Karabük İl Müftülü tarafından Diyanet İşleri Başkanlığının, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Türkiye genelinde başlattığı “Gelin Engelleri Beraber Aşalım” temalı program düzenlendi.
İl Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen programa; Vali Orhan Alimoğlu, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Durmuş Ali Daldallı, Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Feridun Karataş, İl Müftüsü Halil Bektaş, Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şube Başkanı ve üyeleri ile engelli vatandaşlar katıldı.
Kur-an’ı Kerim Tilaveti ile başlayan program engelli vatandaşlarımızın sorunları ve bu sorunların çözümü ile ilgili konuşmalar yapıldı.
Toplantı kısa bir konuşma yapan Vali Orhan Alimoğlu “Engelleri Birlikte Aşalım” başlığı güzel olmuş. Zaten yeryüzünde insanlar birlikte olamazlarsa hayat da manasız, dünya da manasız olur yeryüzünü güzelleştirenler insanlardır. Biz ailelerimizi iyileştirdikçe, komşuluğa dikkat ettikçe engel tanımayız. Asıl sıkıntı aklında ve gönlünde arıza olanlardır, onun dışında akıl ve gönül sağlamsa zaten mesele yok demektir. Cenabı hak Adil ve Kadir, bir tarafı eksiltirse öbür tarafı arttırıyor. Evlerimize ve komşuluklarımıza biraz daha dikkat edersek bize engel olmaz. Her an bir tarafımızı arızalanabilir o yüzden sağlamken onu iyi kullanacağız, geliştireceğiz. Bütün işler dönüp dolaşıp aileye geliyor, aile ve komşuluk sağlam olduğu zaman orası cennet zaten. Komşuluğun sınırı da dünya, ama nereden başlayacağız en yakınımızdan başlayacağız. Bu programı tertipleyen hocalarımıza teşekkür ediyorum faaliyetlerin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Konuşmaların ardından “Sessiz Güller” grubu tarafından beden dili kullanılarak ilahi sunumu yapıldı. Programın son bölümünde Vali Orhan Alimoğlu, Engelliler Günü münasebetiyle İl Müftülüğü tarafından kura ile Ümre’ye götürülecek iki engelli vatandaşımızın kurasını çekerek, kazananlara hayırlı olsun dileklerinde bulundu.


129
Müftülükten “Gelin Engelleri Beraber Aşalım” Programı
65
Kumluca’da yangın paniği
Bartın’ın Ulus ilçesine bağlı Kumluca beldesinde otluk alanda çıkan yangın paniğe neden oldu.
Kumluca beldesinde Çay Kenarı mevkiinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Saat 21.00 sıralarında çıkan yangını fark eden çevredeki vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Paniğe neden olan yangına müdahale eden ekipler, kısa sürede alevleri kontrol altına aldı. Yangında herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığı öğrenilirken, yaşanan olayla ilgili inceleme başlatıldı.
Yangının çıkış nedeni ise yapılacak araştırmanın ardından netlik kazanacağı öğrenildi.


