Muhtarlar Köylerinin Sorunlarını Anlattı

Karabük Postası tarafından
09 Nisan, 2015 14:28 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

İstanbul’da kurulu bulunan Ovacuma Uluyayla Akkışla Dernek Başkanı Durmuş Eren başkanlığında bir araya gelen köy muhtarları köy yollarının sorunlarını anlattı. Safranbolu Dipsiz Göl tesislerinde öğle yemeğinde Safranbolu Kaymakamı Murat Bulancak, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun ile Safranbolu ve Eflani İl Genel Meclis üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda köy muhtarları adına Dernek Başkanı Durmuş Eren, köy yollarının iyileştirmesi yönünde taleplerini iletti. Eren, bugüne kadar yapılan çalışmalar kapsamında emeği geçenlere teşekkür ederek, “ Muhtarlarımızla buradayız. Hayat standartları genişledikçe istekler bitmez. Biz özellikle Ovacuma’dan Eflani’ye bağlanan grup yolumuzun genişletme çalışmaları yapıldı. Bu sene yoğun kış nedeniyle yapan kar ve yağmurdan dolayı yollarda çukurlar oluştuğundan araçlar daha ilerlemekte güçlük çekiyor. Yolları yapılan yerler ham ve toprak yol olduğundan kar ve yağmur sonrası yollara neredeyse kullanılamaz hale geldiğinden köylülerimiz büyük sıkıntı yaşamakta. Genişletme yapılan yerlerin bu yıl programa alınarak asfalt yapılmasını ve ayrıca 12 kilometrelik Ovacuma Eflani grup yolundan sonraki alanda stabilize yol olduğundan buranın da iyileştirilmesini istiyoruz. Bu konuda sizlerin yardım desteklerini bekliyoruz” dedi. Safranbolu ilçe Kaymakamı Murat Bulancak ise, “ Vatandaşlarımızın eksiği ve sıkıntısı neyse bunları çözmeye gayret ediyoruz. Bu hizmetlerimizi yapmamıza vesile olan Valimize ve Özel İdaremize teşekkür ediyoruz. Amacımız vatandaş mutlu olsun ve eksiklikleri giderilsin. Vatandaşlarımız köylerine yavaş yavaş yerleşmesini istiyoruz. Bu kapsamda köylerimize gerekli yatırımlar yapılarak eksiklikleri gidermek adına ne gerekiyorsa yapmaya çalışacağız” dedi. İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, asfaltı artık kurum olarak kendilerinin yaptığını ve 5-6 yıl içinde tüm köy yollarını asfaltlamayı hedeflediklerini ve asfaltsız köy yolunun kalmayacağını söyledi. Uzun ayrıca, bu yıl aşırı yağışlar nedeniyle heyelanlar meydana geldiğinden grup yollarında bir çalışma yapamadıklarını ve havaların düzelmesi ile birlikte çalışmalara başlayacaklarını da ifade ederek, “ Havaların düzelmesi ile birlikte bir heyet gönderip yollarda inceleme yapacağız. Biz elimizden geleni bu yıl yapmaya gayret edeceğiz. O bölgede su taşkınlarından çok korkuyoruz. DSİ’nin o bölgede güzel bir çalışma yapması ile birlikte bizlerde yolları istediğimiz seviyeye çıkartmış oluruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Düz giderken ağaca çarpıp devrildi: O anlar kamerada

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bolu’da rampa üst çıkarken denetimden çıkarak yan yatan arabanın, güvenlik kamera manzaraları ortaya çıktı. Yavaş geldiği görülen aracın yol kenarındaki ağaca çarparak devrildiği görüldü.

Kaza, Borazanlar Mahallesi D-100 Karayolu Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Ebru Y. idaresindeki 06 BOC 089 plakalı araba, rampa üst çıkarken denetimden çıkarak yol kenarındaki ağaca çarparak devrildi. Kazada yaralı şoför gruplarca sıkıştığı yerden çıkarıldı. Sıhhat gruplarınca ambulansta birinci müdahalesi yapılan şoför Bolu İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Kazada hasar gören araba alımlı yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. Öte yandan, kaza anına ilişkin bir iş yerinin güvenlik kamerası manzarası ortaya çıktı. Arabanın yavaş hızla geldiği, yol kenarında bulunan ağaca çarparak devrildiği görüldü.

Kazayla ilgili inceleme sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.