Müftülerden Vali Çeber’e ziyaret - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
01 Ekim, 2018 13:44 tarihinde yayınlandı
0
0

Müftülerden Vali Çeber’e ziyaret

Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk beraberinde Eskipazar İlçe Müftüsü Osman Demir, Eflani İlçe Müftüsü Mehmet Günaydın, Ovacık İlçe Müftüsü Celalettin Taşdelen, Safranbolu İlçe Müftüsü İsmail Temur ve Yenice İlçe Müftüsü Mehmet Bayam ile birlikte Vali Kemal Çeber’i makamında ziyaret etti.

Bu yılki Camiler ve Din Görevlileri Haftasının ana temasının “Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler” olduğunu ifade eden İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk, İl Müftülüğü olarak hafta münasebetiyle yapacakları programlar hakkında Vali Çeber’e bilgi verdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Kemal Çeber, din görevlilerinin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutlayarak, haftanın hayırlı ve verimli geçmesini diledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
akademik calisma
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
10 Nisan, 2026 11:05 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Üniversitesi’nden Akademik Çalışma: Türkiye–İran İlişkilerine Yeni Bir Bakış

Karabük Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Dr. Özcan Büyükgenç’in kaleme aldığı “XXI. Yüzyıl Başlarında Türk Dış Politikası Çerçevesinde Türkiye–İran İlişkileri” adlı kitap yayımlandı.

Uluslararası ilişkiler ve dış politika alanında hazırlanan eser, Türkiye ile İran arasındaki ilişkileri tarihsel arka planı ve güncel gelişmeler ışığında ele alıyor. Akademisyen Kitabevi tarafından yayımlanan ve 2026 yılında okuyucuyla buluşan kitap, yaklaşık 172 sayfadan oluşuyor.

Dr. Özcan Büyükgenç’in daha önce yüksek lisans tezi olarak hazırladığı çalışma, güncellenerek kitap haline getirildi. Eserde; iki ülke arasındaki siyasi, ekonomik ve bölgesel ilişkiler çok boyutlu bir perspektifle incelenirken, özellikle 21. yüzyıldaki dönüşüm süreci analiz ediliyor.

Kitapta ayrıca Türkiye ve İran’ın jeopolitik konumları, enerji politikaları, bölgesel rekabet ve iş birliği alanları gibi konular da kapsamlı şekilde değerlendiriliyor. Her iki ülkenin Orta Doğu siyasetindeki belirleyici rolüne dikkat çekilen çalışma, akademik çevreler kadar konuya ilgi duyan okuyucular için de önemli bir kaynak niteliği taşıyor.

Dr. Büyükgenç, kitabın oluşum sürecine ilişkin yaptığı değerlendirmede, çalışmasının uluslararası ekonomi-politik alanındaki akademik birikiminin ürünü olduğunu belirterek, eserin geniş bir okuyucu kitlesine ulaşmasını temenni etti.

Yeni yayımlanan bu eser, Türkiye–İran ilişkilerini anlamak isteyenler için güncel ve kapsamlı bir başvuru kaynağı olarak öne çıkıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin