MÜSİAD'dan, Ahmet Nur'a Vefa Programı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
01 Temmuz, 2022 15:29 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 04.07.2022 07:45
0
0

MÜSİAD’dan, Ahmet Nur’a Vefa Programı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Karabük Şubesi tarafından, Kurucu Başkan olarak 2013-2021 yılları arasında MÜSİAD Karabük Şube Başkanlığı yapan Ahmet Nur’a vefa programı düzenlendi.

MÜSİAD Karabük Şube Başkanı Cengiz Ünal, Yönetim Kurulu ve Dernek Üyelerinin katılım sağladığı gecede, Karabük MÜSİAD’ın kurulmasında büyük emeği olan ve görev yaptığı 8 yıl içerisinde MÜSİAD’a vermiş olduğu emek ve değerlerden ötürü Başkan Cengiz Ünal tarafından, eski başkan Ahmet Nur’a Plaket takdim edildi.

Karşılıklı sohbetlerin yapıldığı vefa programından dolayı memnuniyetini ve duygularını dile getiren Nur, böyle bir etkinliği düzenleyen tüm MÜSİAD Şubesine, Başkan Cengiz Ünal ve Yönetim Kurulu Üyelerine, Dernek Üyelerine herkese ayrı ayrı teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi. (Nurettin Acar)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
akademik calisma
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
10 Nisan, 2026 11:05 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Üniversitesi’nden Akademik Çalışma: Türkiye–İran İlişkilerine Yeni Bir Bakış

Karabük Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Dr. Özcan Büyükgenç’in kaleme aldığı “XXI. Yüzyıl Başlarında Türk Dış Politikası Çerçevesinde Türkiye–İran İlişkileri” adlı kitap yayımlandı.

Uluslararası ilişkiler ve dış politika alanında hazırlanan eser, Türkiye ile İran arasındaki ilişkileri tarihsel arka planı ve güncel gelişmeler ışığında ele alıyor. Akademisyen Kitabevi tarafından yayımlanan ve 2026 yılında okuyucuyla buluşan kitap, yaklaşık 172 sayfadan oluşuyor.

Dr. Özcan Büyükgenç’in daha önce yüksek lisans tezi olarak hazırladığı çalışma, güncellenerek kitap haline getirildi. Eserde; iki ülke arasındaki siyasi, ekonomik ve bölgesel ilişkiler çok boyutlu bir perspektifle incelenirken, özellikle 21. yüzyıldaki dönüşüm süreci analiz ediliyor.

Kitapta ayrıca Türkiye ve İran’ın jeopolitik konumları, enerji politikaları, bölgesel rekabet ve iş birliği alanları gibi konular da kapsamlı şekilde değerlendiriliyor. Her iki ülkenin Orta Doğu siyasetindeki belirleyici rolüne dikkat çekilen çalışma, akademik çevreler kadar konuya ilgi duyan okuyucular için de önemli bir kaynak niteliği taşıyor.

Dr. Büyükgenç, kitabın oluşum sürecine ilişkin yaptığı değerlendirmede, çalışmasının uluslararası ekonomi-politik alanındaki akademik birikiminin ürünü olduğunu belirterek, eserin geniş bir okuyucu kitlesine ulaşmasını temenni etti.

Yeni yayımlanan bu eser, Türkiye–İran ilişkilerini anlamak isteyenler için güncel ve kapsamlı bir başvuru kaynağı olarak öne çıkıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin