OBB, çölyak hastalarının ömür boyu tedavisine yardımcı oluyor - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
obb colyak hastalarinin omur boyu tedavisine yardimci oluyor 3pPMRq6Y
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Aralık, 2024 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

OBB, çölyak hastalarının ömür boyu tedavisine yardımcı oluyor

Tek tedavisi glütensiz diyet olan çölyak hastalığının besinleri, Ordu’da Büyükşehir Belediyesi tarafından fiyatsız bir biçimde veriliyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde toplumsal belediyecilik ismine kaç projeleri hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, çölyak hastalarının hayatını kolaylaştıran glütensiz besin dayanağı ile de yüzleri güldürüyor. Hastalığın tek tedavisi glütensiz beslenme diyeti olan vatandaşlar eserleri piyasada bulmakta zorlanıyor, bulsalar da fiyatı epey değerli olduğu için besinleri temin edemeyebiliyor. Her alanda olduğu üzere bu alanda da vatandaşların yanında olan Büyükşehir Belediyesi besin dayanağı ile çölyak hastalarının ömür uzunluğu tedavisine yardımcı oluyor.

157 vatandaş bu hizmetten yararlanıyor

Ordu’da bu hizmetten 157 vatandaş yararlanırken, içerisinde kek karışımı, un, ekmek karışımı, makarna, kurabiye, pirinç, yulaf ezmesi üzere glütensiz eserlerin yer aldığı 4 adet koli, her bir hastaya teslim ediliyor. Küçükten büyüğe her yaştan bireyin bulunduğu hastalar aldıkları hizmetten epeyce mutlu.

“Ürünlerimiz çok kıymetliydi, artık ulaşabileceğiz”

Ömür uzunluğu çölyak hastalığı ile çaba edecek Demet Yiğit ve Çiçek Gedik de bu hizmetten yararlanıyor. 9 yıldır bu hastalığın içinde olan, bu türlü bir hizmetin var olduğunu duyan ve Ünye ilçesinde yaşayan Çölyak hastası Demet Yiğit, Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne müracaatta bulunarak, birinci glütensiz besin kolilerini teslim aldı. Eserlerin epey kıymetli olduğunu ve temin etmekte zorlandıklarını söyleyen Demet Yiğit, “Bu hizmetin olduğunu yeni öğrendim ve müracaatta bulundum. Eserlerimiz epey değerliydi. Artık Büyükşehir Belediyesi’nin takviyesi ile bu besinlere ulaşabileceğim. Ben bu kadar eseri alamazdım. Liderimiz Hilmi Güler’e her şey için çok teşekkür ediyorum” dedi.

“3 yıldır bu hizmetten yararlanıyorum, kapımıza kadar getiriyorlar”

Kabataş ilçesinde yaşayan ve yıllardır çölyak hastalığı ile yaşayan Çiçek Gedik isimli bayan, 3 yıldan bu yana bu hizmetten yararlanıyor. Hizmetten mutlu olduğunu tabir eden Gedik, “Hastalığımın teşhisinden sonra Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin bu türlü bir hizmeti olduğunu duydum ve 3 yıldır bu hizmetten yararlanıyorum. Allah razı olsun kapıma kadar gıdalarımı getiriyorlar. Benim üzere hastalar çok ve eserlerimiz sahiden çok kıymetli. Her yerde bu besinler bulunmuyor. Bilhassa ilçemizde hiç satılmıyor. Allah liderimizden razı olsun, başımızdan eksik etmesin” diye konuştu.

Ordu’da bulunan makul kriterlere sahip olan çölyak hastaları, Ordu Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na müracaatta bulunarak bu hizmetten yararlanabilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
t23 3
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Nisan, 2026 13:32 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te canlarını hiçe saydılar

Gençlerin bazıları trafikte tehlikeli akrobasi yaptı, diğeri şelale sularında mahsur kaldı

Karabük’te gençlerin tehlikeli adrenalin arayışı cep telefonu kameralarına yansıdı. Kent merkezinde motosiklet ve elektrikli bisikletlerle trafikte akrobasi yapan gençler tehlike saçarken, Eskipazar ilçesinde ise cipleriyle şelale bölgesine giren gençler suya saplanarak mahsur kaldı. Her iki olay da vatandaşların tepkisini çekti.

İlk olay Karabük Bahçelievler Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre caddeyi adeta pist alanına çeviren gençler, motosiklet ve elektrikli bisikletlerle akrobatik hareketler yaparak hem kendi canlarını hem de trafikteki diğer sürücüleri tehlikeye attı.

Görüntülerde bir motosiklet sürücüsünün seyir halindeyken yüzüstü yatar şekilde ilerlediği, başka bir gencin ise elektrikli bisikletle tek teker üzerinde gittiği görüldü. Park halindeki araçlar ve yayaların arasından yapılan tehlikeli manevralar vatandaşların tepkisine neden oldu. Mahalle sakinleri, özellikle akşam saatlerinde benzer görüntülerin arttığını belirterek denetimlerin artırılmasını istedi. Sosyal medyada yayılan görüntülerin ardından emniyet ekiplerinin inceleme başlattığı öğrenildi.

Bir diğer tehlikeli görüntü ise Eskipazar ilçesinden geldi. Şelale bölgesine cipleriyle giren gençler, suyun içinde ilerlemek isterken araçlarından biri mahsur kaldı. Zor anlar yaşayan gençlerin yardımına diğer araçtakiler yetişti. Mahsur kalan cip, halat yardımıyla çekilerek bulunduğu yerden çıkarıldı.

Olayda yaralanan olmazken, hem trafikte hem de doğada yaşanan kontrolsüz cesaret gösterileri “adrenalin tutkusu faciaya dönüşebilirdi” yorumlarına neden oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin