Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
31 Temmuz, 2023 11:09 tarihinde yayınlandı
0

Nesli tükenmekte olan vaşağa araba çarptı

Erzincan’da nesli tükenmekte olduğu için koruma altında olan vaşak, bir aracın çarpması sonucu telef oldu.
Erzincan Çağlayan Beldesi, Derebağ mahallesinin Tunceli ile olan sınır bölgesinde, araç çarpması sonucu bir vaşak telef oldu. Çağlayan Beldesi’nden Pülümür Dereköy’e giden Kenan Şanlı sabah saatlerinde yolun ortasında telef olmuş halde vaşağa denk geldi.
Vücudu genel olarak kontrol edildiğinde herhangi bir kurşun yarası olmayan vaşağın burnundan ve kulaklarından gelen kana bakıldığında araç çarpması sonucu telef olduğu anlaşıldı.
Birinci derecede koruma altındaki ve Uluslararası Doğayı Koruma Birliği’nin kırmızı listesindeki nesli tükenme tehlikesindeki vaşak, bir orman hayvanıdır, ağaçsız açık alanlardan ve yerleşim yerlerinden mümkün oldukça uzak durur, kayalık ve dağlık bölgeleri tercih eder. Vaşaklar Türkiye’de Erzincan, Tunceli, Antalya, Ardahan, Bolu, Çankırı, Kars, Kastamonu, Erzurum, Sivas, Artvin ve Rize’de bulunduğu araştırmalarda yer alıyor. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda yilki atlari karlar altinda goruntulendi hOMb1GTD
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da yılkı atları karlar altında görüntülendi

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde mayıs ayında etkili olan kar yağışının ardından beyaza bürünen ormanlarda yiyecek arayan yılkı atları, doğaseverler tarafından fotoğraflandı.

Mudurnu ilçesine bağlı Taşkesti Beldesi, mayıs ayında beklenmedik şekilde yağan karla beyaza büründü. Yılkı atları da, beyaza bürünen ormanlık alanlarda grup halinde dolaşırken görüldü. Karlı zeminde yiyecek arayan atların o anları, bölgedeki doğaseverler tarafından görüntülendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin