Reklam
Reklam
obb baskani hilmi guler speaking club konugu ImDAfi5b jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Eylül, 2024 16:00 tarihinde yayınlandı
0

OBB Başkanı Hilmi Güler, Speaking Club konuğu

Ordu Büyükşehir Belediye(OBB) Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Üniversitesi’nde (ODÜ) bünyesinde öğrenim gören ve İngilizcesini geliştirmek isteyenlerin devam ettiği Speaking Club (Konuşma Kulübü) etkinliğine katıldı.

Günlük İngilizce konuşmaların yanı sıra farklı konularda İngilizce sohbetlerin edildiği ve yabancı dil pratiğinin geliştirildiği Speaking Club’ın moderatörü bu kez Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler oldu.

Başkan Güler, iki saat boyunca öğrencilerle İngilizce sohbet etti. Akıcı ve doyurucu İngilizcesiyle dikkat çeken Başkan Güler, öğrencilere Ordu’yu anlattı. Ordu’nun tarihi, turistik ve kültürel yönlerini anlattığı kadar yapılan hizmetleri anlatan Başkan Güler, iki saat boyunca öğrencilerle sohbet ederken onların sorularını cevaplandırdı.

“Ortak çalışmalar yapalım”

Etkinlik sonunda öğrencilere seslenen Başkan Güler, şöyle konuştu:

“Ordu’da çok güzel çalışmaları birlikte yapabiliriz. Bu konuda Ordu Üniversitesi sizlere çok güzel fırsatlar sunduğunu biliyorum ancak bizlerin de desteği ile çok daha güzel çalışmaları birlikte yapabiliriz. Bu kapsamda artık bir hareketin olması lazım. Sizler bir adım atın, biz sizlere beş adım gelelim. Birlikte yapacağımız çalışmalarda ortadan bariyerleri kaldıralım. Engellere hiç gerek yok. Oturalım, konuşalım. Şehrimiz için, ülkemiz için neler yapabileceğimize karar verelim. Yapacağımız ortak çalışmaların İngilizce olmasına da gerek yok. Bizler aynı frekansı tutturduğumuzda bakışarak da anlaşabiliriz. Yapacağımız çalışmalarda sayının da önemi yok. Önemli olan nitelik. Bizim yapmamız gereken en önemli iş eski alışkanlıklardan kurtulmak ve bunları ortadan kaldırmak. Önce doğru bildiğimiz yanlışları düzelteceğiz. Bu akşam buradaki ortam ve sizlerin enerjisi bize büyük heyecan verdi. Siz gençlerin heyecanı ve yapabilecekleri beni mutlu etti. İnanıyorum ki kısa süre içinde tekrar bir araya geleceğiz.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
canikte mangala coskusu hwMl7gXc
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2026 16:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Canik’te mangala coşkusu

Samsun’un Canik ilçesinde düzenlenen geleneksel Canik Mangala Turnuvası, yoğun katılımla renkli görüntülere sahne oldu.

Canik Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Canik Mangala Turnuvası’nda aileler ve gençler birincilik için kıyasıya mücadele etti. “Bağımsız Gelecek” temasıyla düzenlenen turnuvada, bağımlılıkla mücadele konusunda farkındalık oluşturulurken aile içi iletişimin güçlendirilmesi hedeflendi.

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, turnuvaya ilişkin yaptığı açıklamada, Canik Mangala Turnuvası’nı her yıl farklı temalarla düzenlemeyi sürdürdüklerini belirterek, “Canik Mangala Turnuvamızla ailelerimizle buluştuk, gençlerimizin sevincine ortak olduk. Tarihi akıl, zekâ ve strateji oyunumuz Mangala’nın etrafında buluştuğumuz turnuvamızı bu yıl Bağımsız Gelecek temasında gerçekleştirdik. Bağımlılıktan uzak, sağlıklı bir gelecek için buluştuğumuz turnuvamızda ayrıca aile kavramının önemini bir kez daha hatırlatarak aile içi iletişimin güçlenmesini de hedefledik” dedi.

Başkan Sandıkçı, Canik’te öğrencilerin hizmetine sunulan 27 adet Canik Akıl ve Zekâ Oyunları Sınıfı ile eğitim çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, bu sınıflarda öğrencilerin tarihi akıl ve strateji oyunlarıyla buluşturulduğunu söyledi. Sandıkçı, öğrencilerin bu oyunlar sayesinde eğlenirken öğrenme fırsatı yakaladığını ve mantık yürütme ile problem çözme gibi bilişsel becerilerini geliştirdiğini kaydetti.

Canik Belediyesi ile Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen turnuva, ödül töreni ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin