Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
31 Temmuz, 2023 11:09 tarihinde yayınlandı
0

Nesli tükenmekte olan vaşağa araba çarptı

Erzincan’da nesli tükenmekte olduğu için koruma altında olan vaşak, bir aracın çarpması sonucu telef oldu.
Erzincan Çağlayan Beldesi, Derebağ mahallesinin Tunceli ile olan sınır bölgesinde, araç çarpması sonucu bir vaşak telef oldu. Çağlayan Beldesi’nden Pülümür Dereköy’e giden Kenan Şanlı sabah saatlerinde yolun ortasında telef olmuş halde vaşağa denk geldi.
Vücudu genel olarak kontrol edildiğinde herhangi bir kurşun yarası olmayan vaşağın burnundan ve kulaklarından gelen kana bakıldığında araç çarpması sonucu telef olduğu anlaşıldı.
Birinci derecede koruma altındaki ve Uluslararası Doğayı Koruma Birliği’nin kırmızı listesindeki nesli tükenme tehlikesindeki vaşak, bir orman hayvanıdır, ağaçsız açık alanlardan ve yerleşim yerlerinden mümkün oldukça uzak durur, kayalık ve dağlık bölgeleri tercih eder. Vaşaklar Türkiye’de Erzincan, Tunceli, Antalya, Ardahan, Bolu, Çankırı, Kars, Kastamonu, Erzurum, Sivas, Artvin ve Rize’de bulunduğu araştırmalarda yer alıyor. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
artvinde 4 kisinin hayatini kaybettigi karadeniz sahil yolu uzerindeki heyelan bolgesinde tunel calismasi suruyor fuwi6dZa
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Mayıs, 2026 12:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Artvin’de 4 kişinin hayatını kaybettiği Karadeniz Sahil Yolu üzerindeki heyelan bölgesinde tünel çalışması sürüyor

Artvin’in Arhavi ilçesinde 2 yıl önce meydana gelen 4 kişinin hayatını kaybettiği heyelan sahası ile ilgili Karadeniz Sahil Yolu’nda güvenli ulaşımı sağlamak amacıyla başlatılan tünel yapım çalışmaları sürüyor.

Arhavi ilçesi Kıyıcık mevkiinde 8 Aralık 2024 yılında Giresunlu 4 gencin içinde bulunduğu otomobil bölgede yaşanan yaşanan heyelan nedeniyle toprak altında kaldı. Araçta bulunan 4 gencin cesetleri 36 saatlik çalışmanın ardından toprak altından çıkartılırken, bölgede heyelan riskinin devam etmesi nedeniyle riskli alanın tamamen temizlenmesinin mümkün olmayınca bu nedenle ulaşımın tünel ile sağlanmasına karar verildi. Karayolları ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında bölgede kazı, dolgu ve altyapı hazırlıkları sürerken, tünel inşaatı şirketi sorumlusu Ayhan Çilingir, konuyla ilgili bilgi verdi. Çilingir “Toplam 785 metre uzunluğunda ve 26 metre genişliğinde, çift tüp ve iki şeritli olarak planlanan projede, ilk etapta 400 metrelik çift tüp kazıyı tamamladık, radye temel imalatını bitirdik. Ayrıca 70-80 metrelik bölümde perde beton çalışmalarımız sürüyor. Mevcut güzergâhı bozmamak adına arka kısımda 285 metrelik tek tüp tünel imalatını tamamladık. Bu bölümü kısa sürede trafiğe açarak geçici olarak tek yönlü ulaşım sağlayacağız’ ifadelerini kullandı.

Tünel çalışmalarının 4 ila 6 ay içerisinde tamamlanmasının hedeflendiği, Eylül-Ekim aylarında ise tünelin trafiğe açılmasının planlandığı belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin