Antalya’da yemek yerken ekmek modülünün nefes borusuna kaçması sonucunda hayatını kaybeden 35 yaşındaki vatandaş, memleketi Çorum’da toprağa verildi.
Edinilen bilgiye nazaran, Antalya’da yemek yediği sırada nefes borusuna ekmek modülü kaçan 35 yaşındaki Yasin Gücün, hayatını kaybetti. Yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamayan Gücün’ün cenazesi memleketi Çorum’un Alaca ilçesine gönderildi. Gücün’ün cenazesi, Alaca ilçesindeki Ömer Paşa Camii’nde kılınan cenaze namazının akabinde toprağa verildi. Cenaze namazına, Alaca Belediye Başkanı Şerif Arslan ve Belediye Lider Yardımcısı Oktay Yelkuvan siyasi pati ve STK temsilcileri, Gücün’ün yakınları ve vatandaşlar katıldı.
Kılınan cenaze namazının akabinde Yasin Gücün cenazesi Alaca Yeni Mezarlığı’nda toprağa verildi.


Nefes borusuna ekmek parçası takılan vatandaş hayatını kaybetti
Kelkit çayı taştı, ağaçlık alan nehre dönüştü, seralar sular altında kaldı
Tokat’ın Niksar ilçesinde debisi yükselen Kelkit Çayı’nın yön değiştirmesi sonucu yolun bir kısmı nehre kayarken ağaçlar suya kapıldı. Erbaa ilçesinde ise bazı seralar sular altında kaldı.
Son günlerde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Kelkit çayı, Niksar ilçesine bağlı Kumçiftlik Mahallesi’nde taşkın tehlikesini beraberinde getirdi. Suyun yön değiştirmesiyle birlikte çay kenarında bulunan yolda çökmeler oldu. Kıyıda bulunan ağaçlar ise köklerinden sökülerek suya kapıldı. Bölgedeki çökme ve ağaçların sürüklenme anı vatandaşlar tarafından cep telefonu ile kaydedildi.
Mahalle sakinlerinden Erhan Şahin, gece boyunca bölgede nöbet tuttuklarını belirterek; “Burada ikamet ediyorum. Sabaha kadar burada nöbet bekledim. Dört ağaç birden kayarak ırmağa aktı gitti” dedi.
Öte yandan, Tokat’ın Erbaa ilçesinde de taşkından tarım alanları etkilendi. İlçedeki bazı seraların su altında kaldığı öğrenilirken, ekiplerin bölgede inceleme ve hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

