Nenad Bjelica, Galatasaray deplasmanında birinci peşinde - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Ağustos, 2023 20:24 tarihinde yayınlandı
0
0

Nenad Bjelica, Galatasaray deplasmanında birinci peşinde

Trabzonspor Teknik Yöneticisi Nenad Bjelica, Galatasaray’ı deplasmanda mağlup etmesi halinde 25 yıl sonra bordo-mavili kadronun başında galibiyet yaşayan yabancı teknik yönetici olacak.

Trendyol Muhteşem Lig’in 2. haftasında Trabzonspor, deplasmanda Galatasaray ile karşılaşacak. Geçtiğimiz hafta alanında Antalyaspor’u 1-0 mağlup eden bordo-mavililer, sarı-kırmızılılar karşısında galip gelerek 2’de 2 yapmayı hedefliyor. Karadeniz grubunun birinci Hırvat çalıştırıcısı olan Nenad Bjelica, dış alanda oynanacak olan müsabakadan galip ayrılması halinde 25 yıl sonra bir birinci gerçekleştirmiş olacak.

1998-1999 döneminde Gordon Milne idaresindeki Trabzonspor, deplasmanda Galatasaray’ı 5-3 mağlup etmişti. Kelam konusu periyodun akabinde bordo-mavili ekibin başına geçen yabancı teknik yöneticiler ise İstanbul’da galibiyet gelemedi.

Bjelica 10. maçına çıkıyor

Trabzonspor Teknik Yöneticisi Nenad Bjelica, Galatasaray maçıyla birlikte bordo-mavili grubun başında 10. sefer yer alacak. Geçtiğimiz dönemin dertli periyodunda kadronun başına gelen Bjelica, çıktığı 9 maçta 5 galibiyet, 4 yenilgi elde etti. 51 yaşındaki çalıştırıcı, geçtiğimiz dönem oynanan ve 3-1 kaybedilen Fenerbahçe karşılaşmasının akabinde bu dönem Galatasaray maçıyla ikinci büyük maçına çıkacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
denizlerde av yasaginin baslamasinin ardindan tezgahlar kultur baliklarina kaldi Kx62SypU
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2026 12:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Denizlerde av yasağının başlamasının ardından tezgahlar kültür balıklarına kaldı

Türkiye’de 15 Nisan itibariyle denizlerde av yasağının başlamasının ardından balık tezgahları artık kültür balıklarına kaldı. Sezon boyunca tezgahların vazgeçilmezi olan hamsi ve istavrit yerini levrek, çupra ve özellikle somona bıraktı.

Balıkçı esnaflarından Ahmet Çoğalmış, av yasağıyla birlikte tezgahlarda kültür balıklarının ön plana çıktığını belirterek “Artık sıra yetiştirme balıklarına geldi, onların satışı başladı. Şu an levrek, çupra ve somon ağırlıklı olarak satılıyor. Ancak somon bu yetiştirme balıklar arasında daha fazla talep görüyor. Somon halkımızdan bayağı bir talep görüyor. Tezgahlarda da daha fazla yoğunluğu artmaya başladı. Tezgahlarda istavrit ve hamside bulunan tahtı somona bıraktılar gibi görünüyor. Ayrıca somonun fiyatı uygun. 300 TL’den kilosu satılıyor. Somonun tüketimi de günden güne artıyor” dedi.

Çoğalmış, diğer balık fiyatlarına da değinerek, “Somon dışında geçtiğimiz hafta fiyatı 250 TL’ye çıkmış olan istavrit bugün 150 TL’den satılıyor. Levrek, çupra ve alabalık var. Hamsi haricinde diğer balıklar şu an mevcut. Levrek 500 TL, çupra 400-500 TL, alabalık 300 TL” ifadelerini kullandı.

Balıkçı esnaflarından Emin Avcı ise av yasağının ardından sınırlı miktarda kıyı balığı geldiğini ancak genel satışın kültür balıklarına döndüğünü ifade ederek “15 Nisan’da malumunuz av yasağı başladı. Şu sıralar olta istavrit, mezgi, barbun ve kıyı balıkları geliyor ancak bundan sonra daha çok yetiştirme balıkları daha fazla satılacak. Alabalık, somon, çupra, levrek gibi balıkları satacağız. Vatandaşın somona karşı bir talebi var. Bunun buğulamasını, ekşilisini yapıyorlar. Hatta bunun ızgarası bile oluyor. Fiyatı da uygun 300-350 TL. Vatandaşımız da somona talep ediyor” diye konuştu.

Avcı, önümüzdeki süreçte tezgahlardaki çeşitliliğin sınırlı olacağını vurgulayarak “Tezgahlar kültür balıklarına kaldı. Bundan sonra az miktarda istavrit ve mezgit gelir. Ama genel olarak çupra, levrek, somon, alabalık gibi balıklar daha çok satılır. Somon ağırlıklı satışlar oluyor. Ama levrek de satılıyor. Izgara yapanlar çuprayı da tercih ediyor. Vatandaşın ilgisi de çok iyi” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin