Muhsin Bey evine  "En İyi Restore Edilen Ev Ödülü" plaketi çakıldı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
17 Eylül, 2021 08:18 tarihinde yayınlandı
0
0

Muhsin Bey evine  “En İyi Restore Edilen Ev Ödülü” plaketi çakıldı

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan  Safranbolu ilçesinde “Kültürel Miras ve Korumacılık” temasıyla düzenlenen 22. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında Muhsin Bey Evi’ne “En İyi Restore Edilen Ev Ödülü” plaketi çakıldı.

Safranbolu ilçesinde bu yıl 22’ncisi düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Daha sonra 182 yıllık olan Muhsin Bey Evi’ne “En İyi Restore Edilen Ev Ödülü” plaket çakım töreni yapıldı. Törene, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, Araç Belediye Başkanı Satılmış Sarıkaya, iş insanı Şefik Dizdar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Plaket çakım töreninde konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, tarihi konakların korunmasının çok önemli olduğunu belirterek, “Bu değerli evleri nesilden nesle aktarmak hepimizin görevi ve biz bunları yaşayarak koruyoruz. Bunları turizme kazandırmak gerekiyor. Bizlerin görevi de turizmi Safranbolu’da canlandırmak, sürdürülebilir hale getirmek, daha fazla insanın kültürümüzü tanımasına katkı sunmak. Ben bu evlerin korunmasında emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konuşmanın ardından Başkan Köse ve Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz “En İyi Restore Edilen Ev Ödülü’ plaketini tarihi konağın duvarına çaktı.
Tören konağın gezilmesinin ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
alaplidaki imam hatip ortaokulu insaatinda denetim gerceklestirdiler iDWnRTQF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Nisan, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Alaplı’daki İmam Hatip Ortaokulu İnşaatında Denetim Gerçekleştirdiler

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde yapımı İmam Hatip Ortaokulu inşaatı sürüyor.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt ve ilçe protokol üyeleri, Alaplı’da yapım süreci hızla ilerleyen İmam Hatip Ortaokulu inşaat sahasını ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında yerinde incelemelerde bulundu.

Ziyaret programına Milletvekili Saffet Bozkurt’un yanı sıra Alaplı Kaymakamı Selçuk Köksal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, AK Parti İlçe Başkanı Altan Güngör ve teşkilat mensupları katılım sağladı. Kaba inşaatı büyük oranda tamamlanan okul binasını gezen heyet, yüklenici firma yetkililerinden teknik detaylar ve projenin teslim süreciyle ilgili kapsamlı bir brifing aldı.

İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Milletvekili Saffet Bozkurt, Alaplı’nın eğitim altyapısını güçlendirmek amacıyla yatırımların takipçisi olduklarını vurguladı. Bozkurt, çocukların modern ve güvenli alanlarda eğitim görmesinin öncelikli hedefleri olduğunu belirterek, okulun donanımı ve mimarisiyle ilçeye değer katacağını ve planlanan takvimde tamamlanarak hizmete açılacağını ifade etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik ise okulun tamamlanmasıyla bölgedeki derslik ihtiyacının önemli ölçüde giderileceğini kaydetti. Modern laboratuvarlar, kütüphane ve sosyal donatı alanlarıyla projelendirilen okulun, ilçenin eğitim kalitesine yeni bir soluk getirmesi hedefleniyor. Protokol üyeleri, incelemelerin ardından şantiye çalışanlarına kolaylıklar dileyerek alandan ayrıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin