Karabük Postası tarafından
13 Nisan, 2015 06:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Nevzat Akçin Güven Tazeledi

Karabük Verem Savaş Derneği 9. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Dernek binasında gerçekleştirilen genel Kurulda, mevcut başkan Nevzat Akçin güven tazeleyerek yeni dönemde de derneğin başkanlığına getirildi. Genel kurul öncesi bir açıklama yapan Karabük Verem Savaş Derneği Başkanı Nevzat Akçin, Verem Savaş Derneklerinin gönüllülük esasına göre toplum yarına çalışan kurumlar olduğunu belirterek “Derneğimiz, gerçekleştirdiği faaliyetlerden, verdiği hizmetlerden ve hayırseverlerden gelen yardımlarla çalışmalarını sürdürmekte ve Karabük Halkına hizmet vermektedir. Bizim en önemli çalışmalarımız arasında işyerlerinde yılda bir kez gerçekleştirdiğimiz verem taramaları yer almaktadır. Buralardan elde ettiğimiz gelirlerle Verem Savaş Dispanserinde Verem tedavisi gören ve ihtiyaç sahibi olan hastalara yardımlarda bulunuyoruz. Gerektiğinde dispansere gelemeyenlere evlerinde sağlık taraması yapıyoruz. Bilindiği gibi son yıllarda ülke genelinde verem hastalığında önemli artışlar olduğu gözleniyor. Biz 2013 yılında Karabük’te üç hastamızı tüberkülozdan kaybettik. Ancak şu hiç unutulmamalıdır; günümüzde verem hastalığının tedavisi bulunmaktadır. Sigara ve alkol verem hastalığının en önemli tetikleyici unsurlarıdır. Sağlık her şeyden önce gelir. Tüm vatandaşlarımızı bu manada daha duyarlı olmaya davet ediyorum.” dedi. Tek liste ile gidilen genel kurul sonunda Karabük Verem Savaş Derneği Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu; “Nevzat Akçin, Şakir Güven, Orhan Oral, Hüseyin Çakmak ve Cemal Genç.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2025 00:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Vali Arslan’dan Kızılay için ilginç benzetme

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Kızılay’ın kuruluş yıl dönümünü nedeniyle yayımladığı kutlama bildirisinde, Kzılay’ı, çaresizliğin üzerine doğan bir sabah güneşine benzetti.
Vali Nırtaç Arslan, Türk Kızılay’ın 157. kuruluş yıl dönümü nedeniyle yayımladığı iletide, Türk Kızılay’ının Türk milletinin yardımseverlik ve dayanışma hislerinin kurumsal bir temsili olduğunu söz etti. Arslan iletisinde, "1868 yılında ’Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti’ ismiyle kurulan Türk Kızılay’ı, yalnızca bir yardım kuruluşu değil, tıpkı vakitte milletimizin sıkıntı zamanlardaki teminatı, umutların sönmeye yüz tuttuğu anda yanan bir ışıktır. Çalışanların emeğiyle, gönüllülerin vicdanıyla ve halkımızın takviyesiyle büyüyen Türk Kızılay’ı afetlerde birinci alana inen, kan bağışında hayat kurtaran, yetimlere yuva olan, fakirlere aş olan bir hayır kervanıdır. Kızılay’ın kırmızı hilali, sadece bir amblem değil, adeta çaresizliğin üstüne doğan bir sabah güneşidir" sözlerine yer verdi.

"Türk Kızılay’ı gurur kaynağımızdır"
Kızılay’ın, yaşanan afetlerde beşere ve canlıya yardım eli olduğunu da hatırlatan Vali Arslan, "Depremlerde, yangınlarda, sel felaketlerinde, salgın hastalıklarda, her türlü zorlukta halkımızın yanında olan ve sırf ülkemizde değil, dünyanın dört bir yanında mazlumlara el uzatan Türk Kızılay’ı, gönüllülük ruhuyla hareket eden binlerce çalışanı ile gurur kaynağımızdır.
Bugün, Kızılay’ın yalnızca geçmişine değil, geleceğine de sahip çıkma günüdür. Daima birlikte el vererek, bu uygunluk zincirine yeni halkalar eklemek; dayanışmayı, yardımlaşmayı ve insanlığı yüceltmek hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu his ve fikirlerle, Türk Kızılay’ının 157. kuruluş yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyor; insanlığa umut olan Kızılay neferleri ile takviyesini esirgemeyen tüm kişi, kurum ve kuruluşlara gönülden teşekkür ediyor, sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum" tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin