme karşı yürüyüş düzenledi.
İsrail'in Gazze'deki saldırılarının yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Yerleşkesi'nde toplanan kalabalık, saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudu. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından ellerinde Türk, Filistin ve Doğu Türkistan bayrakları ile dövizler taşıyan grup, kampüs içerisinde sloganlar atarak yürüdü. Etkinlik, hayatını kaybedenler için edilen dualarla sona erdi.
Grup adına açıklama yapan Okan Acun, Filistin ve Doğu Türkistan'daki zulümlere karşı sessiz kalmayacaklarını vurgulayarak, "Bugün sesimizi Filistin için, Doğu Türkistan için yükseltiyoruz. Çocuklar, kadınlar ve yaşlılar en temel yaşam haklarından mahrum bırakılıyor. Bizler üniversiteli gençler olarak özgürlüğün herkes için değerli olduğuna inanıyoruz" dedi.
Akademisyenlerin ve çok sayıda öğrencinin destek verdiği yürüyüş, katılımcıların kararlı duruşuyla tamamlandı.
Kaynak: İHA
İlgili Haberler
Yorumlar
Henüz yorum yok.
İlk yorumu sen yaz, tartışmayı başlat.
