Zonguldak’ ta başlayan Ormanların Yasadışı Müdahalelerden Korunması Esasları hizmet içi eğitim semineri Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanı içerisinde yer alan Bartın ve Karabük İllerinde yapılan eğitimler ile sona erdi.
Karabük ve Bartın’ da düzenlenen eğitimlere, Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, Bölge Müdür Yardımcısı Cevdet Çiçek, Karabük Cumhuriyet Savcısı Umut Salih Tiryakioğlu ile Bartın Cumhuriyet Savcısı Ahmet Yaşar, Koruma Şube Müdürü Muharrem Koç, Karabük, Bartın, Safranbolu, Yenice ve Ulus İşletme Müdürleri, İşletme Müdür Yardımcıları, İşletme Şefleri, İşletme Avukatları ile İşletme Müdürlüklerinde görevli orman muhafaza memurları katıldı.
İki oturum şeklinde gerçekleşen eğitimde Bölge Müdürlüğünde görev yapan orman muhafaza memurlarına ormanlarımıza yasa dışı müdahalelerle ilgili 2016 yılı uygulamalarının değerlendirilmesi ve 2017 yılında yapılacak uygulamalar hakkında Bartın ve Karabük İlleri Cumhuriyet Savcıları Umut Salih Tiryakioğlu ile Ahmet Yaşar eğitimin ilk oturumunda katılımcılara kolluk kuvvetlerinin görev ve sorumlulukları, orman suçları ile ilgili düzenlenen suç zabıtları, tutanaklar, arama ve el koyma kararları hakkında bilgiler verildi.
İkinci oturumda Koruma Şube Müdürü Muharrem Koç tarafından orman muhafaza memurlarına “ormanların yasa dışı müdahalelerden korunması, nakliye tezkeresi kesilmesine dair tamim, damga tamimi ve uygulamalar hakkında sunumlar eşliğinde eğitim verildi.
Yapılan değerlendirmelerin ardından eğitim sona erdi.


OBM hizmet içi eğitimleri sona erdi
Erbaa’daki taşkının bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
Tokat’ın Erbaa ilçesine bağlı Kızılçubuk köyündeki taşkının boyutu dron ile havadan görüntülendi.
Edinilen bilgilere göre bölgede son günlerde etkili olan yağışların ardından Kılıçkaya barajının kapaklarının açılması ile Kelkit Çayı’nın debisi yükseldi. Önceki taşkına maruz kalan Kızılçubuk köyü tedbir amaçlı tahliye edildi. Köy sakinleri ve besledikleri hayvanlar köyden çıkartıldı. Taşkın günün ağarması ile dron ile havadan görüntülendi. Görüntülerde taşkın sularının köy çevresindeki tarım arazilerine yayıldığı, bazı yolların su altında kaldığı ve suyun yerleşim alanlarına kadar ulaştığı görüldü. Dron görüntülerinde, köyü çevreleyen yolların adeta suyla çevrildiği dikkat çekerken, taşkının etkilediği alanın büyüklüğü de gözler önüne serildi. Bölgede ekiplerin takip ve kontrol çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.


