Müslüman olduktan sonra göz yaşlarını tutamadı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
27 Eylül, 2023 10:55 tarihinde yayınlandı
0
0

Müslüman olduktan sonra göz yaşlarını tutamadı

Almanya vatandaşı 25 yaşındaki Lina Boettcher, tatil için geldiği Bartın’da Müslüman oldu. Havva ismini alan Alman kadın, müslüman olduktan sonra ise sevinç göz yaşı döktü
Müslüman olan arkadaşı ile birlikte tatil yaptığı Türkiye ve Bartın’da İslamiyet’e ilgi duyan 25 yaşındaki Alman Lina Boettcher, Müslüman olmaya karar verdi. Bartın Müftülüğüne başvuruda bulunan Boettcher, düzenlenen ihtida merasimiyle Müslüman olarak “Havva’ ismini aldı. Müftü Yardımcısı Hulusi Güner, Boettcher’i kutlayarak ihtida belgesi ve İslam’ın şartları hakkında bilgiler verdi
Kelimei şehadet getirirken duygusal anlar yaşayan ve Hava ismini alan genç kadın, müslüman olduktan sonra ise sevinç göz yaşı döktü.
İslamiyet ile şereflenmesinde vesile olan arkadaşına sarılarak Müslüman olmanın sevincini yaşayan Havva’nın bir süre daha Türkiye’de kalarak, İslamiyet’i daha iyi öğrenmek istediği belirtildi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
giresunda trafik kazalari 1 olu 6 yarali bRcqN6Yy
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Giresun’da trafik kazaları: 1 ölü, 6 yaralı

Giresun’da meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı.

İlk kaza, Espiye ilçesi Bayrambey köyü Ericek grup yolunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Süleyman Akçay (52) yönetimindeki 61 HE 172 plakalı çekici, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu dereye yuvarlandı. Kazada sürücü olay yerinde hayatını kaybetti.

İkinci kaza ise, merkeze bağlı Duroğlu beldesi kavşağında meydana geldi. Salih Ç. idaresindeki 28 DR 618 plakalı otomobil, kavşaktan kontrolsüz dönüş yaptığı sırada Tacettin Gökdemir yönetimindeki 28 M 7099 plakalı yolcu minibüsü ile çarpıştı. Kazada sürücüler Salih Ç. ve Tacettin Gökdemir ile minibüste yolcu olarak bulunan Fatma Yeşil, Ayşenur Kadan, Hanife Kadan ve Mustafa Bukukoğlu yaralandı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin