MÜSİAD Karabük Şubesi derneğe üye işadamlarını çıkan yeni torba kanunu yasası hakkında bilgilendirdi. Çevikköprü Kadıoğlu Tesislerinde düzenlenen yemekli bilgilendirme toplantısında; Karabük Deftardarı Osman Koçaş ve SGK İl Müdürü Nuri Akçay, yeni torba kanunu yasasındaki yapılandırmalar hakkında işadamlarını bilgilendirdi.
Toplantıya ayrıca, AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar, Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever ve MÜSİAD Karabük Şube Başkanı Ahmet Nur ile Derneğe üye işadamları da büyük ilgi gösterdi.
Toplantının açılışında konuşan MÜSİAD Karabük Şube Başkanı Ahmet Nur, “Karabük MÜSİAD olarak 20 Haziran’da açılışımızı yaparak 6 ay gibi kısa sürede şube olacak noktaya geldi. Buda değerli işadamalrımızın destekleir ile oldu. Türkiye’de açılışı yapılıp 6 ayda şube olan ilk il biz olacağız. 31 Ekim’DE Şanlıurfa’da GİK toplantısında Şuba olma yetkisi verilecek. Karabük MÜSİAD’ı el birliliği ile daha aktiv ve daha ileri getirmek için hep birlikte beyin jimnastiği yapacağız. Bu noktada işadamlarımıza değişik il müdürlerimizle bir araya gelecek. Bu akşam bunun ilkini Deftardarımız ve SGK Müdürümüzle başlatıyoruz. İşadamının işi ilk önce Vergi dairesi ve SGK. Emniyet Müdürümüzde bizleri yalnız bırakmıyor. İstikrar ve huzurun olmadığı bir yerde hiçbir şey olmaz” dedi.
Karabük İl Deftardarı Osman Koçaş ise, MÜSİAD olarak işadamlarının tebrik ederek, “ Sizler iyiki varsınız ve iyi istihdam sağlıyorsunuz.Vergi verip ülkenin gelişmesine katkı sağlıyorsunuz” dedi.
Koçaş ayrıca, torba kanunu çerçevesinde çıkarılan yapılandırma da bugüne kadar 2 bin 552 dilekçe aldıklarını da açıkladı.
SGK İl Müdürü Nuri Akçay’da işverenlerin ödemediği prim borçlarının yapılandırmalarının 31 Aralık’a kadar süreceğini hatırlatarak, “Karabük’te 12 ila 14 bin arasında GSS prim borçlumuz var ve şuanda kadar çok az başvuru yapıldı. Bunalrın yapılandırması 30 Nisan’da sona ereceğinden hepsine tebligat çektik. Bizler Vergi dairesinden bir ay sonra ilk taksit ödemeleri yapılacak. Bizim kurumda ayrıca yüzde peşin indirim teşviki var. Bizim Karabük’te taahhukukun tahsilata oranı yüzde 95’ler seviyesindeyiz ve ilk ikilere giriyoruz. Sosyal Güvenlik kapsamında emeklilerimizin il nüfusu bazında Zonguldak birinci, Bartın ikinci, Sinop üçüncü, Karabük ise 81 il arasında dördüncü sırasında. Buda 250 bin nüfuslu Karabük’te yaklaşık 220 -222 bin kişiye Sosyal Güvenlik kapsamında hizmet veriyoruz. Bize hala GSS’de başvurmayan 7-8 bin kişi var. Bunlarda 30 Nisan’a kadar yapılandırma şansı yakalayacak” dedi.


136
MÜSİAD’dan Bilgilendirme Toplantısı
191
Samsun’da çatıdan düşen inşaat işçisi hayatını kaybetti
Samsun’un Terme ilçesinde çalıştığı 5 katlı binanın çatısından düşen işçi hayatını kaybetti.
Olay, ilçenin Atatürk Caddesi üzerinde bulunan 5 katlı bir binada meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, binanın çatısında tadilat yapan Saim Uzun, yük asansöründen malzeme alırken dengesini kaybetmesi sonucu çatıdan düştü. Çevredeki vatandaşlar tarafından olayın 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar edilmesi üzerine bölgeye sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk incelemede Saim Uzun’un olay yerinde hayatını kaybettiği tespit edildi. Bu esnada bölgede güvenlik önlemleri alındı. Saim Uzun’un cenazesi, incelemelerin ardından olay yerinden kaldırıldı.
Olayla ilgili inceleme başlatıldı.


