Berkay Doğan tarafından
22 Aralık, 2024 15:44 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Normal Doğum Eylem Planı Komisyon Toplantısı Yapıldı

Halk Sağlığı Başkanlığı tarafından yürütülen "Normal Doğum Eylem Planı" kapsamında, yol haritasını belirlemek amacıyla Karabük İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde komisyon toplantısı düzenlendi. İl Sağlık Müdürü İsmail Kara’nın Başkanlığı’ndaki toplantıya Kamu Hastaneleri Birim Sorumlusu, Destek Hizmetleri Basın Birim Sorumlusu, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi (KEAH) Başhekimi, KEAH Sağlık Hizmetleri Müdürü, Safranbolu İlçe Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü, Safranbolu İlçe Sağlık Müdürü, Karabük Merkez Toplum Sağlığı ve İlçe Toplum Sağlığı Merkez Başkanları, ÇEKÜS Birim Sorumlusu ve çalışanları ile Karabük Toplum Sağlığı Gebe Okulu Koordinatörü katıldı.

Toplantı kapsamında, Normal Doğum Eylem Planı’nın detaylı sunumu gerçekleştirildi. Plan çerçevesinde, normal doğum oranlarının artırılması ve farkındalık çalışmaları için düzenli haftalık etkinlikler organize edilmesine karar verildi.

Toplantının sonunda, alınan kararlar tüm katılımcıların onayıyla imza altına alındı. Alınan kararların uygulanmasıyla birlikte, normal doğumu teşvik etmeye yönelik çalışmaların bölge genelinde daha etkin bir şekilde yürütülmesi hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Kasım, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Samsun’da yapı belgesi izninde son 7 yılın zirvesi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) datalarına nazaran 2025’in 3. çeyreğinde Samsun’da 3 bin 659 binaya yapı dokümanı verildi. Bu sayı, Samsun’da son 7 yılda en çok yapı evrakı verilen devir olarak kayıtlara geçti.
TÜİK, yılın 3. çeyreğinin yapı müsaade istatistiklerini paylaştı. Bilgilere nazaran Samsun’da yapı müsaadelerde 2018’den sonra bu yılın 3. çeyreğinde tavan yaptı. En son 2018’in 3. çeyreğinde 5 bin 110 daireye yapı müsaade dokümanı verilmişti. Bu yıl üçüncü çeyreğine kadar 2 binlerde kalan yapı müsaade dokümanı sayısı birinci sefer 2025’in sondan bir evvelki çeyreğinde 3 binin üzerine çıktı.
Samsun’da yılların üçüncü çeyrekleri dikkate alındığında 2019’da 2 bin 237 daireye, 2020’de 2 bin 440 daireye, 2021’de 2 bin 542 daireye, 2022’de 2 bin 093 daireye, 2023’te 2 bin 212 daireye, 2024’te 2 bin 034 daireye yapı evrakı verildi. Bugün açıklanan bilgiler ışığında ise 2025’in 3. çeyreğinde Samsun’da 3 bin 659 binaya yapı evrakı verildi. 3 bin 659 yapı evrakı ile son 7 yılın da rekoru kırılmış oldu. Ayrıyeten 2025 yılında Samsun’da 1. çeyrekte 2 bin 479 daire ve 2. çeyrekte 3 bin 090 daire olmak üzere toplamda 9 bin 228 daireye yapı evrakı verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin