Zonguldak’ ta başlayan Ormanların Yasadışı Müdahalelerden Korunması Esasları hizmet içi eğitim semineri Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanı içerisinde yer alan Bartın ve Karabük İllerinde yapılan eğitimler ile sona erdi.
Karabük ve Bartın’ da düzenlenen eğitimlere, Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, Bölge Müdür Yardımcısı Cevdet Çiçek, Karabük Cumhuriyet Savcısı Umut Salih Tiryakioğlu ile Bartın Cumhuriyet Savcısı Ahmet Yaşar, Koruma Şube Müdürü Muharrem Koç, Karabük, Bartın, Safranbolu, Yenice ve Ulus İşletme Müdürleri, İşletme Müdür Yardımcıları, İşletme Şefleri, İşletme Avukatları ile İşletme Müdürlüklerinde görevli orman muhafaza memurları katıldı.
İki oturum şeklinde gerçekleşen eğitimde Bölge Müdürlüğünde görev yapan orman muhafaza memurlarına ormanlarımıza yasa dışı müdahalelerle ilgili 2016 yılı uygulamalarının değerlendirilmesi ve 2017 yılında yapılacak uygulamalar hakkında Bartın ve Karabük İlleri Cumhuriyet Savcıları Umut Salih Tiryakioğlu ile Ahmet Yaşar eğitimin ilk oturumunda katılımcılara kolluk kuvvetlerinin görev ve sorumlulukları, orman suçları ile ilgili düzenlenen suç zabıtları, tutanaklar, arama ve el koyma kararları hakkında bilgiler verildi.
İkinci oturumda Koruma Şube Müdürü Muharrem Koç tarafından orman muhafaza memurlarına “ormanların yasa dışı müdahalelerden korunması, nakliye tezkeresi kesilmesine dair tamim, damga tamimi ve uygulamalar hakkında sunumlar eşliğinde eğitim verildi.
Yapılan değerlendirmelerin ardından eğitim sona erdi.


152
OBM hizmet içi eğitimleri sona erdi
732
Lastiği patlayan tır, önce su kanalına sonra refüje çarptı: 1 yaralı
Kastamonu’da lastiği patlayan maden yüklü tırın önce su kanalına ardından da refüje çarpması sonucunda meydana gelen kazada sürücü yaralandı.
Kaza, Budamış Mahallesi Ankara Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, B.C. idaresindeki 34 ETP 388 plakalı MAN marka tır, lastiğinin patlaması sebebiyle kontrolden çıkarak yol kenarında bulunan su kanalına çarptı. Savrulan tır refüjde refüje çarparak durabildi. Kazada tır sürücüsü yaralandı. Yaralı sürücü, olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.


