Reklam
Reklam

Müftülükten “Gelin Engelleri Beraber Aşalım” Programı

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
11 Aralık, 2015 15:09 tarihinde yayınlandı
0

Karabük İl Müftülü tarafından Diyanet İşleri Başkanlığının, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Türkiye genelinde başlattığı “Gelin Engelleri Beraber Aşalım” temalı program düzenlendi.
İl Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen programa; Vali Orhan Alimoğlu, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Durmuş Ali Daldallı, Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Feridun Karataş, İl Müftüsü Halil Bektaş, Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şube Başkanı ve üyeleri ile engelli vatandaşlar katıldı.
Kur-an’ı Kerim Tilaveti ile başlayan program engelli vatandaşlarımızın sorunları ve bu sorunların çözümü ile ilgili konuşmalar yapıldı.
Toplantı kısa bir konuşma yapan Vali Orhan Alimoğlu “Engelleri Birlikte Aşalım” başlığı güzel olmuş. Zaten yeryüzünde insanlar birlikte olamazlarsa hayat da manasız, dünya da manasız olur yeryüzünü güzelleştirenler insanlardır. Biz ailelerimizi iyileştirdikçe, komşuluğa dikkat ettikçe engel tanımayız. Asıl sıkıntı aklında ve gönlünde arıza olanlardır, onun dışında akıl ve gönül sağlamsa zaten mesele yok demektir. Cenabı hak Adil ve Kadir, bir tarafı eksiltirse öbür tarafı arttırıyor. Evlerimize ve komşuluklarımıza biraz daha dikkat edersek bize engel olmaz. Her an bir tarafımızı arızalanabilir o yüzden sağlamken onu iyi kullanacağız, geliştireceğiz. Bütün işler dönüp dolaşıp aileye geliyor, aile ve komşuluk sağlam olduğu zaman orası cennet zaten. Komşuluğun sınırı da dünya, ama nereden başlayacağız en yakınımızdan başlayacağız. Bu programı tertipleyen hocalarımıza teşekkür ediyorum faaliyetlerin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Konuşmaların ardından “Sessiz Güller” grubu tarafından beden dili kullanılarak ilahi sunumu yapıldı. Programın son bölümünde Vali Orhan Alimoğlu, Engelliler Günü münasebetiyle İl Müftülüğü tarafından kura ile Ümre’ye götürülecek iki engelli vatandaşımızın kurasını çekerek, kazananlara hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Lastiği patlayan tır, önce su kanalına sonra refüje çarptı: 1 yaralı

lastigi patlayan tir once su kanalina sonra refuje carpti 1 yarali 8kBOZHCi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Haziran, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Kastamonu’da lastiği patlayan maden yüklü tırın önce su kanalına ardından da refüje çarpması sonucunda meydana gelen kazada sürücü yaralandı.

Kaza, Budamış Mahallesi Ankara Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, B.C. idaresindeki 34 ETP 388 plakalı MAN marka tır, lastiğinin patlaması sebebiyle kontrolden çıkarak yol kenarında bulunan su kanalına çarptı. Savrulan tır refüjde refüje çarparak durabildi. Kazada tır sürücüsü yaralandı. Yaralı sürücü, olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin