Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
26 Temmuz, 2023 14:45 tarihinde yayınlandı
0

Nadir Görülen Argiope Lobata Örümceği Karabük’te Görüntülendi

Dünya üzerinde nadir görüldüğü belirtilen ve çok zehirli olduğu öğrenilen “argiope lobata” türü örümcek Karabük’te görüntülendi.

Doğada kendi imkanlarıyla vahşi hayatı görüntüleyen doğa araştırmacısı Yusuf Hacıcıol bu kez ise dünya üzerinde nadir görüntülen “argiope lobata” örümceğini fotoğrafladı.

Aladağ ile Belenköy arasında bulunan ormanlık alanda görüntülenen ve farklı desenleri ile oldukça ilgi çekici olan “argiope lobata” türü örümceğin oldukça zehirli olduğu biliniyor.

TÜRKİYE’DEKİ EN ZEHİRLİ ÖRÜMCEK TÜRLERİNDEN

Araştırılan bilgilere göre Türkiye’deki en zehirli örümcek türlerinden biri olan ve yaşam alanının genellikle Afrika, Güney Avrupa ve Asya olduğu öğrenilen bu örümcek türünün eşini yiyen dişileriyle meşhur.(Haber Merkezi)

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorumlar

  1. seni alakadar etmez

    o nedir lo

Yeni yorumlara kapalı.

kbu ozbekistandaki teknoloji zirvesinde turkiyeyi temsil etti vEBhH1L7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Mayıs, 2026 00:30 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ Özbekistan’daki teknoloji zirvesinde Türkiye’yi temsil etti

Karabük Üniversitesi (KBÜ), Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te Central Asian University (CAU) ev sahipliğinde düzenlenen CAU Tech Hackathon 2026’ya katıldı.

Karabük Üniversitesi öğrencilerinden oluşan VisioMed takımı, 17 ülkeden 228 takımın katıldığı CAU Global Tech Summit 2026’da sağlıkta yapay zekâ projeleriyle öne çıktı.

“AI in Healthcare” kategorisinde yarışan KBÜ VisioMed takımı; Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri Zeynep Bostancı, Reyyan Türk, Nuray Yavuz ve Mustafa Eren Tonbuloğlu’ndan oluştu. Takım, 36 saatlik süreçte deri hastalıklarının teşhisine yönelik yapay zekâ algoritmaları geliştirdi.

Arş. Gör. Kadriye Öz ve Arş. Gör. Elif Dorukbaşı danışmanlığında yürütülen çalışmada, tıbbi görüntü verileri kullanılarak hastalık türlerini sınıflandıran ve lezyonlu bölgeleri tespit eden modeller geliştirildi.

Teknik değerlendirmede sınıflandırmada 21.60, segmentasyonda 31.48 puan alan takım, toplamda 53.08 puanla 228 ekip arasında 22’nci sırada yer aldı.

Zirvede, Vincent Wilczynski ve Sebastian Thrun gibi uluslararası akademisyenlerin yer aldığı jüri tarafından yapılan değerlendirmelerde, Karabük Üniversitesi ekibinin geliştirdiği model teknik açıdan incelenerek beğeni topladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorumlar

  1. seni alakadar etmez

    o nedir lo

Yeni yorumlara kapalı.