Bolu’nun Mudurnu ilçesinde sis ve dondurucu soğuk tesirli oluyor. Hava sıcaklığının eksi derecelere düştüğü ilçede bitkiler buz tuttu.
Bolu’nun Mudurnu ilçesinde hava sıcaklığı sabah saatlerinde eksi 8 dereceye kadar düştü. Dondurucu soğuğun tesirli olduğu ilçe merkezinde bitkiler de buz tuttu. Ayrıyeten tesirli olan sis sebebiyle görüş arası 20 metreye kadar düştü.


Mudurnu’da sis ve soğuk etkili oluyor
Turhal’da Yeşilırmak suyu taştı, bazı evleri su bastı
Tokat’ın Turhal ilçesinde etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle bazı mahallelerde su baskınları yaşandı. Almus Barajı’nda su seviyesinin yükselmesi ve dolusavaktan taşma riskinin gündeme gelmesi ilçede endişeyi artırırken, barajdan gelecek muhtemel taşkın öncesinde Borsa Mahallesi’nde çok sayıda ev sular altında kaldı.
Edinilen bilgilere göre, son günlerde etkili olan yağışlar nedeniyle Yeşilırmak kenarındaki evlerde su birikintileri oluşturdu. Özellikle Borsa Mahallesi’nde bazı evlerin giriş ve zemin katlarını su bastı. Bazı vatandaşların güvenlik amacıyla üst katlara çıktığı öğrenildi.
Mahalle sakinlerinden Abbas Keskin, yaşanan durumun endişe verici boyuta ulaştığını belirterek; “Şu an Turhal Borsa Mahallesi’ndeyiz. Almus Barajı hiç taşmamışken evler su altında kaldı. Bu tarafa doğru her yer deniz gibi. Yarın Almus Barajı taştığında ne olacak biz onu bilmiyoruz. İnsanlar ikinci kattan aşağı inemiyor. Evler su altında kaldı” dedi.

