Zonguldak’ ta başlayan Ormanların Yasadışı Müdahalelerden Korunması Esasları hizmet içi eğitim semineri Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanı içerisinde yer alan Bartın ve Karabük İllerinde yapılan eğitimler ile sona erdi.
Karabük ve Bartın’ da düzenlenen eğitimlere, Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, Bölge Müdür Yardımcısı Cevdet Çiçek, Karabük Cumhuriyet Savcısı Umut Salih Tiryakioğlu ile Bartın Cumhuriyet Savcısı Ahmet Yaşar, Koruma Şube Müdürü Muharrem Koç, Karabük, Bartın, Safranbolu, Yenice ve Ulus İşletme Müdürleri, İşletme Müdür Yardımcıları, İşletme Şefleri, İşletme Avukatları ile İşletme Müdürlüklerinde görevli orman muhafaza memurları katıldı.
İki oturum şeklinde gerçekleşen eğitimde Bölge Müdürlüğünde görev yapan orman muhafaza memurlarına ormanlarımıza yasa dışı müdahalelerle ilgili 2016 yılı uygulamalarının değerlendirilmesi ve 2017 yılında yapılacak uygulamalar hakkında Bartın ve Karabük İlleri Cumhuriyet Savcıları Umut Salih Tiryakioğlu ile Ahmet Yaşar eğitimin ilk oturumunda katılımcılara kolluk kuvvetlerinin görev ve sorumlulukları, orman suçları ile ilgili düzenlenen suç zabıtları, tutanaklar, arama ve el koyma kararları hakkında bilgiler verildi.
İkinci oturumda Koruma Şube Müdürü Muharrem Koç tarafından orman muhafaza memurlarına “ormanların yasa dışı müdahalelerden korunması, nakliye tezkeresi kesilmesine dair tamim, damga tamimi ve uygulamalar hakkında sunumlar eşliğinde eğitim verildi.
Yapılan değerlendirmelerin ardından eğitim sona erdi.


OBM hizmet içi eğitimleri sona erdi
Karabük İl Özel İdare’den köy altyapısına destek
Karabük İl Özel İdaresi, kırsal mahallelerin altyapısını güçlendirme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Eskipazar ilçesine bağlı Yürecik Köyü’nde önemli bir menfez inşaatı tamamlandı.
İl Özel İdare ekipleri tarafından köyde 1,5 metre genişliğinde, 1,5 metre yüksekliğinde ve 10 metre uzunluğunda büyük bir menfez yapım çalışması gerçekleştirildi. Yeni inşa edilen menfez ile bölgedeki yağmur suyu geçişlerinin sağlıklı bir şekilde sağlanması, yol güvenliğinin artırılması ve vatandaşların daha konforlu bir ulaşım ağına kavuşması hedeflendi.
Karabük İl Özel İdaresi’nden yapılan açıklamada, “Köylerimizin altyapısını güçlendirmeye devam ediyoruz. Eskipazar Yürecik Köyü’nde ekiplerimiz tarafından 1,5×1,5 metre ebatlarında ve 10 metre uzunluğunda menfez yapım çalışması gerçekleştirildi. Menfez çalışması ile yağmur suyu geçişlerinin sağlıklı hale getirilmesi, ulaşım güvenliğinin artırılması ve vatandaşlarımızın daha konforlu bir ulaşım ağına kavuşması için sahadaki çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.
Açıklamada ayrıca, sahada özveriyle çalışan tüm personellere teşekkür edilirken, “Karabük’ün her noktasında hizmet üretmeye devam ediyoruz” vurgusu yapıldı.

