Murzioğlu: "Yatırımlar Samsun’u ‘bölgenin yükselen yıldızı’ yapacak, sanayi de çıta yükselecek" - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:19
Güneş 06:45
Öğle 13:02
İkindi 16:26
Akşam 19:09
Yatsı 20:29
İmsaka son --:--
murzioglu yatirimlar samsunu bolgenin yukselen yildizi yapacak sanayi de cita yukselecek DPt57XFn
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Şubat, 2025 16:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Murzioğlu: “Yatırımlar Samsun’u ‘bölgenin yükselen yıldızı’ yapacak, sanayi de çıta yükselecek”

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Lideri Salih Zeki Murzioğlu, Samsun’un gündeminde olan otomotiv fabrikası ve savunma sanayi yatırımlarının Samsun’u bölgenin yükselen yıldızı yapacağını ve sanayi kenti olma yolunda çıtayı diğer bir düzeye sıçratacağını söyledi.

Samsun TSO Yönetim Kurulu Lideri Salih Zeki Murzioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın evvelki gün Kabine Toplantısı’nın akabinde ikinci kere gündeme getirdiği Çinli otomotiv firması yatırımının yanı sıra ve savunma sanayi yatırımları konusunda açıklamalarda bulundu.

Yıllardır süren beklenti karşılığını buldu

Açıklamasında, Samsun’un altyapı konusunda güçlü argümanlara sahip olduğunu her fırsatta tabir ettiklerini belirten Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Bizler her platformda kentimizin potansiyel olarak sahip olduğu üstünlükleri vurgulayarak aktarıyoruz. Gerek üretim imkanları altyapısı gerek insan kaynakları geliştirme imkanlarımız gerekse tahminen de bir yatırımı çekme konusunda epeyce bağlayıcı bir konu olan yaşanabilir bir kent olmamız hasebiyle çok güçlü argümanlara sahibiz. Potansiyelimizin ne kadar büyük olduğu, kentin muhtaçlığının ne olduğunu hakikat anlatma konusunda daima ısrarcı olduk. Bu kentin endüstrisinin büyümesi, istihdam alanı oluşturmak ve ihracatı artırmak için sanayi alanına gereksinimimiz var dedik. Yeni OSB bu ısrarlı anlatımın, her platformda bıkmadan defaatle anlatmamızın bir sonucu olarak karşılığını buldu, tahsis süreçleri başladı. Yıllardır bu kentin otomotiv sanayisine yönelik kıymetli bir imalat kapasitesine ve uyumlanma yeteneğine sahip olduğumuzu söyledik, yeri geldi kapıyı çaldık teğe bir anlattık. Otomotiv yatırımı konusu Türkiye’nin gündemine her geldiğinde Samsun, aday kentler ortasında yer aldı. Neredeyse artık kent efsanesine dönen bu beklenti Yeni OSB’nin varlığıyla birlikte nihayet karşılıklı buldu ve dünyanın önde gelen markalarından biri artık yatırım gayesine Samsun’u aldı” dedi.

“Yerli, yabancı yatırımlarla Samsun yükselmeye devam edecek”

Samsun’a ve ülkeye büyük ivme kazandıracak sanayi yatırımlarının gerçekleşmesi noktasında emeği geçen herkese teşekkür eden Lider Murzioğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız en son Kabine Toplantısı’nın akabinde yaptığı açıklamada, bu beklentiye ait ‘Bir öbür Çin firması yatırımını şu anda Samsun’a yapıyor’ diye tabir ederek; hazırlıkların tamamlandığı ve çok kısa vakit içinde Samsun’da bu markanın temelinin atılacağı bilgisini paylaştı. Samsun yılların beklentisini, Türkiye’ye yüksek teknoloji yatırımıyla karşılamış olacak. Kentimiz sanayi manasında çıtayı öbür bir düzeye taşıyacak. Kentimizin kalkınmasına katkı veren tüm aktörlere teşekkür ediyor, bu değerli yatırım kentimize ve ülkemize iyi olmasını diliyoruz. Samsun; BAYKAR Teknolojileri, Makine Kimya Sanayisi üzere savunma endüstriye yönelik yatırımlarla, yerli ve yabancı yeni yatırımla, araba sanayisinde geldiği noktayla istihdam ve ihracatta da yükselmeye devam ederek Türkiye’nin önde gelen sanayi kentleri ortasında süratle yerini alacak. Biz de Samsun Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu manada bedel oluşturmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda hafif ticari arac tasa carpti 1 yarali MbPE8e9Q
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Mart, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da hafif ticari araç taşa çarptı: 1 yaralı

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde hafif ticari aracın taşa çarpması neticesinde 1 kişi yaralandı.

Kaza, Kastamonu’nun Taşköprü ilçesi Çetmi köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, H.Ö. idaresindeki 37 NZ 094 Peugeot marka hafif ticari araç, sürücünün önüne çıkan hayvana çarpmamak için manevra yapması neticesinde taşa çarptı. Sürücü kazayı küçük sıyrıklarla atlatırken, yolcu olarak araçta bulunan İ.Ö. yaralandı. Olay yerine gelen ekipler tarafından araçtan çıkartılan yaralı, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Jandarma ekipleri kazayla ilgili incleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin