Nenad Bjelica, Galatasaray deplasmanında birinci peşinde - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Ağustos, 2023 20:24 tarihinde yayınlandı
0
0

Nenad Bjelica, Galatasaray deplasmanında birinci peşinde

Trabzonspor Teknik Yöneticisi Nenad Bjelica, Galatasaray’ı deplasmanda mağlup etmesi halinde 25 yıl sonra bordo-mavili kadronun başında galibiyet yaşayan yabancı teknik yönetici olacak.

Trendyol Muhteşem Lig’in 2. haftasında Trabzonspor, deplasmanda Galatasaray ile karşılaşacak. Geçtiğimiz hafta alanında Antalyaspor’u 1-0 mağlup eden bordo-mavililer, sarı-kırmızılılar karşısında galip gelerek 2’de 2 yapmayı hedefliyor. Karadeniz grubunun birinci Hırvat çalıştırıcısı olan Nenad Bjelica, dış alanda oynanacak olan müsabakadan galip ayrılması halinde 25 yıl sonra bir birinci gerçekleştirmiş olacak.

1998-1999 döneminde Gordon Milne idaresindeki Trabzonspor, deplasmanda Galatasaray’ı 5-3 mağlup etmişti. Kelam konusu periyodun akabinde bordo-mavili ekibin başına geçen yabancı teknik yöneticiler ise İstanbul’da galibiyet gelemedi.

Bjelica 10. maçına çıkıyor

Trabzonspor Teknik Yöneticisi Nenad Bjelica, Galatasaray maçıyla birlikte bordo-mavili grubun başında 10. sefer yer alacak. Geçtiğimiz dönemin dertli periyodunda kadronun başına gelen Bjelica, çıktığı 9 maçta 5 galibiyet, 4 yenilgi elde etti. 51 yaşındaki çalıştırıcı, geçtiğimiz dönem oynanan ve 3-1 kaybedilen Fenerbahçe karşılaşmasının akabinde bu dönem Galatasaray maçıyla ikinci büyük maçına çıkacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
15 yasindaki alperenin yumrukla olumune yol acan 2 saniga 7ser yil hapis RkW6TTYX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

15 yaşındaki Alperen’in yumrukla ölümüne yol açan 2 sanığa 7’şer yıl hapis

Bolu’da parkta çıkan kavgada 15 yaşındaki Alperen Ömer Toprak’ın yumruk darbesi sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin davada karar çıktı. Mahkeme, iki sanığı müşterek faillik kapsamında 7’şer yıl hapis cezasına çarptırdı.

Bolu’da geçtiğimiz haziran ayında parkta iki çocuk arasında çıkan kavgada aldığı darbe sonucu kalbi duran ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Alperen Ömer Toprak’ın ölümüne ilişkin davanın dördüncü celsesi görüldü. Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava, sanıkların yaşlarının küçük olması nedeniyle kapalı oturumda gerçekleştirildi. Duruşmaya tutuklu sanık S.Ş. (13), tutuksuz yargılanan E.Y. (14), taraf avukatları ve aileler katıldı.

Adli tıp raporu dosyaya girdi

Geçtiğimiz celse hazırlanan adli tıp raporu da dosyaya eklendi. Raporda, Toprak’ın boynuna aldığı yumruk darbesi sonrası beyin sapında hasar oluştuğu, bu hasara bağlı olarak anında beyin kanaması geçirdiği ve ölümün söz konusu darbeye bağlı gerçekleştiği belirtildi. Ayrıca travmanın hayati merkezleri doğrudan etkilediği ve darbe ile ölüm arasında illiyet bağı bulunduğu ifade edildi.

2 sanığa 7’şer yıl hapis

Savcılığın mütalaasında, atılan yumruğun öldürme kastıyla olmadığı yönünde değerlendirme yer aldı. Mahkeme heyeti, sanıklar S.Ş. ve E.Y. hakkında ‘ağırlaştırılmış yaralama’ suçundan ceza verdi. İki sanık, müşterek faillik kapsamında 7’şer yıl hapis cezası aldı. Kararın ardından tutuksuz sanık E.Y. de tutuklandı.

“Mahkemenin kararının doğru olduğunu ve insanları rahatlattığını düşünmüyoruz”

Mahkemenin kararının doğru olmadığını belirten acılı ailenin avukatı Alper Coşkun, “Bizim ceza talebimiz, ‘çocuğun kasten öldürülmesine yönelikti’. Zaten adli tıp raporunda da yumruk geldiği gibi beyin kanamasına bağlı olarak öldüğü sabitti. Ama mahkemenin talebi neticesinde ‘ağırlaştırılmış yaralama’ cezası verildi. İstinafa zaten dosyayı götüreceğiz. Mahkemenin kararının doğru olduğunu ve insanları rahatlattığını düşünmüyoruz. Gerekçeli karar geldikten sonra üst mahkeme için hukuki başvurularımızı yapacağız. Doğrudan bir yumruğun ölüme neden olmasını ‘kasten öldürme’ olduğunu düşünüyorum. Yargıtay’ın da böyle birçok iştiraki var. Çocukların yaş durumundan dolayı yaş indirimi olacağı belliydi. Şu anda müşterek faillik olarak 7’şer yıl aldılar. Bu cezaların arttırılması için biz de gerekli başvuruları yapacağız” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin