Reklam
Reklam
67879f481fc9e
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
15 Ocak, 2025 14:43 tarihinde yayınlandı
0

MÜSİAD’da Olaylı Genel Kurul

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Karabük Şubesi’nin 6. Olağan İl Kongresi, gerginliklerin damga vurduğu bir ortamda gerçekleştirildi. Genel Merkez’in “tek liste, tek aday” çağrısına rağmen iki listenin yarıştığı kongrede, Genel Merkez heyeti salonu terk ederken, Başkanlığa Gökhan Sabır seçildi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Karabük Şubesi’nin 6. Olağan İl Kongresi’nde yaşanan kriz, hem Karabük kamuoyunda hem de MÜSİAD camiasında yankı uyandırdı. Mevcut Başkan Cengiz Ünal’ın, MÜSİAD Genel Merkezi’nin “tek liste, tek aday” tavsiyesini dikkate almayarak kendi ekibini oluşturması, genel merkezle şube arasında ciddi bir gerilime yol açtı. Kongre sonunda yapılan seçimlerde Gökhan Sabır yeni başkan olarak seçildi.

GERGİNLİK GENEL MERKEZ’İN UYARISIYLA BAŞLADI

Kongrede gerginlik,  MÜSİAD Genel Merkez Yurtiçi Teşkilatlandırma Başkanı Mustafa Aktaş’ın konuşmasıyla başladı. Aktaş, MÜSİAD’ın tüm şubelerinde “tek liste, tek aday” prensibine uyulduğunu vurgulayarak Karabük Şubesi’nde de bu kuralın geçerli olması gerektiğini ifade etti. Ancak bu çağrı, mevcut Başkan Cengiz Ünal tarafından dikkate alınmadı ve Ünal, kendi listesini sunmaya devam etti.

GENEL MERKEZ HEYETİ SALONU TERK ETTİ

Genel Merkez’in desteğiyle aday olan Yusuf Duyku ve ekibi, çağrılara rağmen Ünal’ın listesinin geri çekilmemesi üzerine, Genel Merkez heyetiyle birlikte kongre salonunu terk etti. Genel Merkez’in bu tepkisi, kongrede tansiyonu daha da yükseltti.

“GENEL MERKEZE MEYDAN OKUMA”

Cengiz Ünal’ın “tek liste ve tek aday” kuralını ihlal ederek kendi ekibini oluşturması, “Genel merkeze meydan okuma” olarak yorumlandı. MÜSİAD tarihinde bir ilk olarak değerlendirilen bu gelişmelerin  yalnızca Karabük Şubesi’ni değil, MÜSİAD’ın kurumsal işleyişine yönelik sorunları da gün yüzüne çıkardığı ifade ediliyor.

GÖKHAN SABIR BAŞKAN SEÇİLDİ

Salondan ayrılan heyetin ardından kongre, Cengiz Ünal’ın sunduğu liste ile devam etti. Tek liste ile yapılan seçimde Gökhan Sabır, MÜSİAD Karabük Şubesi’nin yeni başkanı olarak seçildi. Sabır’ın yönetiminde şu isimler yer aldı: Suat Aksu, Şenol Kuru, Mustafa Doğan, Şeref Can Kara, Murat Özodabaş, İsmet Alıcı, İsa Akgün, Hayati Demir, Mustafa Köşger, Cemalettin Karagöz ve Aydın Saray.

GENEL MERKEZ RADİKAL KARARLARI DEĞERLENDİRİYOR

Yaşanan bu gerginliklerin ardından, MÜSİAD Genel Merkezi’nin Karabük Şubesi’ni kapatma ya da faaliyetlerini askıya alma gibi radikal kararları değerlendirdiği öğrenildi. Genel Merkez yöneticilerinin, bu tür olayların MÜSİAD’ın kurumsal yapısına zarar verdiği ve kabul edilemez olduğu yönünde görüş bildirdiği ifade ediliyor.

CENGİZ ÜNAL: “KOLTUK ADAMI DEĞİLİM”

Kongrede konuşan mevcut Başkan Cengiz Ünal, MÜSİAD’ın geleneklerine ve kurumsal yapısına her zaman saygılı olduğunu vurguladı. “Ben hiçbir zaman gelenek, örf ve adetlere saygısızlık yapmadım. Asla koltuk adamı değilim” diyen Ünal, kendisine yönelik eleştirileri reddetti.

KAMUOYU SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Yaşanan olaylar, Karabük kamuoyunda geniş yankı bulurken, Genel Merkez ile Karabük Şubesi arasındaki gerilimin MÜSİAD’ın bölgede gelecekteki etkinliğini nasıl etkileyeceği merak konusu oldu. Genel Merkez’in alacağı kararların ilerleyen günlerde netleşmesi bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
zonguldakta sifir atikta yeni donem basliyor KkGKSMd7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak’ta sıfır atıkta yeni dönem başlıyor

Zonguldak Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘Bi-Atıkla’ Atık Yönetim Sistemi’nin tanıtım programı, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Tahsin Erdem’in katılımıyla düzenlenen programa belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ve belediye personeli katılım sağladı.

Çevreye duyarlı, sürdürülebilir ve modern belediyecilik anlayışı doğrultusunda hayata geçirilen ‘Bi-Atıkla’ sistemi ile geri dönüştürülebilir atıkların kaynağında ayrıştırılması ve geri dönüşüm süreçlerine vatandaşlarımızın aktif katılım sağlaması hedefleniyor.

Sistem kapsamında vatandaşlarımız, teslim ettikleri geri dönüştürülebilir atıklar karşılığında puan kazanacak; elde edilen puanlar Belediye Sıfır Atık Marketi’nde kullanılabilecek. Böylece hem çevre bilincinin artırılması hem de sıfır atık kültürünün yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Programda konuşan Başkan Tahsin Erdem, iklim değişikliğiyle mücadelenin yalnızca bugünün değil, geleceğin de en önemli sorumluluklarından biri olduğuna dikkat çekerek, çevre odaklı projelerin kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.

Tanıtım programında ayrıca sistemin işleyişi hakkında katılımcılara detaylı bilgilendirme yapıldı.

Zonguldak Belediyesi olarak çevreyi koruyan, geri dönüşümü teşvik eden ve sürdürülebilir yaşam kültürünü güçlendiren projeleri hayata geçirmeye devam edeceği bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin