Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
04 Aralık, 2015 15:59 tarihinde yayınlandı
0

MÜSİAD’ın Başbakan Ziyaretine Başkan Nur da Katıldı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) heyetiyle bir araya geldi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, geçtiğimiz gün öğle yemeğinde MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak’la Karabük Şube Başkanı Ahmet Nur’un da bulunduğu sekiz kişilik heyet ile bir araya geldi. Çankaya Köşkü’ndeki öğle yemeği basına kapalı gerçekleşti.
MÜSİAD Karabük Şube Başkanı Ahmet Nur, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ile birlikte 6 Bakan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’na hayırlı olsun ziyaretlerinde bulunduklarını söyleyerek, “ Güzel bir ortamdı. Başbakanımız bizi heyet olarak kabul etti ve uzun bir görüşme oldu. Orada MÜSİAD Genel Başkanımız 64 hükümetten beklentilerini rapor halinde Başbakanımıza sundu. MÜSİAD olarak iş dünyasının beklentilerini ve MÜSİAD’ın görüşlerini aktardı. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ise, yapıcı ve önerici tekliflere her zaman açık olduklarını ülkenin geleceği için 4 yıllık süreçte radikal bazı kararlar alacağını ve MÜSİAD’ın vereceği desteklerden dolayı memnuniyeti anlattı. Genel Başkanımız Nail bey, Başbakana barış adında 4 maddelik bir rapor sundu. Ekonomik, çalışma, sosyal ve siyasal barış adı altındaydı. Bunlar sağlandığı daha güzel ve huzur içinde yaşayacağı bir ülke olacağı konusunda MÜSİAD’ın görüşünü aktardı. Çok güzel ve verimli bir görüşme oldu” dedi.
Başkan Nur ayrıca, seçimlerde bütün toplumu heyecanlandıran asgari ücret konusunda ise Başbakan’ın kararlılığını bir kez daha gördüklerini de kaydederek, “ İşverenlerin sıkıntılarını göz ününde olarak bin 300 liralık asgari ücret ile ilgili MÜSİAD’ın da bir çalışması var. Başbakanımız bunu paylaşarak işveren ve devlet olarak kimseyi üzmeden ortak bir yol bulunacağı müjdesini verdi” diye kaydetti.
Başkan Ahmet Nur ayrıca, 1 Kasım seçimlerinden dolayı partilerine verdikleri destekten dolayı Başbakan’ın Karabük’e de özellikle selam gönderdiğini kaydederek, yeni bir şube olmalarına rağmen MÜSİAD Genel Başkanı Nail Opak’ında kendilerini bu heyete davet ederek onurlandırdıklarını kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbu ozbekistandaki teknoloji zirvesinde turkiyeyi temsil etti vEBhH1L7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Mayıs, 2026 00:30 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ Özbekistan’daki teknoloji zirvesinde Türkiye’yi temsil etti

Karabük Üniversitesi (KBÜ), Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te Central Asian University (CAU) ev sahipliğinde düzenlenen CAU Tech Hackathon 2026’ya katıldı.

Karabük Üniversitesi öğrencilerinden oluşan VisioMed takımı, 17 ülkeden 228 takımın katıldığı CAU Global Tech Summit 2026’da sağlıkta yapay zekâ projeleriyle öne çıktı.

“AI in Healthcare” kategorisinde yarışan KBÜ VisioMed takımı; Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri Zeynep Bostancı, Reyyan Türk, Nuray Yavuz ve Mustafa Eren Tonbuloğlu’ndan oluştu. Takım, 36 saatlik süreçte deri hastalıklarının teşhisine yönelik yapay zekâ algoritmaları geliştirdi.

Arş. Gör. Kadriye Öz ve Arş. Gör. Elif Dorukbaşı danışmanlığında yürütülen çalışmada, tıbbi görüntü verileri kullanılarak hastalık türlerini sınıflandıran ve lezyonlu bölgeleri tespit eden modeller geliştirildi.

Teknik değerlendirmede sınıflandırmada 21.60, segmentasyonda 31.48 puan alan takım, toplamda 53.08 puanla 228 ekip arasında 22’nci sırada yer aldı.

Zirvede, Vincent Wilczynski ve Sebastian Thrun gibi uluslararası akademisyenlerin yer aldığı jüri tarafından yapılan değerlendirmelerde, Karabük Üniversitesi ekibinin geliştirdiği model teknik açıdan incelenerek beğeni topladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin