Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Mayıs, 2023 13:16 tarihinde yayınlandı
0

Müze gemi demir attı

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, TCG Nusret Mayın Müze Gemisi’ni gezdi. Gemi, belirlenen saatlerde halka açıldı.
Vatandaşların tarih bilincini arttırmak, deniz müzelerinin tanıtılması, denizciliğin sevdirilmesi ve yaygınlaştırılması ile Türk Deniz tarihinde farkındalık oluşturulması için TCG Nusret (N-16) müze gemisi, Zonguldak Ro-Ro Limanı’na demirledi. Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz; İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç ve İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş ile birlikte gemiye ziyaret gerçekleştirdi. Müze gemiyi gezerken gemi komutanlarından bilgiler alan Vali Mustafa Tutulmaz şöyle dedi:
“Nusret gemisini misafir ediyoruz. Aynı zamanda ziyaret ediyoruz. Malumunuz olduğu üzere gemi; tarihimizde önemli gemilerden birisidir. Çanakkale Savaşı’nın en önemli kahramanlarından birisidir. Burada bir milletin yeniden ayağa kalkışının sembolüdür, aslında bir yönde. Orjinaline uygun bir şekilde yapılmış bir gemi. Müze olarak kullanılıyor. Bütün vatandaşlarımız gün boyunca burada bulunacak. Ziyaret etmelerini özellikle istiyoruz.” (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbude erken matematik becerileri paneli gerceklestirildi RgKIUgAA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mayıs, 2026 12:45 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ’de erken matematik becerileri paneli gerçekleştirildi

Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) düzenlenen panelde, erken çocuklukta matematik becerilerinin gelişimi ele alındı.

Karabük Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü tarafından, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) destekli Web-Mat Projesi kapsamında “Erken Matematik Becerileri” paneli düzenlendi.

15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panelde, erken çocukluk döneminde matematik becerilerinin yalnızca sayılarla sınırlı olmadığı; problem çözme, akıl yürütme ve günlük yaşamla ilişkilendirme gibi alanları da kapsadığı ifade edildi.

Moderatörlüğünü Doç. Dr. Asya Çetin’in üstlendiği programda, Gazi Üniversitesinden Prof. Dr. Yasemin Aydoğan, Prof. Dr. Ebru Kılıç Çakmak ve Prof. Dr. Gürcü Koç konuşmacı olarak yer aldı.

Etkinlikte matematik eğitiminde teknoloji kullanımı, web tabanlı aile destek programları ve aile-öğretmen iş birliğinin önemi ele alındı.

Panel sonunda Prof. Dr. Arzu Özyürek, erken matematik becerilerinin çocukların bilmekle alakalı rolüne dikkat çekti. Program, Prof. Dr. Müslüm Kuzu ve akademisyenlerin katılımıyla teşekkür belgelerinin takdimiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin