Murzioğlu: "Yatırımlar Samsun’u ‘bölgenin yükselen yıldızı’ yapacak, sanayi de çıta yükselecek" - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:18
Güneş 06:43
Öğle 13:02
İkindi 16:27
Akşam 19:10
Yatsı 20:30
İmsaka son --:--
murzioglu yatirimlar samsunu bolgenin yukselen yildizi yapacak sanayi de cita yukselecek DPt57XFn
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Şubat, 2025 16:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Murzioğlu: “Yatırımlar Samsun’u ‘bölgenin yükselen yıldızı’ yapacak, sanayi de çıta yükselecek”

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Lideri Salih Zeki Murzioğlu, Samsun’un gündeminde olan otomotiv fabrikası ve savunma sanayi yatırımlarının Samsun’u bölgenin yükselen yıldızı yapacağını ve sanayi kenti olma yolunda çıtayı diğer bir düzeye sıçratacağını söyledi.

Samsun TSO Yönetim Kurulu Lideri Salih Zeki Murzioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın evvelki gün Kabine Toplantısı’nın akabinde ikinci kere gündeme getirdiği Çinli otomotiv firması yatırımının yanı sıra ve savunma sanayi yatırımları konusunda açıklamalarda bulundu.

Yıllardır süren beklenti karşılığını buldu

Açıklamasında, Samsun’un altyapı konusunda güçlü argümanlara sahip olduğunu her fırsatta tabir ettiklerini belirten Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Bizler her platformda kentimizin potansiyel olarak sahip olduğu üstünlükleri vurgulayarak aktarıyoruz. Gerek üretim imkanları altyapısı gerek insan kaynakları geliştirme imkanlarımız gerekse tahminen de bir yatırımı çekme konusunda epeyce bağlayıcı bir konu olan yaşanabilir bir kent olmamız hasebiyle çok güçlü argümanlara sahibiz. Potansiyelimizin ne kadar büyük olduğu, kentin muhtaçlığının ne olduğunu hakikat anlatma konusunda daima ısrarcı olduk. Bu kentin endüstrisinin büyümesi, istihdam alanı oluşturmak ve ihracatı artırmak için sanayi alanına gereksinimimiz var dedik. Yeni OSB bu ısrarlı anlatımın, her platformda bıkmadan defaatle anlatmamızın bir sonucu olarak karşılığını buldu, tahsis süreçleri başladı. Yıllardır bu kentin otomotiv sanayisine yönelik kıymetli bir imalat kapasitesine ve uyumlanma yeteneğine sahip olduğumuzu söyledik, yeri geldi kapıyı çaldık teğe bir anlattık. Otomotiv yatırımı konusu Türkiye’nin gündemine her geldiğinde Samsun, aday kentler ortasında yer aldı. Neredeyse artık kent efsanesine dönen bu beklenti Yeni OSB’nin varlığıyla birlikte nihayet karşılıklı buldu ve dünyanın önde gelen markalarından biri artık yatırım gayesine Samsun’u aldı” dedi.

“Yerli, yabancı yatırımlarla Samsun yükselmeye devam edecek”

Samsun’a ve ülkeye büyük ivme kazandıracak sanayi yatırımlarının gerçekleşmesi noktasında emeği geçen herkese teşekkür eden Lider Murzioğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız en son Kabine Toplantısı’nın akabinde yaptığı açıklamada, bu beklentiye ait ‘Bir öbür Çin firması yatırımını şu anda Samsun’a yapıyor’ diye tabir ederek; hazırlıkların tamamlandığı ve çok kısa vakit içinde Samsun’da bu markanın temelinin atılacağı bilgisini paylaştı. Samsun yılların beklentisini, Türkiye’ye yüksek teknoloji yatırımıyla karşılamış olacak. Kentimiz sanayi manasında çıtayı öbür bir düzeye taşıyacak. Kentimizin kalkınmasına katkı veren tüm aktörlere teşekkür ediyor, bu değerli yatırım kentimize ve ülkemize iyi olmasını diliyoruz. Samsun; BAYKAR Teknolojileri, Makine Kimya Sanayisi üzere savunma endüstriye yönelik yatırımlarla, yerli ve yabancı yeni yatırımla, araba sanayisinde geldiği noktayla istihdam ve ihracatta da yükselmeye devam ederek Türkiye’nin önde gelen sanayi kentleri ortasında süratle yerini alacak. Biz de Samsun Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu manada bedel oluşturmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda sikayetci olmayalim bulusmasi silahli kavgaya donustu dgp8TfU6
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Mart, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da “Şikayetçi olmayalım” buluşması, silahlı kavgaya dönüştü

Bolu’da iki grup arasında ’alacak-verecek’ meselesi yüzünden başlayan husumet, barışma buluşmasında silahlı kavgaya dönüştü. Mahallelinin de karıştığı kavgayı polis ekipleri biber gazı sıkarak ayırırken, olayda şans eseri vurulan olmadı. 3 kişi gazdan etkilendi.

Olay, gece saatlerinde Çıkınlar Mahallesi Çıkınlar Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, aralarında ’alacak-verecek’ meselesi nedeniyle husumet bulunan iki grup, dün gece saatlerinde kavga etti. Olayın ardından bugün gece saatlerinde telefonla görüşen taraflar, birbirlerinden şikayetçi olmamak üzere anlaşıp yüz yüze konuşmak için Çıkınlar Caddesi’ndeki bir apartmanın önünde sözleşti.

Silahlı kavgaya dönüştü

Araçla buluşma noktasına gelen grup ile apartman önünde bekleyenler arasında başlayan konuşma, kısa sürede alevlenerek yeniden tartışmaya dönüştü. Tartışmanın büyümesi üzerine araçla gelen gruptaki şüpheliler, yanlarında getirdikleri tabancayla ateş açtı. Silahlı kavgada şans eseri kurşunların isabet ettiği kimse olmazken, şüpheliler geldikleri araçla olay yerinden hızla kaçtı.

Komşular kavgaya karıştı

Silah seslerinin ardından ortalık karışırken, karşı apartmanda bulunan kişiler de henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı olaya dahil oldu. Sokak ortasında büyüyen kavgayı gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine, olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Bölgeye gelen polis ekipleri, kalabalığı dağıtmak ve kavgayı sonlandırmak için biber gazı ile müdahale etti. Ekiplerin müdahalesiyle taraflar güçlükle ayrılırken, sıkılan biber gazından etkilenen 3 kişiye olay yerinde hazır bekleyen sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi.

Polis ekipleri, olay yerinde boş kovan incelemesi yaparken, silahlı kavgaya karışıp araçla kaçan şüphelilerin yakalanması için geniş çaplı çalışma başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin