Reklam
Reklam
obb colyak hastalarinin omur boyu tedavisine yardimci oluyor 3pPMRq6Y
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Aralık, 2024 16:37 tarihinde yayınlandı
0

OBB, çölyak hastalarının ömür boyu tedavisine yardımcı oluyor

Tek tedavisi glütensiz diyet olan çölyak hastalığının besinleri, Ordu’da Büyükşehir Belediyesi tarafından fiyatsız bir biçimde veriliyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde toplumsal belediyecilik ismine kaç projeleri hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, çölyak hastalarının hayatını kolaylaştıran glütensiz besin dayanağı ile de yüzleri güldürüyor. Hastalığın tek tedavisi glütensiz beslenme diyeti olan vatandaşlar eserleri piyasada bulmakta zorlanıyor, bulsalar da fiyatı epey değerli olduğu için besinleri temin edemeyebiliyor. Her alanda olduğu üzere bu alanda da vatandaşların yanında olan Büyükşehir Belediyesi besin dayanağı ile çölyak hastalarının ömür uzunluğu tedavisine yardımcı oluyor.

157 vatandaş bu hizmetten yararlanıyor

Ordu’da bu hizmetten 157 vatandaş yararlanırken, içerisinde kek karışımı, un, ekmek karışımı, makarna, kurabiye, pirinç, yulaf ezmesi üzere glütensiz eserlerin yer aldığı 4 adet koli, her bir hastaya teslim ediliyor. Küçükten büyüğe her yaştan bireyin bulunduğu hastalar aldıkları hizmetten epeyce mutlu.

“Ürünlerimiz çok kıymetliydi, artık ulaşabileceğiz”

Ömür uzunluğu çölyak hastalığı ile çaba edecek Demet Yiğit ve Çiçek Gedik de bu hizmetten yararlanıyor. 9 yıldır bu hastalığın içinde olan, bu türlü bir hizmetin var olduğunu duyan ve Ünye ilçesinde yaşayan Çölyak hastası Demet Yiğit, Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne müracaatta bulunarak, birinci glütensiz besin kolilerini teslim aldı. Eserlerin epey kıymetli olduğunu ve temin etmekte zorlandıklarını söyleyen Demet Yiğit, “Bu hizmetin olduğunu yeni öğrendim ve müracaatta bulundum. Eserlerimiz epey değerliydi. Artık Büyükşehir Belediyesi’nin takviyesi ile bu besinlere ulaşabileceğim. Ben bu kadar eseri alamazdım. Liderimiz Hilmi Güler’e her şey için çok teşekkür ediyorum” dedi.

“3 yıldır bu hizmetten yararlanıyorum, kapımıza kadar getiriyorlar”

Kabataş ilçesinde yaşayan ve yıllardır çölyak hastalığı ile yaşayan Çiçek Gedik isimli bayan, 3 yıldan bu yana bu hizmetten yararlanıyor. Hizmetten mutlu olduğunu tabir eden Gedik, “Hastalığımın teşhisinden sonra Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin bu türlü bir hizmeti olduğunu duydum ve 3 yıldır bu hizmetten yararlanıyorum. Allah razı olsun kapıma kadar gıdalarımı getiriyorlar. Benim üzere hastalar çok ve eserlerimiz sahiden çok kıymetli. Her yerde bu besinler bulunmuyor. Bilhassa ilçemizde hiç satılmıyor. Allah liderimizden razı olsun, başımızdan eksik etmesin” diye konuştu.

Ordu’da bulunan makul kriterlere sahip olan çölyak hastaları, Ordu Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na müracaatta bulunarak bu hizmetten yararlanabilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
saatlerce pesinden kostular kurbanlik dana ilceyi birbirine katti uxhQ8uC7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Saatlerce peşinden koştular: Kurbanlık dana ilçeyi birbirine kattı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde kurban pazarından kaçan dana, saatler süren kovalamacanın ardından veteriner hekimin sakinleştirici iğnesiyle yakalandı.

İnebolu ilçesi İkiçay mevkiinde kurulan kurban pazarında bulunan bir dana, sahibinin elinden kaçarak pazardan uzaklaştı. Şehit Rahmi Yılmazer Caddesi üzerinden ilçe merkezine doğru koşan kurbanlık dana, sürücülere ve vatandaşlara zor anlar yaşattı. Cadde üzerinde kendisini yakalamaya çalışan vatandaşlara da saldıran dana, ilçede hareketliliğe neden oldu. Otobüs Terminali’ne kadar kaçan hayvan, burada ekipler tarafından kontrol altına alınmaya çalışıldı. Kurbanlık dana, veteriner hekimin yaptığı sakinleştirici iğnenin ardından etkisiz hale getirildi. Ekiplerin ve vatandaşların yardımıyla yeniden kurban pazarına getirilen dana, sahibine teslim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin