Müslüman olduktan sonra göz yaşlarını tutamadı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
27 Eylül, 2023 10:55 tarihinde yayınlandı
0
0

Müslüman olduktan sonra göz yaşlarını tutamadı

Almanya vatandaşı 25 yaşındaki Lina Boettcher, tatil için geldiği Bartın’da Müslüman oldu. Havva ismini alan Alman kadın, müslüman olduktan sonra ise sevinç göz yaşı döktü
Müslüman olan arkadaşı ile birlikte tatil yaptığı Türkiye ve Bartın’da İslamiyet’e ilgi duyan 25 yaşındaki Alman Lina Boettcher, Müslüman olmaya karar verdi. Bartın Müftülüğüne başvuruda bulunan Boettcher, düzenlenen ihtida merasimiyle Müslüman olarak “Havva’ ismini aldı. Müftü Yardımcısı Hulusi Güner, Boettcher’i kutlayarak ihtida belgesi ve İslam’ın şartları hakkında bilgiler verdi
Kelimei şehadet getirirken duygusal anlar yaşayan ve Hava ismini alan genç kadın, müslüman olduktan sonra ise sevinç göz yaşı döktü.
İslamiyet ile şereflenmesinde vesile olan arkadaşına sarılarak Müslüman olmanın sevincini yaşayan Havva’nın bir süre daha Türkiye’de kalarak, İslamiyet’i daha iyi öğrenmek istediği belirtildi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonu universitesi ogrencisinin gunes paneli tasarimi tescillendi pl1JOEFs
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu Üniversitesi öğrencisinin güneş paneli tasarımı tescillendi

Kastamonu Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü lisans öğrencisi tarafından geliştirilen “ReLeaf: Biyomimetik Güneş Paneli” tasarımı tescillendi.

Kastamonu Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü lisans öğrencisi Elanur Toykar tarafından geliştirilen “ReLeaf: Biyomimetik Güneş Paneli” tasarımı, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tasarım tescil belgesi almaya hak kazandı. Projesi, geleneksel güneş panellerinin sabit yapısına alternatif olarak geliştirilen biyomimetik yaklaşımıyla öne çıkıyor. Tasarım, bitkilerin güneşe yönelme hareketi olarak bilinen fototropizm mekanizmasını temel alıyor. Yapay zeka destekli akıllı malzemeler sayesinde sistem, yüksek enerji tüketen mekanik parçalara ihtiyaç duymadan güneşi takip edebiliyor.

Her an güneşe en uygun açıyı yakalayabilen panel, klasik sabit sistemlere kıyasla yüzde 25-30 oranında daha yüksek enerji verimi sağlayarak sürdürülebilir enerji üretimine katkı sunuyor. Proje, karbon ayak izinin azaltılmasına yönelik çevreci yaklaşımıyla da öne çıkıyor.

ReLeaf tasarımında motor gerektirmeyen organik hareket sistemi, kendi kendine yetebilen enerji üretim ve depolama döngüsü, modern mimariye uyum sağlayan estetik yapı, lotus etkili su ve toz tutmayan yüzey teknolojisi ile gece görünürlüğü sağlayan fosforesan detaylar yer alıyor. Taşınabilir yapısıyla afet bölgelerinden kentsel uygulamalara kadar geniş bir kullanım alanı sunan tasarım, geleceğin enerji çözümlerine yönelik yenilikçi bir model olmayı amaçlıyor.

Kastamonu Üniversitesi öğrencisinin elde ettiği başarıya ilişkin değerlendirmede bulunan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, öğrencilerin araştırma ve inovasyon çalışmalarının üniversitenin en büyük gücü olduğunu belirterek, “Üniversitemizde öğrencilerimizin yalnızca teorik bilgiyle değil, üretim ve tasarım odaklı çalışmalarla da bilim dünyasına katkı sunmalarını önemsiyoruz. Öğrencimizin geliştirdiği ReLeaf tasarımı, doğadan ilham alan bilimsel yaklaşımın teknolojiyle buluşmasının güzel bir örneğidir. Öğrencimizin elde ettiği bu başarı, Üniversitemizin araştırma, yenilikçilik ve sürdürülebilir gelecek vizyonunun somut bir göstergesidir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin