Bolu’nun tarih dolu ilçesi Mudurnu, gece saatlerinden sabaha kadar süren kar yağışı dolayısıyla beyaz örtüyle kaplandı.
Mudurnu ilçesinde dün akşam saatlerinde etkili olan yağmur yerini kar yağışına bıraktı. Gece saatlerinde hafif şekilde etkisini sürdüren kar yağışı sabah saatlerinde etkisini artırdı. Kar yağışı sebebiyle ilçe beyaz örtüyle kaplandı. Yeşil alanlarda kar kalınlığı 5 santimetreye kadar ulaştı. Beyaza bürünen ilçe sokaklarında kar lastiği takmayan araçlar güçlükle ilerledi.
Öte yandan, Mudurnu-Nallıhan karayolu Aynalıkaya geçidinde etkili olan yağış sebebiyle Karayolları ekipleri güzergahta tuzlama çalışması yapıyor.


Mudurnu beyaza büründü
İzinli Salep üreticilerine hasat denetimi
Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, il genelinde izinli salep üretimi yapan çiftçilere yönelik hasat kontrollerine başladı.
Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü İsmail Özarslan ile teknik ekipler tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, salep üretim alanlarında yerinde incelemeler yapıldı. İlgili mevzuat hükümleri doğrultusunda yürütülen kontrollerde hasat işlemlerinin teknik esaslara uygunluğu, bitki sağlığı durumu ve üreticilerin izin belgelerinde yer alan şartlara uyumları titizlikle incelendi.
Sahada yapılan denetimlerde elde edilen bulgular tutanak altına alınırken, üretimin sürdürülebilirliği ve doğal kaynakların korunmasına yönelik uygulamalar da değerlendirildi.
Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, doğal zenginliklerin korunmasına katkı sağlayan ve kurallara uygun üretim gerçekleştiren tüm çiftçilere teşekkür ederek, üreticilere bereketli ve bol kazançlı bir hasat sezonu diledi.

