Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
11 Aralık, 2015 15:09 tarihinde yayınlandı
0

Müftülükten “Gelin Engelleri Beraber Aşalım” Programı

Karabük İl Müftülü tarafından Diyanet İşleri Başkanlığının, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Türkiye genelinde başlattığı “Gelin Engelleri Beraber Aşalım” temalı program düzenlendi.
İl Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen programa; Vali Orhan Alimoğlu, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Durmuş Ali Daldallı, Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Feridun Karataş, İl Müftüsü Halil Bektaş, Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şube Başkanı ve üyeleri ile engelli vatandaşlar katıldı.
Kur-an’ı Kerim Tilaveti ile başlayan program engelli vatandaşlarımızın sorunları ve bu sorunların çözümü ile ilgili konuşmalar yapıldı.
Toplantı kısa bir konuşma yapan Vali Orhan Alimoğlu “Engelleri Birlikte Aşalım” başlığı güzel olmuş. Zaten yeryüzünde insanlar birlikte olamazlarsa hayat da manasız, dünya da manasız olur yeryüzünü güzelleştirenler insanlardır. Biz ailelerimizi iyileştirdikçe, komşuluğa dikkat ettikçe engel tanımayız. Asıl sıkıntı aklında ve gönlünde arıza olanlardır, onun dışında akıl ve gönül sağlamsa zaten mesele yok demektir. Cenabı hak Adil ve Kadir, bir tarafı eksiltirse öbür tarafı arttırıyor. Evlerimize ve komşuluklarımıza biraz daha dikkat edersek bize engel olmaz. Her an bir tarafımızı arızalanabilir o yüzden sağlamken onu iyi kullanacağız, geliştireceğiz. Bütün işler dönüp dolaşıp aileye geliyor, aile ve komşuluk sağlam olduğu zaman orası cennet zaten. Komşuluğun sınırı da dünya, ama nereden başlayacağız en yakınımızdan başlayacağız. Bu programı tertipleyen hocalarımıza teşekkür ediyorum faaliyetlerin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Konuşmaların ardından “Sessiz Güller” grubu tarafından beden dili kullanılarak ilahi sunumu yapıldı. Programın son bölümünde Vali Orhan Alimoğlu, Engelliler Günü münasebetiyle İl Müftülüğü tarafından kura ile Ümre’ye götürülecek iki engelli vatandaşımızın kurasını çekerek, kazananlara hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumun sakli cenneti yesil gol dogaseverlerin gozdesi oldu lX5YJRQx
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Çorum’un ’saklı cenneti’ Yeşil Göl doğaseverlerin gözdesi oldu

Çorum’un Laçin ilçesinde “saklı cennet” olarak nitelendirilen Yeşil Göl, doğal güzellikleriyle vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

Çorum’un Laçin ilçesinde bulunan Yeşil Göl, suyunun rengi ve çevresini saran ağaçlarla mest ediyor. Sahip olduğu eşsiz doğal güzelliği ve zengin bitki örtüsüyle dikkat çeken göl, aynı zamanda çok sayıda balık türüne de ev sahipliği yapıyor. Şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyen vatandaşların uğrak noktası haline gelen bölgede, ziyaretçiler göl kenarında piknik yapmanın keyfini çıkarırken, orman içerisindeki patika yollarda yürüyüş yaparak doğayı keşfetme imkanı buluyor. Bölgede macera tutkunları için ATV turları gibi etkinlikler düzenleniyor. Yılın her mevsimi doğaseverlerin olan bölgeye havaların ısınmasıyla birlikte ilgi arttı.

“Buranın havası çok güzel”

Arkadaşlarıyla birlikte bölgeye gezmeye gelen Mehmet Karakurt, “Köpeğimizi gezdirmeye geldik. 2-3 hafta önce özellikle su seviyesi çok aşağıdaydı. Ama son yağışlarla birlikte yükselmiş durumda. Sadece burası değil, diğer barajlarımız da aynı şekilde. Buranın havası çok güzel” dedi.

“Çok hoşumuza gitti”

Ailesiyle birlikte piknik yapmak için bölgeye gelen Arif Işık da, “Niyetimiz Oğuzlar ilçesine gitmekti ama ağabeyim burayı önerdi. Biz de görmeye geldik ve geldiğimizde de çok memnun kaldık. İleride bulunan şelaleyi gezdik. Çok hoşumuza gitti” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin