Reklam
Reklam
murzioglundan bakan memisogluna saglik sektoru dosyasi 9AS8MNAA jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Ağustos, 2024 04:00 tarihinde yayınlandı
0

Murzioğlu’ndan Bakan Memişoğlu’na sağlık sektörü dosyası

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Salih Zeki Murzioğlu, ilaç sanayi, medikal, sağlık hizmetleri ve uluslararası sağlık turizminde yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerinin değerlendirildiği, “TOBB Sağlık Sektörü İstişare Toplantısı”nda Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’na, “Samsun Sağlık Sektörü Sorun ve Çözüm Önerileri” içerikli dosya sundu.

Başkan Salih Zeki Murzioğlu, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun katılımıyla düzenlenen, “TOBB Sağlık Sektörü İstişare Toplantısı”na katıldı. TOBB İkiz Kuleler’de Dünya Odalar Federasyonu Başkanı ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, ilaç, medikal, kozmetik, sağlık hizmetleri ve uluslararası sağlık turizmi sektör temsilcileri hazır bulundu. Toplantıda ilaç sanayi, medikal, sağlık hizmetleri ve uluslararası sağlık turizminde yaşanan sorunlar masaya yatırılarak, çözüm önerileri değerlendirildi.

Murzioğlu: “Sorunlarımızı ve çözüm önerilerimizi dile getirdik”

Toplantının ardından Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı Salih Zeki Murzioğlu, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’na, Samsun’daki sağlık sektörü temsilcilerine danışılarak hazırlanan, sorun ve çözüm önerilerini içeren bir dosya sundu. İstişare toplantısının çok faydalı geçtiğini kaydeden Başkan Salih Zeki Murzioğlu, “Dünya Odalar Federasyonu Başkanımız ve TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu sağlık sektörünün tüm bileşenlerini, Sağlık Bakanımız Sayın Kemal Memişoğlu’yla bir araya getirdi. Başkanımız Hisarcıklıoğlu yaptığı konuşmada, sağlık sektöründe sürdürülebilirliği sağlamak ve sektörü geleceğe hazırlamak için bütçe ve finansman imkanlarının artırılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini sıraladı. Ülkemizin sağlık turizmi konusunda önemli bir potansiyeli var. Samsun da sağlık hizmetleri bakımından çok alternatifli ve gelişmiş bir şehir. Sektörün gelişiminin desteklenmesi ülkemize de bu bağlamda büyük katkı sağlayacaktır. Biz de bu anlayışla Samsun Ticaret ve Sanayi Odası olarak medikalcilerden, hastanelere, ağız ve diş sağlığı bakım merkezlerinden optikçilere kadar sektöre hizmet eden paydaşlarımızla bir araya gelerek detaylı ve titizlikle hazırladığımız ‘Samsun Sağlık Sektörü Sorun ve Çözüm Önerileri’ raporumuzu Sayın Bakanımıza ilettik. Sayın Bakanımız ve değerli ekibi sağ olsunlar iletişime açık şekilde her konuya duyarlılık gösterdi. Oda olarak sektörlerimizin gelişimine yönelik girişimlerde bulunmaya devam edeceğiz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
cxz
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
19 Mayıs, 2026 12:19 tarihinde yayınlandı
0

Karabüklü öğrencilerden Türkiye dereceleri

Karabüklü öğrenciler, farklı branşlarda düzenlenen Türkiye Şampiyonalarında elde ettikleri derecelerle büyük gurur yaşattı. Boks, Wushu Kung Fu, duatlon ve tekvando branşlarında mücadele eden öğrenciler önemli başarılara imza attı.

Gençler A Türkiye Boks Şampiyonası’nda, Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Görkem Kızıltoprak Türkiye şampiyonu olurken, Kıymet ve Mustafa Yazıcı Anadolu Lisesi öğrencisi Elif Diktepe ise Türkiye üçüncüsü oldu.

Wushu Kung Fu Türkiye Şampiyonası’nda da Karabüklü sporcular dikkat çekti. Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Arda Cemal Taşbaş, 90 kilogram kategorisinde Türkiye şampiyonluğunu kazandı. Demir Çelik Anadolu Lisesi öğrencisi Berra Narin Ataman, 70-85 kilogram kategorisinde Türkiye ikincisi olurken, Kardemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Vesilenur Yücel 65-70 kilogram kategorisinde Türkiye üçüncülüğü elde etti. Yavuz Sultan Selim Ortaokulu öğrencisi Irmak Taşbaş ise 52 kilogram kategorisinde Türkiye üçüncüsü oldu.

Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından düzenlenen Çaycuma Duatlonu Türkiye Şampiyonası’nda da Karabüklü öğrenciler başarılı sonuçlar aldı. Emek Ortaokulu öğrencisi Yiğit Ömer Yılman, M3 Erkek kategorisinde Türkiye birincisi olurken, TED Karabük Koleji öğrencisi Mustafa Sarıoğlu Yıldız Erkek kategorisinde Türkiye ikinciliğini kazandı. Bahçeşehir Koleji öğrencisi Buğlem Duru, Yıldız M3 Kız kategorisinde Türkiye üçüncüsü olurken, Soğuksu Ortaokulu öğrencisi Poyraz Gürgen de M3 Erkek kategorisinde Türkiye üçüncülüğü elde etti.

Türkiye Tekvando Yarışması’nda ise Karabük Bahaddin Gazi İmam Hatip Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Azra Özcan, Türkiye üçüncüsü olarak önemli bir başarıya imza attı.

Karabük genelinde farklı okullardan öğrencilerin elde ettiği dereceler, hem aileleri hem de eğitim camiasında büyük sevinçle karşılandı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin