Reklam
Reklam
66c5c38f85454 jpg
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
21 Ağustos, 2024 13:38 tarihinde yayınlandı
0

Müracaatlar Bitti, 1726 Kişi Başvurdu

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları’nın (KARDEMİR) 100 işçi alımı yapacağını duyurmasının ardından başlayan başvurucu süreci tamamlandı. İŞKUR’a ,  müracaatların başladığı andan itibaren 1726 vatandaş başvuruda bulundu

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları’nın (KARDEMİR) 100 işçi alımı yapacağını duyurmasının ardından Karabük Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Müdürlüğü’nde büyük bir yoğunluk yaşandı. 21 Ağustos Çarşamba günü sona eren başvurularda 1726 kişi İŞKUR’a  iş başvurusunda bulundu, bu başvuruların 1391’i internet üzerinden gerçekleşirken, 335’i ise şahsen yapıldı.

İŞKUR İl Müdürü Ferhat Sarıçam, başvuruların sona ermesinin ardından bir açıklama yaptı. Sarıçam, KARDEMİR’in işçi alım ilanının büyük bir ilgi gördüğünü belirterek, bu kadar yoğun bir başvuru sürecini başarılı bir şekilde yönettiklerini ve başvuruların değerlendirme sürecine hızlıca geçileceğini ifade etti.

Bu gelişme, Karabük’te işsizlik sorununun hala önemli bir mesele olduğunu ve  halkın istihdam fırsatlarına büyük bir ihtiyaç duyduğunu gözler önüne sererken,  KARDEMİR gibi büyük sanayi kuruluşlarının yeni iş imkanları sunması, bölge ekonomisi ve sosyal yaşamı açısından da büyük önem taşıyor. Başvuruların ardından yapılacak değerlendirmeler sonucunda, KARDEMİR tarafından seçilecek 100 kişi, fabrikanın çeşitli birimlerinde istihdam edilecek.

KARDEMİR gibi büyük işletmelerin, bu tür istihdam ilanları ile topluma katkı sağlamak adına önemli adımlar attığı, ancak mevcut ekonomik koşullar nedeniyle bu tür fırsatların sınırlı kaldığı da açıkça görülüyor.

Sonuç olarak, 100 kişilik işçi alımı için yapılan 1726 başvuru, bölgedeki işsizlik sorununun boyutunu gözler önüne sererken, aynı zamanda KARDEMİR gibi köklü işletmelerin, bölge halkı için ne kadar büyük bir önem taşıdığını da ortaya koyuyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
IMG 5234
İsmail AKCA Avatarı
İsmail AKCA
29 Mayıs, 2026 17:31 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

CHP’de MUTLU SON, AKAY’ı da HARCADILAR

Bayram denildiğinde ilk akla; birlik, beraberlik gelir.

Ama görünen o ki Karabük’teki CHP bayramlaşmasında ne bayram vardı ne de birlik-beraberlik havası…

CHP’de Bayramlaşma değil, Hesaplaşma vardı…

Günlerdir parti içinde kaynayan kazan, bayramın ikinci günü iyice taşmış oldu. Herkesin gözü bir kişiye çevrildi;

Karabük Milletvekili Cevdet Akay’a…

İşin garibi şu…
Ankara’da çıkıp ekonomi konuşurken, bütçe açığını anlatırken, hükümete yüklenirken alkışlanan Akay, iş parti içi meseleye gelince bir anda hedef tahtasına kondu. Dün omuz omuza yürüyenler bugün dönüp oklarını Akay’a çevirdi.

Karabük siyasetini bilen bilir…
Bu şehirde adamı önce sırtına vurup överler, sonra sessiz sessiz ayağının altındaki taşı çekiverirler…

Bayramlaşma programında yaşanan görüntü de tam olarak buydu.

Sanki önceden hazırlanmış bir senaryo vardı.
Bir taraf vitrine çıkarıldı, bir taraf ise eleştiri oklarının hedefinde kaldı.

Özgür Özel’in övgüler dizdiği Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin ön plana çıkarılması tesadüf değildi. Verilen fotoğraf da verilen mesaj da çok açıktı. Parti içinde yeni bir denge kuruluyor, eski hesaplar yeniden açılıyor.

Hali hazırda; birkaç gün önce eski il başkanlarından Erdoğan Dinçel’in çıkıp milletvekilini hedef alan sözleri boşuna değildi. O açıklamalar bugün yaşananların adeta fragmanıymış.

Aslında Karabük CHP’de biz bu senaryoyu 2023 seçimleri öncesinde de seyrettik.

2023 seçimleri öncesinde kimlerin kimlere çelme taktığını, kimlerin birbirinin kuyusunu kazdığını herkes gördü. Şimdi aynı filmin yeni sahnesi oynanıyor.

Ama burada sorulması gereken esas soru şu:

Parti gerçekten iktidarla mı mücadele ediyor, yoksa kendi içinde birbirini mi yiyor?

Çünkü vatandaş pazardaki yangını konuşuyor, emekli geçim derdini konuşuyor, genç işsizliği konuşuyor…

CHP’de ise hâlâ koltuk hesabı, ekip kavgası, adam harcama operasyonu konuşuluyor.

CHP genel merkezinde bugün yaşanan Kılıçdaroğlu – Özel koltuk savaşının yansımasını Karabük CHP fırsat bildi, Cevdet AKAY’ın yukarıdan dayatma ile gönderildiği iddia edenler ve Milletvekilliğini hazmedemeyenler adam yeme operasyonuna başladı.

Başardı mı?

Kesinlikle başardı…

Bugün AKAY’ı HARCADILAR, şimdi sıradaki KİM?