blank
Berkay Doğan tarafından
28 Eylül, 2025 13:36 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

“Naif” Belgeseli, Niğde Film Festivali Finalinde Yarışacak

Emekli öğretmen ve ressam Yunus Sayım’ın yaşamını konu alan “Naif” belgeseli, Niğde Ulusal Kısa Film Festivali’nde belgesel kategorisinde finale kaldı.

Karabük Üniversitesi Safranbolu Şefik Yılmaz Dizdar Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümü Öğr. Gör. Serdar Sabuncu’nun yönetmenliğini yaptığı “Naif” belgeseli, Niğde Ulusal Kısa Film Festivali belgesel kategorisinde finale kaldı.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen festivalin öne çıkan yapımları arasında yer alan “Naif”, emekli öğretmen ve ressam Yunus Sayım’ın sanatla iç içe geçen yaşamını konu alıyor. Sanata bağlılığı ve özgün üslubuyla tanınan Sayım, eserlerini çoğunlukla çevresine armağan ederek hayatını sanatla bütünleştirmiş bir isim olarak dikkat çekiyor.

Belgesel, güçlü sinematografisi ve samimi anlatımıyla jüri üyelerinden tam not aldı. Finalde ödül için yarışacak olan yapım, daha önce Altın Safran Film Festivali’ndeki özel gösterimde de izleyicilerin beğenisini kazanmış, uzun süre alkışlanmıştı.

Yönetmenliğini Öğr. Gör. Sabuncu’nun üstlendiği belgeselde, görüntü yönetmenliğini ve kurgusunu Mehmet Kaan Kaymaz, yönetmen yardımcılığını ise Erdal Çıtak yaptı. Drone çekimlerini ise Abdulkadir Açar ve Abdullatif Mirza gerçekleştirdi. Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle düzenlenen Niğde Ulusal Kısa Film Festivali, her yıl belgesel sinemasına yeni eserler kazandırmayı sürdürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Kasım, 2025 08:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Yolun karşısına geçmek isteyen yaşlı adama aracın çarpma anı kamerada

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yolun karşısına geçmek isteyen yaşlı adama araç çarptı. Kaza anı ise bir işyerine ilişkin güvenlik kamerasına yansıdı.
Edinilen bilgiye nazaran kaza Karadeniz Ereğli - Gülüç mevki Organize Sanayi Bölgesi’nde meydana geldi. Olay anı, bölgede bulunan güvenlik kameralarına da yansıdı. İmgelere nazaran evvel yolun kenarına gelen Salih G., bir mühlet sonra yolun karşısına geçmek istedi. Fakat aracın geldiğini fark etmeyen yaşlı adam, çarpmanın tesiriyle savruldu.
Kaza sonrası olay yerine çağrılan sıhhat takımları, yaralıyı özel bir hastaneye kaldırdı. Hastane yetkilileri, Salih G.’nin hayati tehlikesinin bulunmadığını açıkladı. Polis grupları ise plakası öğrenilemeyen ve kazaya karışan araç şoförünü tespit ederek olayla ilgili çalışma başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin