Bolu’nun Mudurnu ilçesinde Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde mehteran şovları ve ŞED kuşatma merasimi yapıldı.
Mudurnu ilçesinde Ahilik kutlamaları, mehteran gösterimi ile pazar alanında başladı. Program, protokol konuşmaları ile devam etti. Ahilik kültürünün yaşandığı Mudurnu’da ŞED kuşatma merasimi de yapıldı. Usta-çırak münasebetinin canlandırıldığı ve çıraklıktan ustalığa geçişi andıran gösterimden sonra Bolu ilinin ahisi seçildi. Demirci ve ikramlık eşya imalcisi Murat Kayayol birinci seçildi. Berber çırağı Anıl Kayar ikinci olurken, araba bakım servisinde çalışan Buyruk Saraç üçüncü oldu.
Programın akabinde yürüyüş düzenlendi.


Mudurnu’da Ahilik Haftası coşkuyla kutlandı
Bolu’da D-100’de takla atan otomobilden burunları bile kanamadan çıktılar
Bolu’da D-100 kara yolunda kontrolden çıkarak orta refüje çarpan otomobil takla attı. Araçta bulunan 2 kişi kazadan burunları bile kanamadan kurtuldu.
Kaza, D-100 kara yolu Gölyüzü Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, seyir halinde olan ve sürücüsünün ismi henüz öğrenilemeyen 14 NA 873 plakalı otomobil kontrolden çıkarak orta refüje çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan otomobil, takla atarak yolun ortasında ters döndü. Kazayı şans eseri yara almadan atlatan sürücü ve yolcu, tepetaklak olan araçtan kendi imkanlarıyla çıkmayı başardı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kaza nedeniyle D-100 kara yolunun 2 şeridi trafiğe kapandı. Polis ekipleri, olası bir başka kazayı önlemek amacıyla bölgede geniş güvenlik önlemleri alarak trafik akışını yan yoldan kontrollü olarak yönlendirdi. Aracın kaldırılması için bölgeye oto kurtarıcı sevk edildi.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

