Karabük İl Müftüsü Halil Bektaş, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Belediye Başkanı Rafet Vergili’yi makamında ziyaret etti.
14-20 Nisan tarihleri arasında yapılacak etkinlikler ve Kutlu Doğum Haftası’nın faziletleri hakkında bilgiler paylaşan Halil Bektaş, Başkan Vergili’yi, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bugün Saat 14.00’de düzenlenecek, 18 Mart Çanakkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Fatih Kesler’in konuşmacı olarak katılacağı konferansa davet etti. Karabük İl Müftüsü Halil Bektaş ve beraberindeki heyet Başkan Vergili’ye çiçek takdim etti.
Müftü Bektaş’ın yaptığı ziyaretten memnuniyet duyduklarını belirten Başkan Vergili; “Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde düzenlenen programların önemi hepimizin malumu. Bizler Karabük Belediyesi olarak bu programlara elimizden gelen katkıyı sunmaya devam edeceğiz. Ben bu vesileyle tüm vatandaşlarımızın “Kutlu Doğum Haftasını” tebrik ediyor, bu süreçte düzenlenecek programlarda oluşacak manevi atmosferde halkımızla bir arada olmayı temenni ediyorum” dedi.


Müftü Bektaş’tan Belediye Başkanı Vergili’ye Ziyaret
Safranbolu’da Festival öncesi temizlik seferberliği
UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ve “Sakin Şehir” (Cittaslow) ağına üye olan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde, 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve 27. Uluslararası Belgesel Film Festivali öncesi geniş çaplı temizlik çalışması gerçekleştirildi.
Safranbolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, çevre bilincini artırmak ve kente gelecek yerli ile yabancı misafirleri en iyi şekilde ağırlamak amacıyla ilçe genelinde çalışmalarını hızlandırdı.
Bu kapsamda ekipler, tarihi dokusuyla öne çıkan kentin simgelerinden olan tarihi çeşmeleri özenle temizleyerek bakımlarını yaptı.
Tarihi çeşmelerde yürütülen hassas çalışmaların yanı sıra, kentin birçok farklı noktasında bulunan otobüs durakları ve çöp konteynerleri de ekipler tarafından yıkanarak dezenfekte edildi.
Safranbolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, gerçekleştirilen bu çalışmalarla hem 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla çevre temizliğine dikkat çekildiğini hem de kentin en önemli kültürel etkinliklerinden biri olan 27. Uluslararası Belgesel Film Festivali’ne hazırlık yapıldığı kaydedildi.

