blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Şubat, 2025 16:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Murzioğlu: “Yatırımlar Samsun’u ‘bölgenin yükselen yıldızı’ yapacak, sanayi de çıta yükselecek”

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Lideri Salih Zeki Murzioğlu, Samsun’un gündeminde olan otomotiv fabrikası ve savunma sanayi yatırımlarının Samsun’u bölgenin yükselen yıldızı yapacağını ve sanayi kenti olma yolunda çıtayı diğer bir düzeye sıçratacağını söyledi.
Samsun TSO Yönetim Kurulu Lideri Salih Zeki Murzioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın evvelki gün Kabine Toplantısı’nın akabinde ikinci kere gündeme getirdiği Çinli otomotiv firması yatırımının yanı sıra ve savunma sanayi yatırımları konusunda açıklamalarda bulundu.

Yıllardır süren beklenti karşılığını buldu
Açıklamasında, Samsun’un altyapı konusunda güçlü argümanlara sahip olduğunu her fırsatta tabir ettiklerini belirten Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, "Bizler her platformda kentimizin potansiyel olarak sahip olduğu üstünlükleri vurgulayarak aktarıyoruz. Gerek üretim imkanları altyapısı gerek insan kaynakları geliştirme imkanlarımız gerekse tahminen de bir yatırımı çekme konusunda epeyce bağlayıcı bir konu olan yaşanabilir bir kent olmamız hasebiyle çok güçlü argümanlara sahibiz. Potansiyelimizin ne kadar büyük olduğu, kentin muhtaçlığının ne olduğunu hakikat anlatma konusunda daima ısrarcı olduk. Bu kentin endüstrisinin büyümesi, istihdam alanı oluşturmak ve ihracatı artırmak için sanayi alanına gereksinimimiz var dedik. Yeni OSB bu ısrarlı anlatımın, her platformda bıkmadan defaatle anlatmamızın bir sonucu olarak karşılığını buldu, tahsis süreçleri başladı. Yıllardır bu kentin otomotiv sanayisine yönelik kıymetli bir imalat kapasitesine ve uyumlanma yeteneğine sahip olduğumuzu söyledik, yeri geldi kapıyı çaldık teğe bir anlattık. Otomotiv yatırımı konusu Türkiye’nin gündemine her geldiğinde Samsun, aday kentler ortasında yer aldı. Neredeyse artık kent efsanesine dönen bu beklenti Yeni OSB’nin varlığıyla birlikte nihayet karşılıklı buldu ve dünyanın önde gelen markalarından biri artık yatırım gayesine Samsun’u aldı" dedi.

"Yerli, yabancı yatırımlarla Samsun yükselmeye devam edecek"
Samsun’a ve ülkeye büyük ivme kazandıracak sanayi yatırımlarının gerçekleşmesi noktasında emeği geçen herkese teşekkür eden Lider Murzioğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımız en son Kabine Toplantısı’nın akabinde yaptığı açıklamada, bu beklentiye ait ‘Bir öbür Çin firması yatırımını şu anda Samsun’a yapıyor’ diye tabir ederek; hazırlıkların tamamlandığı ve çok kısa vakit içinde Samsun’da bu markanın temelinin atılacağı bilgisini paylaştı. Samsun yılların beklentisini, Türkiye’ye yüksek teknoloji yatırımıyla karşılamış olacak. Kentimiz sanayi manasında çıtayı öbür bir düzeye taşıyacak. Kentimizin kalkınmasına katkı veren tüm aktörlere teşekkür ediyor, bu değerli yatırım kentimize ve ülkemize iyi olmasını diliyoruz. Samsun; BAYKAR Teknolojileri, Makine Kimya Sanayisi üzere savunma endüstriye yönelik yatırımlarla, yerli ve yabancı yeni yatırımla, araba sanayisinde geldiği noktayla istihdam ve ihracatta da yükselmeye devam ederek Türkiye’nin önde gelen sanayi kentleri ortasında süratle yerini alacak. Biz de Samsun Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu manada bedel oluşturmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Kasım, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Samsun’da yapı belgesi izninde son 7 yılın zirvesi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) datalarına nazaran 2025’in 3. çeyreğinde Samsun’da 3 bin 659 binaya yapı dokümanı verildi. Bu sayı, Samsun’da son 7 yılda en çok yapı evrakı verilen devir olarak kayıtlara geçti.
TÜİK, yılın 3. çeyreğinin yapı müsaade istatistiklerini paylaştı. Bilgilere nazaran Samsun’da yapı müsaadelerde 2018’den sonra bu yılın 3. çeyreğinde tavan yaptı. En son 2018’in 3. çeyreğinde 5 bin 110 daireye yapı müsaade dokümanı verilmişti. Bu yıl üçüncü çeyreğine kadar 2 binlerde kalan yapı müsaade dokümanı sayısı birinci sefer 2025’in sondan bir evvelki çeyreğinde 3 binin üzerine çıktı.
Samsun’da yılların üçüncü çeyrekleri dikkate alındığında 2019’da 2 bin 237 daireye, 2020’de 2 bin 440 daireye, 2021’de 2 bin 542 daireye, 2022’de 2 bin 093 daireye, 2023’te 2 bin 212 daireye, 2024’te 2 bin 034 daireye yapı evrakı verildi. Bugün açıklanan bilgiler ışığında ise 2025’in 3. çeyreğinde Samsun’da 3 bin 659 binaya yapı evrakı verildi. 3 bin 659 yapı evrakı ile son 7 yılın da rekoru kırılmış oldu. Ayrıyeten 2025 yılında Samsun’da 1. çeyrekte 2 bin 479 daire ve 2. çeyrekte 3 bin 090 daire olmak üzere toplamda 9 bin 228 daireye yapı evrakı verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin