Nadir Görülen Argiope Lobata Örümceği Karabük'te Görüntülendi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
26 Temmuz, 2023 14:45 tarihinde yayınlandı
0
1

Nadir Görülen Argiope Lobata Örümceği Karabük’te Görüntülendi

Dünya üzerinde nadir görüldüğü belirtilen ve çok zehirli olduğu öğrenilen “argiope lobata” türü örümcek Karabük’te görüntülendi.

Doğada kendi imkanlarıyla vahşi hayatı görüntüleyen doğa araştırmacısı Yusuf Hacıcıol bu kez ise dünya üzerinde nadir görüntülen “argiope lobata” örümceğini fotoğrafladı.

Aladağ ile Belenköy arasında bulunan ormanlık alanda görüntülenen ve farklı desenleri ile oldukça ilgi çekici olan “argiope lobata” türü örümceğin oldukça zehirli olduğu biliniyor.

TÜRKİYE’DEKİ EN ZEHİRLİ ÖRÜMCEK TÜRLERİNDEN

Araştırılan bilgilere göre Türkiye’deki en zehirli örümcek türlerinden biri olan ve yaşam alanının genellikle Afrika, Güney Avrupa ve Asya olduğu öğrenilen bu örümcek türünün eşini yiyen dişileriyle meşhur.(Haber Merkezi)

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorumlar

  1. seni alakadar etmez

    o nedir lo

Yeni yorumlara kapalı.

kbulu ogrenciler cam adam belgeseliyle cifte final elde etti Chky67v3
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Nisan, 2026 16:30 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ’lü öğrenciler “Cam Adam” belgeseliyle çifte final elde etti

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı “Cam Adam” belgeseli iki festivalde finale yükseldi.

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü 4. sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan belgesel, TAYF Kısa Film Festivali ve Narfest Kısa Film Festivali’nde finale kalarak çifte başarı elde etti.

Belgesel, Adana’da yaşayan ve “cam kemik hastalığı” olarak bilinen Osteogenezis Imperfekta ile mücadele eden Zekeriya Ünal’ın yaşam öyküsünü konu alıyor. Yapım, zorlu sağlık şartlarına rağmen hayata tutunan bir bireyin azim dolu mücadelesini beyaz perdeye taşıyor.

Belgeselin yönetmenliğini Ahmet Hakan Kurt üstlenirken, görüntü yönetmenliğini Yusuf Karaaslan yaptı. Proje ekibinde Kerim Demirtaş, Tolga Yüksel ve Tunahan Mirza Gülen yer aldı. Akademik danışmanlığını ise Burak Türten yürüttü.

Festival seçkilerinde yer alarak geniş bir izleyici kitlesine ulaşan “Cam Adam”, toplumsal farkındalık oluştururken içeriğiyle de dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorumlar

  1. seni alakadar etmez

    o nedir lo

Yeni yorumlara kapalı.