Nüfus Cüzdanını Kaybetmenin Cezası Kaldırıldı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
01 Şubat, 2016 07:34 tarihinde yayınlandı
0
0

Nüfus Cüzdanını Kaybetmenin Cezası Kaldırıldı

Vatandaşlardan oturduğu evin adresini geç bildirmesi sebebiyle kesilen ceza 50 liraya düşürülürken, nüfus cüzdanını kaybetmenin cezası olan 70 lira da kaldırıldı.
Mahalle Muhtarları, yeni yılda yürürlüğe giren yasalar ile Vatandaşların nüfus cüzdanı kaybetme ve adres bildirme konusunda yaşadıkları sıkıntılar sona erdiğini söylediler.
Konu ile ilgili bilgi veren Muhtarlar; vatandaşların oturduğu evin adresini geç bildirmelerinden dolayı kesilen cezanın 50 TL’ye düştüğünü, nüfus cüzdanını kaybetme cezası olan 70 TL’nin ise kaldırıldığını ifade ettiler.
Muhtarlar; “Vatandaşların nüfuz cüzdanı kaybetme ve adres bildirme konusunda yaşadıkları sıkıntılar sona erdi. Bazı Kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun 27 Ocak 2016 tarihli ve 29606 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Nüfus cüzdanını kaybetme cezası kaldırıldı. Söz Konusu kanunun 14. maddesinde yapılan düzenlemeler ile birlikte Nüfus Müdürlüklerindeki cezalara da düzenleme getirildi. Bu konuda ciddi sıkıntı yaşanıyordu, vatandaşlar sık sık bu cezalarla karşı karşıya kaldıklarını belirtiyorlardı. Adres değişikliğini bildirme yükümlülüğü süresi içerisinde yerine getirmeyenlere 50 lira, gerçeğe aykırı beyanda bulunanlara bin TL idari para cezası verilmesi mülki idare amirlerine verildi. Doğum olayını süresi içerisinde bildirmeyenlere ve nüfus ve aile cüzdanını kaybedenlere nüfus cüzdanını geçerlilik süresi içerisinde değiştirmeyenlere de idari para cezası uygulanmayacak. Ayrıca kimlik değişiminin sadece 8 TL kart bedeli verilerek yapılabilecek” dediler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda genc kizin organlari 4 kisiye umut oldu 8QWHkdlM
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Nisan, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da genç kızın organları 4 kişiye umut oldu

Samsun’da kalbi duran ve beyin ölümü gerçekleşen 24 yaşındaki genç kızın bağışlanan organları, 4 hastaya umut oldu.

Edinilen bilgiye göre, 24 yaşındaki Mihriban Okur’un kalbinin durmasının ardından hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Genç kızın vefatının ardından sağlık ekipleri, aileyle görüşerek organ bağışı konusunda izin talep etti. Ailenin onay vermesi üzerine Samsun Şehir Hastanesi’nde gerçekleştirilen operasyonla Okur’un bir böbreği, karaciğeri ve iki korneası başarıyla alındı. Alınan organlardan böbrek Malatya’daki bir hastaya, karaciğer İstanbul’daki bir hastaya nakledilmek üzere gönderildi. Korneaların ise Samsun tedavi gören hastalara umut olduğu öğrenildi.

Acılı aile fertlerinden teyze Saniye Kurnaz Uysal, organ bağışının önemine dikkat çekerek, “Organlar inşallah gidecek insanlara şifa olur. Allah o insanlara uzun ömürler versin. Bir yandan acımız var, bir yandan da insanlara can olduğu için sevinçliyiz” dedi.

Amca Refaettin Okur ise, “Biz canımızı kaybettik. İnşallah hasta olan kardeşlerimize şifa olur. Organ bağışını ben de destekliyorum. Allah kimseye evlat acısı göstermesin” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin