Berkay Doğan tarafından
22 Aralık, 2024 15:44 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Normal Doğum Eylem Planı Komisyon Toplantısı Yapıldı

Halk Sağlığı Başkanlığı tarafından yürütülen "Normal Doğum Eylem Planı" kapsamında, yol haritasını belirlemek amacıyla Karabük İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde komisyon toplantısı düzenlendi. İl Sağlık Müdürü İsmail Kara’nın Başkanlığı’ndaki toplantıya Kamu Hastaneleri Birim Sorumlusu, Destek Hizmetleri Basın Birim Sorumlusu, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi (KEAH) Başhekimi, KEAH Sağlık Hizmetleri Müdürü, Safranbolu İlçe Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü, Safranbolu İlçe Sağlık Müdürü, Karabük Merkez Toplum Sağlığı ve İlçe Toplum Sağlığı Merkez Başkanları, ÇEKÜS Birim Sorumlusu ve çalışanları ile Karabük Toplum Sağlığı Gebe Okulu Koordinatörü katıldı.

Toplantı kapsamında, Normal Doğum Eylem Planı’nın detaylı sunumu gerçekleştirildi. Plan çerçevesinde, normal doğum oranlarının artırılması ve farkındalık çalışmaları için düzenli haftalık etkinlikler organize edilmesine karar verildi.

Toplantının sonunda, alınan kararlar tüm katılımcıların onayıyla imza altına alındı. Alınan kararların uygulanmasıyla birlikte, normal doğumu teşvik etmeye yönelik çalışmaların bölge genelinde daha etkin bir şekilde yürütülmesi hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 12:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

’Sahte avukat’ dolandırıcılığı davasında sanığa 5 ay hapis cezası

Kastamonu’da bir vatandaşın kendisini avukat olarak tanıtan kişilerce dolandırılmasıyla ilgili yargılanan şahıs, 5 ay hapis cezası ile 20 bin TL adli para cezasına çarptırıldı.
Olay, 2025 yılında Kastamonu’da il merkezinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ahmet D., kendisini avukat olarak tanıtan ve ‘icradan takipli dosyanız var’ diyen şahıs tarafından 8 bin 20 TL dolandırıldı. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan Ahmet D., karakola giderek şikayette bulundu. Şikayet üzerine S.Ş. hakkında Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde ‘dolandırıcılık’ suçundan dava açıldı.
Tutuksuz yargılanan sanık S.Ş. yaptığı savunmada, "Asıl suçlu M.D.’dir. Tüm paraları o aldı. Ben kendisini tanımam. M.D., kendisini bana Hakan olarak tanıttı. M.D. hakkında şikayette bulundum ama yurtdışında yaşadığı için işlem yapılmadı. Ben de bunun üzerine mağdurun 8 bin 20 TL olan zararını yaklaşık 1 ay önce ödedim. Dekontunu da mahkemenize gönderdim. Ben bu dolandırıcılık olayında hesabımın bu işlerde kullanılacağını bilmiyordum. Bu şekilde mağdur olan, dolandırılan başkaları da var. Şu anda sigortalı bir işe girdim. Diğer mağdurların zararlarını da gidermeye çalışacağım. Ben de bu olayda mağdurum, bir cahillik yaptık, onun cezasını çekiyoruz. Beraatımı talep ederim" dedi.
Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan S.Ş.’yi ‘dolandırıcılık’ suçundan 5 ay hapis ve 20 bin TL adli para cezasına çarptırdı. Sanık S.Ş.’nin cezası, 5 yıl denetimli serbestliği tabi tutulmak üzere ertelendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin