Reklam
Reklam
obb colyak hastalarinin omur boyu tedavisine yardimci oluyor 3pPMRq6Y
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Aralık, 2024 16:37 tarihinde yayınlandı
0

OBB, çölyak hastalarının ömür boyu tedavisine yardımcı oluyor

Tek tedavisi glütensiz diyet olan çölyak hastalığının besinleri, Ordu’da Büyükşehir Belediyesi tarafından fiyatsız bir biçimde veriliyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde toplumsal belediyecilik ismine kaç projeleri hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, çölyak hastalarının hayatını kolaylaştıran glütensiz besin dayanağı ile de yüzleri güldürüyor. Hastalığın tek tedavisi glütensiz beslenme diyeti olan vatandaşlar eserleri piyasada bulmakta zorlanıyor, bulsalar da fiyatı epey değerli olduğu için besinleri temin edemeyebiliyor. Her alanda olduğu üzere bu alanda da vatandaşların yanında olan Büyükşehir Belediyesi besin dayanağı ile çölyak hastalarının ömür uzunluğu tedavisine yardımcı oluyor.

157 vatandaş bu hizmetten yararlanıyor

Ordu’da bu hizmetten 157 vatandaş yararlanırken, içerisinde kek karışımı, un, ekmek karışımı, makarna, kurabiye, pirinç, yulaf ezmesi üzere glütensiz eserlerin yer aldığı 4 adet koli, her bir hastaya teslim ediliyor. Küçükten büyüğe her yaştan bireyin bulunduğu hastalar aldıkları hizmetten epeyce mutlu.

“Ürünlerimiz çok kıymetliydi, artık ulaşabileceğiz”

Ömür uzunluğu çölyak hastalığı ile çaba edecek Demet Yiğit ve Çiçek Gedik de bu hizmetten yararlanıyor. 9 yıldır bu hastalığın içinde olan, bu türlü bir hizmetin var olduğunu duyan ve Ünye ilçesinde yaşayan Çölyak hastası Demet Yiğit, Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne müracaatta bulunarak, birinci glütensiz besin kolilerini teslim aldı. Eserlerin epey kıymetli olduğunu ve temin etmekte zorlandıklarını söyleyen Demet Yiğit, “Bu hizmetin olduğunu yeni öğrendim ve müracaatta bulundum. Eserlerimiz epey değerliydi. Artık Büyükşehir Belediyesi’nin takviyesi ile bu besinlere ulaşabileceğim. Ben bu kadar eseri alamazdım. Liderimiz Hilmi Güler’e her şey için çok teşekkür ediyorum” dedi.

“3 yıldır bu hizmetten yararlanıyorum, kapımıza kadar getiriyorlar”

Kabataş ilçesinde yaşayan ve yıllardır çölyak hastalığı ile yaşayan Çiçek Gedik isimli bayan, 3 yıldan bu yana bu hizmetten yararlanıyor. Hizmetten mutlu olduğunu tabir eden Gedik, “Hastalığımın teşhisinden sonra Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin bu türlü bir hizmeti olduğunu duydum ve 3 yıldır bu hizmetten yararlanıyorum. Allah razı olsun kapıma kadar gıdalarımı getiriyorlar. Benim üzere hastalar çok ve eserlerimiz sahiden çok kıymetli. Her yerde bu besinler bulunmuyor. Bilhassa ilçemizde hiç satılmıyor. Allah liderimizden razı olsun, başımızdan eksik etmesin” diye konuştu.

Ordu’da bulunan makul kriterlere sahip olan çölyak hastaları, Ordu Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na müracaatta bulunarak bu hizmetten yararlanabilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bayram tatili yolunda faciadan donduler surucu yanan aracta altinlarini aradi KKJDMzWZ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mayıs, 2026 20:07 tarihinde yayınlandı
0 0

Bayram tatili yolunda faciadan döndüler: Sürücü yanan araçta altınlarını aradı

İstanbul Gaziosmanpaşa’dan Ordu’nun Kumru ilçesine Kurban Bayramı tatili için gitmek üzere yola çıkan 2’si çocuk 5 kişilik ailenin bulunduğu otomobil Samsun’da alevlere teslim oldu. Araçtan son anda çıkan aile canını kurtarırken, otomobil tamamen yanarak demir yığınına döndü. Sürücü ise yanan araçta altınlarını aradı.

Olay, sabaha karşı saat 04.30 sıralarında Samsun’un Atakum ilçesi Samsun-Ankara kara yolu 14. kilometresi Gürgendağı mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İstanbul Gaziosmanpaşa’dan eşinin memleketi Ordu’nun Kumru ilçesine bayram tatiline gitmek üzere yola çıkan Suriye uyruklu Mohamad Noor Jatara (29) idaresindeki 34 MHF 022 plakalı otomobilin motor kısmında, henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Sürücü aracı yol kenarına çekerken kısa sürede büyüyen alevler otomobili sardı. Araçta bulunan 2’si çocuk 5 kişilik aile otomobilden son anda inerek canlarını kurtardı.

Yangına ilk olarak çevredeki vatandaşlar müdahale etti. İhbar üzerine olay yerine gelen Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri yangını söndürdü. Ancak otomobil tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.

Bayram için memleketlerine gitmeye çalışan aile büyük üzüntü yaşarken, araç sürücüsü Mohamad Noor Jatara yangının ardından yanan aracın içerisinde şoför koltuğunun altında bulunduğunu söylediği altınları aradı ancak bulamadı. Araçla birlikte, ailenin kurban için ayırdıkları paranın da yandığı öğrenildi.

Jandarma yangınla ilgili iminceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin