blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Ağustos, 2024 12:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Mutlu: “Bu sezon palamut da, istavrit de umut verici”

1 Eylül’de başlayacak balık av sezonu için hazırlıklar sürerken, denizlerde özellikle palamut balığının görüntüsü umutları artırdı.
Geçen sezon tezgâhlarda kısıtlı miktarda yerini alan palamut, bu sezonki görüntüsüyle, bol olacağı yönünde umutları artırırken, istavritin de boyut olarak iyi durumda olduğu kaydedildi.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Doğu Karadeniz Balıkçı Kooperatifleri Birliği Başkanı Ahmet Mutlu, hem palamut hem de istavritin görüntüsünün umut verici olduğunu belirterek, “Numune olarak hemen hemen her yerde bizi tatmin edecek şekilde palamut görüntüsü var. İstavrit de boyut olarak iyi, inşallah av verir bereketli olur” dedi.
Palamutun av için belirlenen boyuta ulaştığını kaydeden Mutlu, “Şu anda balık 32-34 cm. Bizim balıkçının tabir ettiği boyuta ulaştı. Numune olarak hemen hemen her yerde bizi tatmin edecek şekilde palamut görüntüsü var. İstavritte boyut olarak iyi inşallah, av verir bereketli olur. Bilim adamı değiliz bilim adamlarına saygımız var. İklim çok önemli hava şartları çok önemli. Şu anda ortam, balık havyarını tutturması için müsait. Müsait olduğu için de şu anda denizde iki üç çeşit palamut var. Küçük, orta, büyük boyutu da var. Her yerde görülen numune güzel inşallah av verecek balıkçımız vatandaşa bol bol balık yedirecek düşüncemiz dileğimiz bu yönde” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Türk öğrencilerden Avrupa’da ekmek kokan başarı hikayesi

Samsun Hasan Çakın Kız Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri alanından 4 öğrenci, Erasmus+ kapsamında yürütülen "Ekmeğe Dönüş Projesi" ile Avrupa’da üç aylık mesleksel stajlarına başladı.
Öğrenciler Portekiz’in Braga kentinde ve Almanya’nın başşehri Berlin’de klâsik ve çağdaş ekmekçilik tekniklerini öğrenme fırsatı buldu. Braga’da klasik fırında staj yapan Ela Naz Özturan ve Beyza Kutlu, ekmek imaline olan tutkularını Avrupa’ya taşıdı. Berlin’de ise bir Alman fırınında misyon alan İrem Şen ve Medine Gök, Alman ekmekçiliğini yerinde deneyimleyerek mesleksel maharetlerini geliştiriyor.
Proje, öğrencilere farklı un çeşitlerini tanıma, klâsik tanımları öğrenme ve memleketler arası mutfaklarda uygulamalı eğitim alma imkânı sunuyor. Tıpkı vakitte gençlerin kültürel etkileşimlerini artırmayı ve yabancı lisan yetkinliklerini geliştirmeyi amaçlıyor.

"Kariyerlerine Avrupa’da taraf veriyorlar"
Avrupa’nın iki farklı ülkesinde staj yapan Samsunlu öğrenciler, yalnızca fırınlarda değil, tıpkı vakitte kaldıkları kentlerin tarihi ve kültürel kıymetlerini tanıma imkânı da elde ediyor. Proje kapsamında yapılan çalışmalar, Türkiye’nin kültürel zenginliğini yurt dışına taşıyarak ülkeler ortası iş birliğini de güçlendiriyor.
Yetkililer, bu tıp Erasmus+ projelerinin gençlerin gelecekteki mesleklerine milletlerarası bir vizyon kazandırdığını ve onlara yeni kapılar araladığını tabir etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.