Nebiyan Festivali’nden renkli imgeler - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Eylül, 2023 08:24 tarihinde yayınlandı
0
0

Nebiyan Festivali’nden renkli imgeler

Renkli kostümler ve etkileyici performansların yer aldığı 3. Nebiyan Tabiat ve Gençlik Şenliği devam ediyor.

3. Nebiyan Tabiat ve Gençlik Şenliği, görkemli sahneler ve coşku dolu etkinliklerle büyülemeye devam ediyor. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen şenlik, tabiatın hoşluklarını ve gençliğin gücünü bir ortaya getirerek, iştirakçilerine unutulmaz bir tecrübe sunuyor.

Festivalin ikinci gününde gerçekleşen etkinlikler, izleyicilere unutulmaz bir görsel şölen sunuyor. Şenliğin ikinci gününde, Nebiyan dağ koşusu, uzun aralıklı oryantiring müsabakası, Nebiyan tabiat bisiklet idmanı, klâsik Türk okçuluk müsabakası, Nebiyan fasulyesi tat yarışı, Nebiyan buzağı hoşluk müsabakası, off-road şovları ile iştirakçileri coşkulu bir atmosferin içine çekiyor.

19 Mayıs Belediye Lideri Osman Topaloğlu yaptığı konuşmada, “Festivalin renkli sahneleri ve eğlenceli aktiviteleri, iştirakçileri bir ortaya getiriyor ve dostlukları pekiştiriyor. Bu heyecan verici etkinliklerle dolu şenlik, tabiat ve gençlik sevgisini kutlamak için kusursuz bir platform sunuyor. Gelecek yıllarda daha da büyümesi ve gelişmesini hedeflediğimiz şenliğe, her yaş kümesinden insanın katılması unutulmaz anlar yaşatıyor” dedi.

Festivale AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı ve 19 Mayıs Kaymakamı İbrahim Civelek de katıldı. 19 Mayıs Belediye Lideri Osman Topaloğlu ile AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı’nın bilek güreşi şenliğe renk kattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
sqsqqs
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
22 Nisan, 2026 13:02 tarihinde yayınlandı
0
0

Yıldırım’dan Yöresel Ürün Sergilerine Tepki

Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yıldıray Yıldırım, son dönemde Karabük’te “yöresel ürünler” adı altında açılan sergilere yönelik sert eleştirilerde bulundu. Yıldırım, bu etkinliklerin amacından saptığını ve denetimsiz ticaret alanlarına dönüştüğünü ifade etti.

Yıldırım, söz konusu sergilerde satılan ürünlerin önemli bir kısmının gerçek üreticilerle bağlantılı olmadığını, “al-sat” yöntemiyle piyasaya sunulduğunu belirtti. Bu durumun hem yerel üreticilere hem de esnafa zarar verdiğini vurguladı.

Ayrıca sergilerde hijyen kurallarına uyulmadığına dikkat çeken Yıldırım, ürünlerin saklama koşullarının yetersiz olduğunu ve gerekli yasal denetimlerin yapılmadığını dile getirdi. Bu eksikliklerin yalnızca ekonomik değil, halk sağlığı açısından da ciddi riskler oluşturduğunu söyledi.

Karabük esnafının vergi ödeyen, istihdam sağlayan ve şehir ekonomisine katkı sunan temel bir unsur olduğunu hatırlatan Yıldırım, dışarıdan gelen ve herhangi bir yükümlülüğe tabi olmadan faaliyet gösteren satıcıların haksız rekabete yol açtığını ifade etti.

Daha önce de bu konuda uyarılarda bulunduklarını belirten Yıldırım, gelinen noktada etkin bir denetim ve yaptırım uygulanmadığını savundu.

Yıldırım, yetkililere çağrıda bulunarak ruhsatsız ve denetimsiz satış faaliyetlerinin derhal sonlandırılmasını, gıda güvenliği ve hijyen denetimlerinin eksiksiz yapılmasını ve yerel esnafın haklarının korunmasını istedi.

Açıklamasının sonunda, “Karabük sahipsiz değildir” diyen Yıldırım, mevcut durumun şehirde sahipsizlik algısı oluşturduğunu belirterek, oda olarak sürecin takipçisi olacaklarını ve gerekli idari ile hukuki girişimleri başlatacaklarını kamuoyuna duyurdu.

Bizi sosyal medyadan takip edin