Karabük Postası tarafından
09 Ekim, 2015 15:05 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Nessebar Belediye Başkan Yardımcısı Causeva “Safranbolu’da Olmaktan Mutluyum”

Kardeş Şehir Bulgaristan Nessebar Belediye Başkan Yardımcısı Zlatin Petrov Causeva, Makamında ziyaret ettiği Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’a Safranbolu’da bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. 16. Uluslararası Altın Safran belgesel Film Festivali nedeni ile Safranbolu’ya gelen Causeva, Safranbolu’nun bir kere ziyaret edildiğinde asla unutulmadığını ve mutlaka yeniden ziyaret etmek istenildiğini söylerken, festivalin başarılı bir şekilde tamamlanması dileğinde bulunduğunu ve Safranbolu’nun Belediyecilik anlamında tam bir uyum içerisinde çalıştığını söyledi. Başkan Aksoy ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “Ben ve ekip arkadaşlarım, Safranbolu bayrağını her gün biraz daha yukarılara çekmek adına yoğun bir çalışma temposu içerisindeyiz. Başarımızın en büyük sırrı ise en üst kademeden en alttaki kademeye kadar müthiş bir uyum ve birlik beraberlik ruhu içerisinde yani gerçek bir aile olabilmeyi başarmamızdır. Bununla birlikte kendilerine güzel sözleri için teşekkür ediyorum. Yine misafirperverliğimiz hala Osmanlı’nın izlerini ve geleneklerini taşıyan Safranbolu’muza özgü değildir. Ülkemizdeki her insan misafirini memnun etmek için elinden geleni yapar. Bizlerde ilçemize gelen konuklarımızın buradan memnun ayrılmaları için elimizden geleni yapıyoruz“ diye konuştu. Ziyaretten dolayı bir kez daha teşekkür eden Başkan Aksoy ve Causeva birbirlerine çeşitli hediyeler takdim ettiler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Şubat, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Yusuf Ziya Alim: “2025 yılında 160 bin ton da kuru çay olarak üretim yapıldı”

ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, geçtiğimiz 2025 yılında 160 bin ton kuru çay olarak üretim yapıldığını belirterek "Yıl sonunda 31 Aralık itibariyle 31 bin 750 ton kuru çay satışı oldu" dedi.
Rize Aktif Gazeteciler Derneği’nde basın ile biraya gelen Çay İşletmeleri (ÇAYKUR) Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, 2025 yılı yaş çay sezonunu değerlendirdi. Son 20 yılın 2’inci kez en fazla çayını aldıklarını kaydeden Alim "Geçtiğimiz yıl aslında güzel bir yıl geçirdik. Son 20 yılın 2. en büyük çayını almış olduk. 2022 yılında 860 bin ton yaş çay almıştık, 2025 yılında da 823 bin ton yaş çay aldık. 160 bin ton da kuru çay olarak üretim yapıldı. Yıl sonunda, 31 Aralık itibariyle 31 bin 750 ton kuru çay satışı oldu. 105 bin ton stok ile 2026 yılına girdik. Bir ay içerisinde de 10 bin ton civarında kuru çay satışımız oldu. İnşallah Mayıs ayı başlangıcında 50 bin ton seviyelerine stoklarımızı düşürmüş olacağız. 2026 yılında da inşallah aynı heves ve heyecanla güzel bir şekilde kampanyaya giriyor olacağız. Hazırlıklarımız devam ediyor. Didi satışımız 31 Aralık itibariyle 153 milyon litre oldu. Bugün itibariyle bile Didi’de 20-30 milyon litre satış yapılmış durumda. İnşallah bu seneki hedefimiz daha da yukarıya çıkarmak" ifadelerini kullandı.
2026 yaş çay sezonu için hazırlıkların sürdürdüğünü dile getiren Genel Müdür Alim, bu yıl yağan karın çayın kalitesi açısından çok önemli olduğuna da vurgu yaparak "Yeni dönem için kampanyanın hazırlıkları başladı. İnşallah bu yıl sağlıklı bir şekilde kampanyamızı açıp üretimimizi yapacağız. Sonuçta bilimsel olan bir veriler var. Kar toprağa yağdığı zaman toprağın havalanmasını sağlar. Bu bizim söylemimiz değil. Veya karın yağmasından kendimize çıkaracağımız bir pay olayı yok. Çayın kalitesinin, sağlıklı olmasının, toprağın havalanıyor olmasının herkes tarafından çok açık net bir şekilde ne anlama geldiği bilinir. O anlamda da bu yıl birkaç kez kar yağdı, inşallah bir kere daha yağacaktır. Bununla beraber çayın hem kalitesi, hem verimi daha da iyi olacaktır" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin