Başbakan Ahmet Davutoğlu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) heyetiyle bir araya geldi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, geçtiğimiz gün öğle yemeğinde MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak’la Karabük Şube Başkanı Ahmet Nur’un da bulunduğu sekiz kişilik heyet ile bir araya geldi. Çankaya Köşkü’ndeki öğle yemeği basına kapalı gerçekleşti.
MÜSİAD Karabük Şube Başkanı Ahmet Nur, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ile birlikte 6 Bakan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’na hayırlı olsun ziyaretlerinde bulunduklarını söyleyerek, “ Güzel bir ortamdı. Başbakanımız bizi heyet olarak kabul etti ve uzun bir görüşme oldu. Orada MÜSİAD Genel Başkanımız 64 hükümetten beklentilerini rapor halinde Başbakanımıza sundu. MÜSİAD olarak iş dünyasının beklentilerini ve MÜSİAD’ın görüşlerini aktardı. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ise, yapıcı ve önerici tekliflere her zaman açık olduklarını ülkenin geleceği için 4 yıllık süreçte radikal bazı kararlar alacağını ve MÜSİAD’ın vereceği desteklerden dolayı memnuniyeti anlattı. Genel Başkanımız Nail bey, Başbakana barış adında 4 maddelik bir rapor sundu. Ekonomik, çalışma, sosyal ve siyasal barış adı altındaydı. Bunlar sağlandığı daha güzel ve huzur içinde yaşayacağı bir ülke olacağı konusunda MÜSİAD’ın görüşünü aktardı. Çok güzel ve verimli bir görüşme oldu” dedi.
Başkan Nur ayrıca, seçimlerde bütün toplumu heyecanlandıran asgari ücret konusunda ise Başbakan’ın kararlılığını bir kez daha gördüklerini de kaydederek, “ İşverenlerin sıkıntılarını göz ününde olarak bin 300 liralık asgari ücret ile ilgili MÜSİAD’ın da bir çalışması var. Başbakanımız bunu paylaşarak işveren ve devlet olarak kimseyi üzmeden ortak bir yol bulunacağı müjdesini verdi” diye kaydetti.
Başkan Ahmet Nur ayrıca, 1 Kasım seçimlerinden dolayı partilerine verdikleri destekten dolayı Başbakan’ın Karabük’e de özellikle selam gönderdiğini kaydederek, yeni bir şube olmalarına rağmen MÜSİAD Genel Başkanı Nail Opak’ında kendilerini bu heyete davet ederek onurlandırdıklarını kaydetti.


MÜSİAD’ın Başbakan Ziyaretine Başkan Nur da Katıldı
Kastamonu’da alev alev yanan jimnastik salonuna yıldırımın düşme anı kamerada
Kastamonu’da küle dönen jimnastik salonuna yıldırımın düştüğü anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
Olay, akşam saatlerinde Kuzeykent Mahallesi Kamil Demircioğlu Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait jimnastik salonuna yıldırım düştü. Yıldırımın etkisiyle çıkan yangında salon kullanılmaz hale geldi. Alevleri fark eden vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın, jimnastik salonunun bitişiğinde bulunan binalara sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü.
Yıldırımın jimnastik salonuna düştüğü ve ardından yangının başladığı anlar ise bir vatandaş tarafından cep telefonu görüntülendi. Görüntülerde yıldırımın binaya isabet ettiği görülüyor. Yıldırım düştükten kısa süre sonra salonun üzerini kapatan çadırın tutuşmasıyla yangının başladığı görüldü.


